Publicerat: / Hästar

3 hästar ridna

Idag har jag haft fullt upp så därför har jag inte bloggat, gick upp 10 och åt frukost och efter det har det varit full rulle hela dagen :) Efter frukosten bytte jag om till ridkläder och så åkte jag och mamma till Ivan, jag red ut med honom! Det gick jättebra :) I stallet var han lite rädd och så men det var nog bara för det var en bakom stallet och snickrade.. Men annars gick det super!

Sen åkte jag hem och åt en korv med bröd, sen åkte jag till nästa häst, Calle :) Elina följde med och vi red ut med honom, jag red dit och hon red hem. Det gick jättebra, duktig häst! Sen efter det var det meningen jag skulle med henne men då fick jag ett sms av Engla att jag fick rida Lukas om jag ville, och det ville jag ju såklart :D Inte ridit honom på jääääättelänge så självklart att jag tackar ja. Det var så himla mysigt och kul att rida honom igen <3 Han är ju så jäkla söt också, gulligaste lilla Lukas! Ridpasset gick också jättebra, pigg som tusan, härligt ridhästar hade vi också! Bättre blir det inte :) 

Och när jag var hemma från Lukas duschade jag bara innan jag gick ut till kaninerna, gick en promenad med Lisa då jag inte hann igår :) Full fart för det mesta, men hungrig var hon också ;) Vi mötte även en hund som var lös på hemvägen, men det gick bra! Hunden var snäll :)


Sista bilden är från idag, mys <3

Publicerat: / Shopping

Hemma igen

Nu är jag hemma från Borlänge igen, och vi har letat byxor, skor och lite sånt åt Elina ;) Själv köpte jag bara 1 nagellack, istea & Aloe Vera dryck :) Nå mer blev det ej då jag nyss vart där och shoppat. 

Imorgon har jag inte så stora planer, ska nog i alla fall rida Ivan en sväng :) Sen kanske Tyren. Mer har jag inte planerat än så länge. Det får vi se imorgon vad det blir :)
Vitt nagellack
Aloe Vera dryck
2 iste 

Publicerat: / Vardag

Promenad snart

Precis ätit frukost och klätt på mig mjukisbrallor, nu ska jag gå ut och gå en promenad med båda kaninerna :) Sen runt 12 kommer Elinas mamma och hämtar mig och så åker vi upp till dom, sen åker vi till Borlänge efter det. Elina skulle typ kolla efter skor eller något och ja är ensam hemma idag så då följer jag med som sällskap :) 

Men nu måste jag gå ut till kaninerna om jag ska hinna gå med båda, 20 min promenad blir det för båda :) Sen ska jag hinna byta om och äta också efter det. Så dags att röra på mig nu, Tjingeling :)
Nice picture I know ;)

Publicerat: / Hästar

Supermysig ridtur

Idag har jag & Matilda vart ute och ridit Tuffing & Calle, Vi red runt 9:40 kanske :) Jag började red Tuffing och Matilda red Calle, första gången jag red Tuffing och gud vad mysig och härlig han var!! Avis på dig Matilda som får rida honom, hur go fjording som helst <3 Hoppas det blir av mer i sommar! Han står ju med Calle på bete, men vi rider då och då också även fast dom går i sommarhage :) 

Red Tuffing ungefär halva vägen och lite till, avslutade med att vi tog en liten galopp innan vi böt hästar och så blev Tuffing taggad och ville ikapp Calle ;) Haha. Sen red jag Calle tillbaka. Det var en jättemysig tur och det måste vi verkligen göra om snart :D
Nu ska jag, Elina, mamma & pappa åka till Tyren, jag och Elina ska försöka oss på att bada xD Haha! Frost på nätterna så ja vi får väl se hur det går..



Publicerat: / Kaninerna

Hoppning på kvällen

Hoppade även med kaninerna nu på kvällen, Lina var inte riktigt på hopphumör. Hon har verkligen sina dagar kan man säga :) Ibland är hon jätteduktig och hoppar med bra fart och höga hinder medansvar vissa dagar är hon dom att hon aldrig har sett ett hinder.. Idag var det lite sisådär, hon hoppade bra några gånger och några gånger var set liksom bara NEJ i hennes huvud ;) Hon ville inte alls, men 40 cm hoppade hon i alla fall men hyfsad fart.

Lisa var jätteduktig som vanligt, i början ville hon mest sitta och äta gräs men sen slutade hon med det och hoppade superbra :D Hon hoppade runt 40-50 cm tror jag :) Mäter aldrig men gör en gissning på denna höjd. Bra fart hade hon också och hade en bra teknik. Duktiga Lisa <3
Lina fick chilla lite istället efteråt :)

Publicerat: / Hästar

Pyramiden till ett plockepinn

Hoppningen gick jättebra med Ivan idag, jag började med att värma upp genom att rida på mittvolten med 4 bommar, alltså bommarna låg som i fjärdedelar om ni förstår. Så jag tänkte på blicken, farten, mitt över bommarna & lite ställning. Det gick jättebra, han var så duktig så :) 

Sen hoppade jag ett kryss snett igenom några gånger, från båda varven då. Sen höjde jag upp det till ett räcke och red mot de några gånger :) Och så hoppade jag ett hinder på långsidan några gånger innan jag satt ihop det till en bana. Banan gick till såhär, fick tipset av Engla så vi gjorde ungefär så: Först hoppade jag en oxer på långsidan, sen snett igenom, sen pyramidhög av bommar på andra långsidan och sist hindret på andra långsidan igen men åt andra hållet :) När jag skulle "hoppa" över pyramidhögen så snubblade han till lite så han gjorde den fina pyramiden till ett plockepinn ;) Haha! Men andra gången jag hoppade banan så fixade han allt galant :D Jättenöjd över honom idag, avslutade med lite galopp på slutet innan jag travade av honom och det har verkligen blivit ändring på galoppen :D 
Söt Ivan :')<3

Publicerat: / Vardag

Snart hoppa

Snart ska jag åka upp till Ivan och hoppa lite, med lite om och men fick jag Elina med mig upp som fixar med hinder och så;) Men hon kom precis hem så hon är inte klar än så hoppar lite mot kvällen. Men vi är ju ändå lediga imorgon ,långhelg :D Vet inte riktigt vad jag ska träna på med Ivan idag men hittar väl på något. Lite bommar & hinder i alla fall.

Ingen fotograf med mig så kommer inga nya bilder, men Elina kan kanske ta lite med min mobil så jag har något att lägga upp :) Men det får vi se, annars blir det en gammal! Ska gå upp och byta om nu, bloggar mer ikväll om hur set gick :)



Publicerat: / Hästar

Hästbyte

Idag när jag kom till stallet och kollade vilken häst jag skulle ha blev jag förvånad, stod nämligen att jag skulle ha Kintus! Och Elina skulle ha Hedwig, men vi ville ha Ryssen och Solis helst så vi frågade om vi kunde få byta och det kunde vi! 👍 Så jag red Ryssen.

Vi red först dressyr ungefär halva timmen, sen red vi ut resten :) Det gick bra! Vi skrittade bara så, det var ganska blåsigt.. Det enda Ryssen blev lite skraj för var en vedhög som låg på sidan så dem gjorde han en stor omväg runt, sen kom det en cyklist med en hund också men den brydda han sig inte så mycket i. Och på hemvägen gjorde han ett litet kast bara, av ingen anledning alls;) Haha men han fick väl bara lust. Duktig Ryssen idag! Lite framtung typ i galoppen, lite lat kan man väl säga. Men annars gick det bra :)



Publicerat: / Vardag

Stallet snart

Idag åker jag och Elina till stallet direkt efter skolan, vi har alltså alla grejer med oss direkt till skolan :) Så nu väntar vi på bussen som går till Vansbro och där väntar vi 15 minuter och hoppar på nästa buss till stallet! Idag ska vi kanske rida ut i skogen, beror på vad ridläraren tycker om vädret, haha ;) Annars blir det dressyr inne eller ute, hoppas på Ryssen! 

Just nu sitter jag i soffan i skolan och väntar, precis haft engelska prov och ja.. Vi får se hur det gick;) haha. Nu ska jag spela lite spel på paddan sen gå ut till bussen, ha de bra! 



Publicerat: / Kaninerna

Lisa på rymmen

Ridturen gick bra med Ivan idag, körde alla gångarter och det gick super :) Jäklar vad han gasade på i galoppen, men kul var det! Jag bara njöt av vinden, älskar fart! <3 Haha! Pysslade om honom efteråt och sen ut i hagen igen :)

Väl hemma igen när jag svängde in på gården med cykeln såg jag något jag inte hade väntat mig, nämligen en liten kaninrumpa i full fart in bakom bilen där vi har höet. Så jag hoppade av cykeln och ropade Liiisa (förstod att det var hon då aldrig Lina skulle våga sig på att hoppa ut) så då kom hon runt hörnet och hoppade upp i knät på mig ;) Lille busfrö! Hittade stället där hon hoppade ut, det är en liten glipa mellan ett nät och en planka som man aldrig skulle kunna tänka sig att hon skulle hoppa ut igenom, men heter man Lisa så kan man ;) Nu är det igensatt! 



Publicerat: / Vardag

Måndag eftermiddag

Skolan klar för idag, gick ganska så fort :) Imorgon har vi engelska prov (grammatik) så jag måste plugga lite till de, inte läst igenom de så det kan nog vara dags att läsa lite nu ;) Haha! När mamma kommer hem ska vi till Ivan, ska rida ut en sväng. På onsdag ska jag hoppa lite med honom, kul!! :D 

Och imorgon är det ridning som vanligt, om det är fint väder så skulle vi rida ut, alltså ut i skogen :) Och ridläraren skulle rida också. Så jag hoppas det blir bra väder så vi kan göra det! Men nu ska jag plugga lite engelska.
Bästa Lukas <3 

Publicerat: / Shopping

Haul-Borlänge

Idag när jag var i Borlänge köpte jag detta: Klänning, bikini och en hudkräm :) Nöjd med köpet ;) Så nu kommer det bilder 👇
Klänning
Bikini
Hudkräm

Publicerat: / Hästar

Promenad med Calle

Idag när jag kom hem från Borlänge åkte jag till Calle, gick en promenad med honom och så stannade vi till och åt lite gräs en liten stund på ett ställe :) Det duggade lite på oss när vi gick men det blev då inte riktigt regn som tur var! Efteråt fick han stå inne och mysa ledans jag mockade och så :) Ingen mus i havretunnan idag som det var igår, haha! 

På tisdag ska ev. han ut på bete, så han kommer förflytta sig lite längre bort.. Fortfarande så att jag kan cykla dit men lite jobbigt att cykla så långt varje gång, så det blir lite minus men :/ Han kommer gå med Tuffing också, en fjording Matilda rider! :) Någon gång denna vecka ska han då ut på bete, men vi kommer fortfarande rida och så!
Stiligt.. ;)

Publicerat: / Vardag

Borlänge nästa

Idag åker jag och mamma till Borlänge, jag ska titta efter en examensklänning och kanske en bikini sen nå mer också kanske men :) Kommer kanske haulbilder när jag kommer hem om det blir något. Vet inte när jag kommer hem idag men om jag kommer hem rätt tidigt kommer jag nog åka till C och gå promenad eller hitta på nåt med Ivan, eller ja jag vet inte! Vi får se hur det blir :)

Nu ska jag i alla fall åka, så ja Hej då & ha en bra dag ;) 



Publicerat: / Allmänt

Vill ha

Eftersom jag inte har något att göra ikväll så kollade jag runt lite på Hööks, så tänkte visa lite "Vill ha"där ifrån :) Haha!
Nyhet tror jag! :) Verkar vara skön att rida i en lite kallare dag, snygg färg också.
Vanliga ridstövlar, vill ha ett par nya då mina börjar bli lite hängliga eller vad man ska säga..
Haha, tyckte dessa var rätt coola ;) Kanske blir ett köp, vi får se!



Publicerat: / Vardag

Blixtrar & dunder

Ikväll har vi världens oväder, började med att det haglade,regnade och blåste enormt mycket!! Alltså helt sjukt hur mycket det var :o Sen kom åskan + massor av regn. Och lite uppehåll ett tag och nu har det börjat med världens oväder igen med blixtrar och dunder "och magiska under" haha ;) Just nu räknade jag att blixten var 4 km bort, snälla bli typ 7 km bort nästa gång så den inte kommer närmre :/ Är ensam hemma också så.. Nej tack!
Google bild!

Publicerat: / Allmänt

Varma mysiga uteritter

Bloggar från mobilen nu då jag inte är hemma :) Sitter hos mormor & morfar och har precis fikat. På förmiddagen red jag Ivan & Calle, det gick bra med båda men väldigt varmt var det.. Red först Ivan och det gick bra, men sen när vi skulle gå in på en grusväg stannade han mitt på vägen och vägrade gå in på grusvägen, så mamma vände och kom tillbaka och tog tag i honom, säkert lite ömfotad skulle jag tro! Men resten av turen gick jättebra, tog en liten galopp också :)

Sen red jag Calle, gick jättebra det också :) Det var ju så varmt så han var ganska trött men det var så mysigt ändå. Red för det mesta i skogen på en stig, bygger även muskler det, att gå över rötter osv :) Sen en liten bit på grusväg också så där travade jag och tog en liten galopp på slutet. Superduktiga hästar idag :D





Publicerat: / Vardag

Morgondagen

Imorgon ska jag rida 2 hästar, ska försöka hinna med båda på förmiddagen :) Börjar med Ivan tror jag och rider en tur, sen tar jag Calle och gör en tur med honom också. Så ska verkligen försöka komma iväg till Ivan runt 10, och Calle efter det direkt, sen åker jag hem! 

Eftermiddagen ska jag till mormor och fika, hon fyller år imorgon så vi ska äta lite tårta :) Senare mot kvällen ska jag bort och äta! Och så ska jag nog gå i skogen med kaninerna om jag hinner, det gör jag säkert! :) 



Publicerat: / Allmänt

Oops..

Och nu hände det såhär 😂 Oops.. Någon som inte ville sitta i knät!



Publicerat: / Vardag

Kompis idag

Idag var det så fruktansvärt kvaft och varmt ute så Calle fick vila.. Det var meningen jag skulle ha klättrat med honom men han fick som sagt vila istället :) Så då passade jag på att vara med en kompis, följde med Hanna hem. Vi har studsat med vattenbalong, ritat, ätit jordgubbar och ja inte så mycket mer, vi hade i alla fall jättekul :D 

När vi studsade med vattenballongen så hände det en kul sak, vi satt med en meters mellanrum kanske och kastade/rullade den mellan varandra och då sa Hanna såhär: Tänk vad kul det vore om den smällde precis i mitten här (mellan oss då) och då släppte hon ballongen och gissade vad, jo den sprack och vattnet bara forsade ur den xD Hahhah! 

Hemma nu och gick ut till kaninerna direkt, sitter och myser i utburen medan dom busar runt ;) hehe mys! Snart blir det grillat till mat, mums :D
Ruuuun! 

Publicerat: / Fotografering

Dressyrbilder- Calle

Nu kommer några bilder från ridpasset igår, kommentera gärna :)






Nu får det räcka :) Måste spara lite också. 

Publicerat: / Vardag

Vilken värme

Idag är det verkligen varmt, man blir supersvettig när man är ute! Speciellt när man rider.. ;) haha! Tog mig en lugn tur på Ivan när jag kom hem från skolan, eftersom det var så himla varmt skrittade jag mest, lite trav också men! Svettig häst blev det efteråt, och ryttaren också för den delen..

Nu sätter jag på mig shorts igen och går ut en stund, kaninerna kanske ska få komma ut en stund och äta lite gräs :) Alldeles för varmt att hitta på något annat med dom idag!



Publicerat: / Hästar

Dressyrhästen

Sorry för dålig bloggning idag men men.. 

Idag var det i alla fall dressyr som stod på schemat, med Calle! :) Först fixade jag mina lindor, alltså till rätt längd. Det tog sin lilla tid före i stallet så 18:00 ungefär var jag uppe i sadeln. Slutade ju sent från skolan så vi var inte där kl.15 som jag brukar vara ;) Utan typ 5 var vi där. Men när allt var klart med lindor,sadel och träns red jag i 40 minuter ungefär :)

Hade gummisnodd på honom idag, dels för att han har stått lite så han kunde vara pigg och sen för att han ska arbeta i rätt form lättare osv. Han var gryyymt duktig. Jobbade på superbra!! Först värmde jag bara upp lite i alla gångarter sen gjorde jag lite skänkelvikningar undan både vänster & höger skänkel och några få framdelsvändnigar också :) Red nästan hela passet utan stigbyglar, lika igår på Ryssen ju så mina ben är nog lite döda till friidrotten imorgon ;) haha! Men super nöjd över bästa Calle idag <3 Bra jobbat till både mig och honom får jag säga denna gång!

Efteråt fick han stå inne då dom andra hästarna skulle in vilken minut som helst, en annan som har sin häst i stallet där sa att vi kunde låta honom stå inne :) Så vi fixade boxen & maten sen fick han komma in och mysa där! 
TACK Elina för dom fina bilderna :) Mer kommer imorgon om ni vill ha?

Publicerat: / Hästar

Dressyr i paddocken

Idag red jag Ryssen ute på banan, Elina fick rida barbacka på Solis för han har skav vid sadelgjorden.. Först tänkte jag också det men visste inte om vi skulle rida ut i skogen eller inte så då tog jag sadel :) Men vi fick rida utan stogbyglar nästan hela passet, vissa la ner dom vid galoppen men jag red utan hela tiden. Förutom 2 varv i trav på slutet ;) Vi började med att rida lätt utan stigbyglar då, sen tränade vi balansen med att vi skulle lyfta upp benen och ut med knäna så man satt på sittbenen bara sen släppa en hand osv :) 

Sen efter ett tag red vi skänkelvikningar, vi flyttade hästarna från C och ut till långsidan och sen till A och flytta ut till andra långsidan i skritt och trav :) Ryssen var lite oarbetsvillig första gångerna men vi skulle flytta undan vänster skänkel för det har han svårare för. Men på slutet fick jag till några bra och när vi flyttade undan höger skänkel gick det jättebra :D<3 Även galoppen gick jättebra :) Och sista 20 minuterna kanske fick vi rida i regn, men det var rätt skönt ;)
Lånade bild från Annies blogg (ponnytjejenannie.blogg.se) för dom gjorde också detta på deras lektion/er :) Så snodde denna bild, men så gjorde vi!





Publicerat: / Hästar

Duktiga Ivan

Dagens mystur i regn/dugg gick jättebra, han lyssnade bra och jag red i stort sett själv kan man säga, för mamma kom ju efter direkt jag började trava så då red jag själv hela vägen :) Tills vi kom till slogbodarna, där väntade jag in henne igen. Ditåt vägen var han inte så pigg, lagom kan man väl säga men hemvägen när jag kom ut från stigen var det full fart det enda han tänkte på typ ;) Men det blir ju så med många hästar när man rider hemåt, då är det HEM det enda dom tänker på.. 

Nöjd med bästa killen idag, han sviker mig aldrig! Verkligen stora framsteg sen några veckor tillbaka då han kom, i både hantering och ridning. Ett hjärta av guld är vad han har, bästa Ivanpivan <3 





Publicerat: / Hästar

Strax ut på tur

Idag ska jag ut på en tur med Ivan, lite skogsväg och grusväg blir det idag :) Måste gå på så mjukt underlag som möjligt för han har inga skor men hovis ska komma och sätta på snart. Mamma följer med mig ut, hon slutar kl.4 så någon gång efter det ska vi ut på tur, kul kul :) Regnet kom när jag gick hem från bussen men hoppas det slutar tills jag ska rida, inte kul att rida i regn :S 

Något mer hinner jag nog inte med idag, om jag gör det blir det inte något speciellt i alla fall :) Imorgon taggar vi ridning vid VRS igen, hoppas på Ryssen igen <3 



Publicerat: / Allmänt

Bra sammarbete

Känner att jag och Lisa hade riktigt bra sammarbete vid städningen på förmiddagen idag, eller vad tycker ni? ;)



Publicerat: / Vardag

Solar

Kommit hem från Tuffing för ett tag sen nu, Matilda red lite i ridhuset med lite bommar och upphöjda bommar med honom. Dom var jätteduktiga :D Så sött ekipage! Efter det lunchade vi 3 hästar och sen packade nya påsar, sen åkte vi hem igen. Och nu ligger jag och solar i någon konstig "säck" vi har, eller det liknar kanske mer en fåtölj eller nej jag vet inte! Men den är helt okej att ligga/sitta i om man har en kudde också :) Så jag kan säga att jag har det lite skönt bara, nej JÄTTEskönt har jag det! Solen gassar på som bara den, inte bli röd nu bara.. Haha! 

Resten av dagen kommer jag väl ligga såhär och ha det skönt, äta en glass och ja mer kommer jag inte på. Solar ni också idag? Eller vad gör ni? :) Kaninerna ligger som trasor ute, kan ta det som att dom har det ganska skönt!



Publicerat: / Allmänt

söndagdenartondemaj

Vaknade upp till en heelt underbar dag, solen smög sig in bakom gardinerna, så skönt! Dagens planer är inte så mycket :) Ska med Matilda till Tuffing vid lunch ungefär och nu på morgonen har jag städat kaninburen och nu sitter jag ute och myser med dom. Eftermiddagen har jag inga planer än så länge, tar dagen som den kommer helt enkelt! Men ha en grym dag nu :) Hej så länge!

Publicerat: / Hästar

Perfect day

Idag kan jag verkligen inte klaga på något, min dag har varit toppen :D Började med en supermysig tur i skogen och lite trimning på banan med Ivan, gick superbra! Vi har inte ridit ut själv med honom någon gång men idag gjorde jag och Elina det och det gick jättebra, travade lite och då ville han gärna galoppera istället, hihi buse <3 Sen red jag på banan lite efter i 20-30 minuter. Red lite volter osv, jätteduktig var han! Såå nöjd med honom <3 Världens bästa polle!!

Sen åkte vi hem och åt lunch, var hemma i 1 timme kanske sen åkte vi till Calle och myste, mockade och gjorde det fint :) Tog nog 1 timme det också. Sen hela eftermiddagen/kvällen har vi varit med kaninerna, solat och varit uppe vid Slihälla (badställe) :) Men det var griiiiiiiskallt med bara fötterna i ;) hehe! Men denna dag klagar jag inte på, underbart :D



Publicerat: / Vardag

Äntligen fredag

Idag är det äntligen fredag igen, veckan har gått fort men det är alltid lika skönt med fredag! Skolan gick bra idag, ganska tråkiga lektioner på fredagar men det gick fort i alla fall. Efter skolan satt jag på mig shorts och gick ut till kaninerna, satt och myste med dom i solen hela eftermiddagen tills 5 ungefär :) Skuttade runt med Lisa på gården också, bara haft det skönt helt enkelt! Precis ätit lite mat ute, så härligt att man kan sitta ute på kvällarna nu :D Varmt och skönt idag! 

Imorgon har jag nog ganska fullt upp igen, ska rida Ivan och Calle :) Sen ut med kaninerna tror jag. Med Ivan ska jag nog rida ut och med Calle ska jag och Matilda ha sitsträning, alltså att vi tränar balansen på hästryggen medan en longerar. Det kommer bli riktigt kul, men en aning varmt säkert, om det blir 20-25 grader som det står att det ska bli i alla fall haha ;) Dagen kommer nog bli toppen!

Hoppas ni får en bra dag/helg!






Publicerat: / Hästar

Blåsig ridtur

Idag red jag Calle, Elin följde med så hon red också lite :) Vibred ut med honom i skritt och trav. Solen sken men det blåste ganska mycket såret var rätt kallt ändå men. Ska bli runt 20 grader några dagar framåt nu :D Nice!! Calle var i alla fall duktig, ganska pigg men det är ju kul. Inte så mycket att berätta men jaja ni vet då vad jag gjort idag :) 

Mitt paket på posten kom även idag, hade beställt en klänning, 1 linne och 1 par shorts. Men klänningen och shortsen var jättestora fast det var en liten storlek, linnet var också lite stort men det går i alla fall. Men klänningen och shortsen får vi skicka tillbaka... Bara att leta vidare för en klänning till examen då :/ Suck!
Så ser linnet ut i alla fall :)



Publicerat: / Hästar

2 hopplektioner

Tänkte nu skriva om 2 hoppass, ett idag och ett igår :)

Igår hade jag hoppning på Ryssen! Jättenöjda över honom trots att han fick lite racingar ibland mot hindren men det kan höra till ibland enligt honom ;) Hehe! Vi hade 3 hinder som var uppställda mellan B och E fast så att man hoppar dom från A till B, ni kanske inte fattar med kommer bild här nere sen. Det var jättekul i alla fall, vi tränade på långa och korta anridningar mot dom. Korta var lättast och roligast ;) Lite omhoppningsstuk typ. Ryssen hoppade jättebra och ett språng fick jag till så jäkla bra, han hoppade så kung!!! Ibland rusade han 4 meter före hindret men han hoppade ändå bra :) Riktigt nöjd över detta pass.

Idag hoppade jag Ivan, det gick bra :) Först red jag på 4 travbanan på en volt ner mot hagen, var lite svår att ställa lite i nacken men det gick hyfsat. Sen hoppade jag ett kryss snett igenom, gick kanoners det också :) Sen avslutade jag med att hoppa ett hinder på långsidan några gånger i båda varven och så lite paus med travbommarna på volten och sen det på långsidan igen. Hoppade 95 idag med, så nöjd med honom! Han ville hoppa av lite nära hindret men jag försökte hjälpa honom med att hoppa av på rätt ställe och det fick jag till några gånger, duktig Ivan pivan <3

Med Ryssen 👆

Med Ivan👆



Publicerat: / Allmänt

Ipad pajjad

Min Ipad pajjade idag i skolan så har inget att blogga på idag.. men skriver nog lite imorgon istället för en lärare som tog hem den idag har fått igång den men ALLT var borta så det var lite surt då! :@ Bläää! Men får ladda hem allt jag kommer ihåg imorgon på elevens val.. Hoppade i alla fall Ryssen idag och det gick jättbra, lite pigg bara men de gick bra :)💚 Bästa Ryssen!

Publicerat: / Hästar

Av med ridkläderna & på med onepiece

Precis hoppat ur ridkläderna för idag, inte en dag utan dom på nästan :D Men det är bra de! Idag blev det en tur med Engla och Lukas i skogen och på grusväg, vi joggade hästarna lite! Ivan ville inte riktigt gå först på ditvägen så vi smackade osv men han rörde sig inte ur fläcken ungefär men tillslut gick han och då blev det fart hela vägen sen. Han var duktig idag och lyssnade bra på bromsen också :) Inte så mycket mer att säga eftersom det är en uteritt och man oftast låter hästarna springa lite självständigt utan att kräva något eller vad man ska säga. Men duktiga hästar idag!

Väl hemma igen tog jag ut kaninerna, flyttade buren någon meter så dom fick lite mer gräs :) Mums mums sa dom! Riktiga gräsklippare är dom och fort går det också, haha! 
Nu sitter jag i fotöljen och spelar Hay day, snart äta lite mat :) 



Publicerat: / Hästar

Söndag 11 maj

Idag har jag ridit Calle och vart med Kajsa. Började med att vi möttes vid Calle runt 10:30 tror jag :) Fixade iordning honom sen tog vi oss en tur på honom. Testade även nya schabraket på honom och han var så stilig så! Han var duktig idag också, lagom pigg osv :) Nöjd över honom! 

Sen åkte vi hem och åt, och så gjorde vi lite allt möjligt :) Pysslade lite osv. Kul har vi haft i alla fall :D hihi! När hon åkte hem tog jag in kaninerna och myste lite, började regna ute så tog in dom istället. Efter ett tag blev Lisa kissnödig, hon backade mot väggen och lyfte upp "svansen" så då petade jag på hon och skyndade mig ut med henne istället och så fick hon göra ifrån sig ute sen gick vi in igen. Duktig Lisa, måste försöka lära henne att göra allt ute och inte inne som hon alltid gör.. ;) 




Publicerat: / Allmänt

5 saker

Nu kommer jag skriva 5 saker jag tycker att jag är bra på inom ridningen och sen 5 saker jag behöver träna mer på. Det kommer bli väldigt svårt, hatar att säga sånt här men nu gör jag det ändå ;) Good luck säger jag till mig själv!
 
5 saker jag är bra på:
* Alla säger att jag har en bra känsla för den hästen jag sitter på, så det tar jag.
 
*Trampa ner hälen.
 
*Bra balans.
 
*Helt ok sits.
 
*Följsam med hästen (framförallt inom hoppningen då)
 
5 saker jag behöver träna mer på:
* Upp med blicken och kolla vart jag ska.
 
*Ha tummen på högsta punkt.
 
*Planera vägen noggrant och verkligen följa den (hoppning)
 
*Inte bli sur om hästen inte gör som man vill (händer inte så ofta men ibland)
 
*Nu kommer jag inte på något mer men vi tar: Berömma hästen direkt den gör rätt.
 
Svårt att komma på sådana här saker när man ska skriva om sig själv men nu är det klart ;)
 
 

Publicerat: / Hästar

Horses all the time ❤️

Hann med 2 stycken hästar på förmiddagen idag, trodde jag skulle få lov ta en på eftermiddagen också men jag hann med 2 direkt! :) Först red jag Ivan runt 10 tror jag, vi skrittade och travade lite ute i skogen först och sen red vi på banan en stund efter, Ivan har inte motionerats så mycket denna vecka så jag tog det lite lugnt med honom. Sen efteråt så såg vi att Ivan blödde näsblod :o Det var konstigt, men jag tog en lite blöt handduk och torkade rent det sen fick han stå inne en stund i boxen. Så släpper dom ut dom senare :) 

Sen cyklade jag iväg nerför backen och då tittade jag på klockan, 11:45 ja då åker jag till Calle direkt tänkte jag :) Longerade honom i hagen i alla gångarter och han var jätteduktig. Bjöd mig även på en hel serie med bockningar i galoppen, haha bushäst! Men han tyckte nog det var jättekul att busa lite ;) Det skulle då jag tycka haha. Sen fixade jag allt i stallet och sen cyklade jag hem. 

Precis ätit några pannkakor, min mage blev hungrig på hemvägen. Och nu ska jag sätta in tallriken i diskmaskinen och gå ut till kaninerna :) Ha de bra!
Duktig Calle :)
Snyggingen :)

Publicerat: / Vardag

Rubrik??

Idag efter skolan åkte jag till Borlänge ju, köpte en turkos regnjacka och så regnbyxor till de också men :) Annars blev det inte mer, eller jo tuggumi och en pingvinstång (godis). Vi kom hem ca.18:30 och då gav jag kaninerna en pizza och det var riktigt gott tyckte dom och sen åt vi tacos :) Mums! Nu ikväll har jag sett på tv, let's dance men mest satt jag med paddan men.

Imorgon ska jag till Ivan & Calle, med Calle ska jag promenera lite och med Ivan ska jag och Engla rida ut en kortis och sen rida på banan lite efter tror jag. Sen ut med kaninerna också :) Få se om jag hinner med något mer men troligtvis inte, haha!



Publicerat: / Vardag

Fredag imorgon

Fredag imorgon igen, att alla veckor går så fort fast man har rätt tråkigt i skolan?! Det är väl ändå ganska konstigt? ;) Imorgon har vi i alla fall Spanska-läxförhör och Ma-prov bara en A del. Pluggade lite ikväll och glosorna sitter nog nu och Matten kunde jag rätt bra från tidigare så! Annars har jag bara sett på tv ikväll :)

Efter skolan imorgon åker jag till Borlänge, mamma & pappa ska dit och köpa plåt tror jag så då följer jag med också. Ska titta på en regnjacka nu när det bara ska regna hela tiden.. :( Haha! Få se om det blir något mer men det tror jag då inte. Hoppas ni får en trevlig fredag också, kämpa på i skolan för snart är det SOMMARLOV!!! :D



Publicerat: / Hästar

Uteritt i spöregnet

Idag red jag ut med Calle en liten tur, endast skritt & trav så jag fick se hur han va :) Och det var inga fel alls. När jag kom till honom och skulle hämta honom i hagen kom han springandes, ville inte alls vara kvar ute i det blöta.. Så borstade länge innan ridturen så han fick stå inne ett tag före. Men sen drog vi oss ut i regnvädret på en liten tur, först ville han inte alls iväg men tillslut gick han iväg :) 

Han var väldigt pigg och lite tittig, var nyfiken på allt och tyckte det mesta var lite läskigt sen var han pigg så han gick och trippade för det mesta ;) Men det gick bra och vi kom hem utan att vara allt för blöta i alla fall. Han fick stå inne sen när jag mockade och sånt men sen gick vi ut igen :) Och han blev hungrig på vägen till hagen så han drog iväg till en grästuva i diket men fick upp huvudet igen. 



Publicerat: / Åsikter

Göra hästen illa för att få den att göra som man vill?

Tänkte nu skriva ett inlägg om sporrar/spö och bett/bettlöst. Hur jag tycker om användningen med det osv.. 

Dessa saker används ofta på fel sätt av många, hästen får sår och allt och självklart funka inte det? Ska man ha detta så ska man rida på rätt sätt. Annars blir det då helt fel inverkan på "hjälpmedlen" , det kan det bli ändå men...

Bett/bettlöst: Dom flesta hästarna rids på bett men finns även många som rids på bettlöst och de hästarna måste ju ha det mycket bättre?! Det finns både skarpa och snälla bett och hästar är olika och behöver olika saker för att inte bli farliga inom ridningen. Pelham bett är väldigt skapt och måste ridas på rätt sätt för att inte skada hästen, medan ett vanligt tränsbett men 1 eller flera pinnar emellan är väldigt snällt mot Pelham. Bettet har stor inverkan på hästen och är det så att hästen är snäll att rida och inte drar iväg så mycket kan man väl ändå rida på bettlöst, det är ju så mycket bättre och man kan ju ändå testa om bettlöst funkar bättre. Och hackamore är ett bett med lite större inverkan än ett vanligt träns utan bett bara. Och hackamore kan man ju ha om hästen är lite ovan och inte känner med ett snällt bettlöst men då ska man ju rida med stadiga och följsamma händer så det inte blir obekvämt. Så bettlöst är ju helt klart bättre men vissa hästar behöver som sagt bett för att inte bli farliga inom ridningen.  Rätt bett på rätt häst!! 
Detta är riktigt sant: Varför gör hästen som man säger med bett i munnen? Jo annars gör det ont...

Spö/sporrar: Det är precis samma sak som med bett kan jag tycka här, rider man med det på rätt sätt och på "rätt häst" så visst.. Men ingen häst ska behöva få ont för att göra något som ryttaren ber den att göra. Sporrar används för att förstärka ryttarens skänkel men det ska ju vara på ett måttligt vis också. Man ska inte sitta och trycka in en pinne på båda sidorna av hästen för att den ska lyssna framåt bra, det kan räcka med ett litet pet så blir det bättre, hästen lär sig efter varje gång och man kan plocka bort sporrarna eller spöt efter några gånger när det funkar utan. Men samtidigt tycker jag att sporrar och spö= BORT!!! Hästen och ryttaren ska vara ett tillsammans och då funkar allt. Man kan lära den smackningar och sånt istället och inte slå/sparka den för att få den att springa eller hoppa eller något liknande. Men vissa hästar behöver en förstärkt skänkel eller förlängd arm för att få den att förstå hjälperna i början. Det kan räcka med att ha ett spö i handen men det beror ju oftast på att hästen har varit med om en hemsk händelse med spöt... Så rid inom måttliga gränser med dessa saker. Hästen lyssnar för att det kommer göra ont annars ! 

Hästar är precis som alla andra och ska inte behövas göra sig illa för att göra allt ryttaren säger, det funkar ändå med lite träning. Och inte skulle du vilja bli sparkad för att du inte gjorde något du ville. 
Enkelt bettlöst träns
Hackamore som är ett med ganska stor inverkan, var noga med så att det sitter rätt och med mjuk hand om du ska använda det.
Det syns riktigt tydligt att hästen inte trivs va??
Snäll och lagom sporre tycker jag.


Vad tyckte ni om detta inlägg? Något jag ska tänka på till nästa åsiktsinlägg? Vad tycker ni om detta jag tar upp i detta inlägg?

Publicerat: / Hästar

Bommar med RacerRyssen

Idag red jag ett riktigt roligt markarbete pass med Ryssen, och han var duktig också :) Det låg typ bommar över hela ridhuset kändes det som när vi kom in och skulle sitta upp, haha! Så vi red alltså över bommar mycket med många olika vägar. 

Började med att vi värmde upp självständigt i trav, runt bommarna osv, och vi fick inte rida på fyrkanten, utan vart som helst utom där i båda varven. Sen red vi på en volt och då låg de tre travbommar på dom öppna delarna på volten och ena sidan var det bommar som följde med längs voltspåret och på andra sidan var det raka som om man skulle vända rätt över, men hästarna skulle vara lika böjda och ställda över båda. Sen red vi en liten bana kan man väl kalla det i trav som innehöll olika bommar, ibland bommar på böjt spår, rakt spår, en enkel bom eller 3 på raken :) Den red vi några gånger i varje varv. Sen galopperade vi på långsidan över 3 bommar med ungefär 7 galoppsprång mellan varje för mig och Ryssen.

När vi gjorde det sista jag skrev, alltså galoppera över bommarna så stack Ryssen 3 gånger tror jag, men bara en kort bit sen blev han ganska lugn igen. Efter dom racingarna så skötte han sig prima!! <3 Fick tips hur jag skulle göra för att han inte skulle sticka iväg och det funkade super med dom. Så supernöjd idag över ridpasset och Ryssen :D 
Gammal bild..

Publicerat: / Fotografering

~Favorite pictures~

Nu kommer det lite bilder jag gillar lite extra! Hope you also like them.. :D
























Publicerat: / Hästar

Galen i gräs

Rubriken säger ganska mycket i detta inlägg, Galen i gräs! Det var det verkligen vad Calle var idag. Jag och Elina gick en promenad med honom och så stannade jag och lät honom äta lite men det skulle jag inte gjort... Han skulle stanna HELA tiden och äta då, och man följde med som en vante ungefär ;) Ibland han jag stoppa honom men inte alltid, haha. 

Ganska ont i händerna efteråt också, efter att ha dragit med ett grimskaft utan vantar. Men jaja, han var väl sugen på gott färskt gräs efter vintern :) Och så är han så söt så man kan ju inte låta bli att han ska få provsmaka ibland..




Publicerat: / Kaninerna

Today

Tänkte skriva lite vad jag gjort idag innan jag ska sova. På förmiddagen gick jag promenad med Lisa och så satt jag med båda i uteburen ett tag. Och när jag satt där började det hagla jättemycket och ja, där satt vi ;) Haha. Men det slutade efter ett tag fast då hade dom ändå vart ute ett tag så jag tog in dom i buren igen. Då gick jag in och satt mig vid datorn en stund, sen kom mamma, pappa & Danne hem då åt jag lunch och sa Hej då till Danne som åker upp till sin lägenhet igen.

Sen blev det en ridtur med Engla och Lukas ut i skogen, det gick bra, Ivan skötte sig jättebra och Lukas också tror jag?! :) När vi ridit en liten bit ner till majbrasan som var igår så hade det blåst så att den hade tagit sig i gräset bredvid men det var några som bodde bredvid som precis såg det så dom släckte det nog, eller ja de var då släckt när vi kom tillbaka :) Väl hemma igen gjorde jag inte så mycket mer annat än att duscha, måla naglarna, åt och såg på Hundraåringen på kvällen, inte så bra film tyckte jag.. ;) Men nu har jag sett sen i alla fall.
"Haglig" Lisa idag! ;) Men det brydde hon sig skit i , hon åt vidare ;) 

Publicerat: / Frågestunder/this or that

Svaren på frågestunden

 
 
Nu kommer svaren på frågestunden!
 
Matilda:
*Är det inte jobbigt/stressigt att fokusera sig på 3 hästar? Nej det tycker jag inte, jag försöker ju lägga upp schema vilken dag jag ska rida vem. Lukas rider jag inte så ofta heller utan han kan jag få någon dag ibland bara men på Calle och Ivan försöker jag lägga upp ett schema typ. Så det funkar bra :)
 
*Vem är din favorithäst av Calle,Lukas eller Ivan? Älskar alla 3 otroligt mycket men tror det är Ivan som vinner.
 
*Vem spenderar du mest tid hos? Ungefär lika mycket tror jag. Ivan och Lukas bor ju på samma ställe men räknar man med vilken jag ska rida/sköta så är det nog Ivan och Calle.
 
*Vad är det bästa med respektive häst? Med Calle gillar jag hans "sätt" typ, han är så himla go att vara med, supermysig. Lukas har sitt lilla humör och kan busa till det lite då och då och det är roligt. Ivan utvecklas framåt heela tiden och är riktigt mysig <3
 
*Om du skulle köpa en av respektive häst, vem och varför? Jag skulle nog ha köpt Ivan, skulle nog ha utvecklats med honom mycket och jag gillar ju verkligen hans sätt. Och han är en ganska lagom höjd som jag kan rida läänge till då.
 
*Om du skulle få lov "sälja" (sluta sköta) en av respektive häst, vem och varför? Kan inte svara på denna fråga, det går inte att välja någon. dom betyder så mycket för mig allihop!!
 
Dressyr/hoppning (Valde hoppning för ja, jag älskar att hoppa)
Mys i stall/träna i paddock (Mysa kan vara riktigt mysigt det också men träna i paddocken är också roligt)
Storhäst/ponny (Jag är en ponnyryttare, storhäst är roligt det också men ponny eller små hästar är bäst)
Ridskola/privathäst (Roligare att få bestämma själv hur och var man ska rida)
kaninerna/hästarna (Går inte att välja, dom är bara bäst båda 2)
rida på morgonen/rida på kvällen (beror på lite med tid men morgon/förmiddag gillar jag nog bäst, men varma sommarkvällar sitter inte helt fel;)
mocka/packa hö (Mocka är helt enkelt roligare än att stå och packa hö)
 
Elina:
*När började du gilla hästar och verkligen satt dig in i sporten? Jag tror det var våren 2008 om jag inte minns fel, då började ju vi på ridskola :) Det var väl 2008? haha
 
*Tycker du det är kul att blogga? varför? Ja jag tycker det är kul, det är roligt att skriva om sin vardag och så :)
 
*Vad gillar du för hästras allra mest? Gillar många men Gotlandsruss är verkligen hur söta och roliga som helst!!
 
*Vilken är din bästa skoltröja? Varför? Hahaha ingen aning, men eftersom det typ alltid är kallt i skolan så en ganska tjock är skönt under hösten/vintern och början av våren.
 
*Är jag snäll? Varför? Klart du är, en grymt rolig kompis att vara med :D
 
H-sele/bogsele (Typ aldrig använt bogsele så ja då tar jag H-sele och det har jag till mina kaniner så.
Hoppsadel/dressyrsadel (Hoppsadel är skönare och då hoppar man ju :D haha)
syster/bror (har en bror så vet inte hur det är att ha syster)
Brunkräm/Foundation (Använder inget så nä jag väljer inget)
Hubbabubba/extra (beror på smak men båda tar jag)
 
Englamamman:
 
Hoppning/dressyr (Svarat på den tidigare men hoppning är så kul)
ridbanan/skogen (Lite olika men skogen är oftast alltid så mysigt)
rida/köra (Köra är också väldigt kul men gillar att rida mer)
Sto/valack (Spelar egentligen inte så stor roll men ston kan vara lite jobbiga ibland så valack får det bli)
sommar/vinter (HATAR vinter och kallt med snö, mörkt typ hela tiden, nej sommar ska det vara men varma sköna ridturer)
 
Engla:
*Lukas, Ivan eller Calle? Svarat på den, Ivan gillar jag mest!
 
*Hur kom det sig att du började rida? Jag följde nog med kompisar till sina ridlektioner och tyckte det verkade så roligt och ville testa det själv, sen red jag nog på cirkus och sånt och då ville jag börja rida.
 
*Vem är din bästa vän? Vet inte riktigt om jag har någon riktig BÄSTA vän, har många jag gillar mycket men, skriver inte det här.
 
*Om du skulle beskriva dig själv med 4 ord, vilka skulle det vara? haha åhj hatar det här.. Men typ snäll, omtänksam, duktig på att rida och.. bra kompis ;)
 
Mjölk/vatten (Mjölk är såå gott, vatten smakar inget så nää;)
tacos/pizza (Gillar inte pizza så mycket men tacos, mums)
mamma/pappa (båda 2)
syster/bror (redan svarat på)
vän/bästa vän (Vänner är viktigt, bästa vän känns bara njae typ ;) Jag gillar vän mer)
banan/äpple (båda är gott men äpple är godare)
muffins/paj (Typ alla muffins är goda men inte alla pajer, fast ja paj är också gott men muffins vinner)
dressyr/hoppning (redan svarat på, men är ett hoppryttare så är de)
ridskola/medryttare (roligare och bättre att bestämma själv hur man ska rida)
 
                                                                                                                                                                                         
Hoppas ni är nöjda med svaren för jag har då svarat så gott jag kan :) Har ni några funderingar så kan ni fråga ändå i ett vanligt inlägg! No problem ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Publicerat: / Vardag

God morgon söndag

Jahapp då var det sista ledigheten igen då.. Tråkigt :( Och nu går vi 3 och en halv vecka utan att det blir lite ledigt igen, helger blir det ju men dom är så korta... Idag ska jag i alla fall rida ut med Engla och Lukas på eftermiddagen, få se om det är en pigg och stark Ivan då också eller hur det är ;) 

Sen vet jag inte riktigt hur det blir nu på förmiddagen, om jag ska med Matilda till Tuffing, kaninerna eller Calle?? Det vet jag inte än ;) Vi får se vad som händer under dagen. Något kommer jag då göra. Ska klä på mig och gå ut nu, inte sitta inne när vädret är helt ok ute ;) 



Publicerat: / Allmänt

Har ni några önskeinlägg?

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om ibland, skriver om min vardag hela tiden.. Så har ni några önskemål på vad jag ska skriva om i ett inlägg så får ni gärna kommentera här nere 👇 Så då ska jag försöka skriva ihop ett inlägg med det ni ville jag skulle skriva om :) Det kan vara vad som helst och så väljer jag ut någon/några och lägger upp lite då och då. Kan vara allt från tips på nåt- bildbomb på nåt- historia om nåt m.m :) Skriv på bara!




Publicerat: / Vardag

God dagens

Just nu sitter jag vid mormor ute på altanen och kollar på regnmolnen som kommer... Vi har nyss spelat kort så nu har jag paddan i knät och spelar lite olika spel men så kom jag på att jag kan blogga lite, inte för jag har något vettigt att skriva när jag inte gjort något speciellt idag så ja då får det bli ett lite ointressant inlägg kanske.

Satt ute med kaninerna på förmiddagen i 1 timme och 30 min ungefär, sen åt jag lunch och satt med paddan en stund sen cyklade jag ner till Calle och mockade, fixade mat och vatten till kvällen och myste lite i hagen :) Sen cyklade jag hem igen och fikade, gick en liten promenad m.m med mormor. Lugn men ganska skön dag.
Kul väder just nu...

Publicerat: / Hästar

Skratt i fulla lass

Idag var ju jag och Matilda till Calle igen, vi skulle testa rida med ett nytt träns Matilda har gjort. Han trivs inte alls med bett så nu har vi ett bettlöst som säkert kommer funka bra :) Det gjorde då det idag, Calle var lite seg och blev ganska fort trött men han har ju tappat konditionen efter denhär vilan.. Men det är bara att bygga upp den igen :) Men han var duktig ändå!

Efteråt vart det nå överskottsenergi på mig och Matilda tror jag, vi skrattade åt minsta lilla och flamsade runt bara ;) Haha! Men kul var det, och Calle tyckte nog vi var lite knäppa, men han snodde däremot hans stallkompis mat till kvällen.. Bus Calle! 



Publicerat: / Hästar

Ont i fingrarna

Idag red jag på ridbanan med Ivan, dressyr :) Han var gaaalet stark hela ridpasset, fick sitta och hålla emot hela tiden annars skulle han kuta iväg i full fart typ... Så har lite ont i fingrarna nu haha ;) Jag red mycket volter och kände så att han följde med mig vart jag skulle rida och så och det gick jättebra förutom att det gick ju lite fort ibland bara. 

Hyfsat nöjd i alla fall, gick inte dåligt ;) Men kan kunde ha lyssnat bättre på bromsen. Första galoppen med honom idag gjorde han massor av bockningar, eller ja typ 3 men jaja. Riktig buse ;) Sen när jag nästan galopperat ett varv så gjorde han typ en sne kospark, men andra varvet gick toppen! 
Matilda var med och fotade så nu har jag lite nya bilder att ladda upp här :) Bara jag fått in dom till datorn osv. 

Nu åker vi till Calle istället! :)

Publicerat: / Hästar

Calle på bättringsväg

Idag var jag och Matilda till Calle, vi longerade i skritt och trav sen lite galopp också och det var mycket bättre med honom idag :D Har kanske inte berättat något om honom förut men han har typ varit förkyld eller nåt... Han har hostat osv, och när man motionerat honom så har han hållt på att andas så fruktansvärt mycket och tungt. Men idag var han jätteduktig och andades lagomt för att ha sprungit i alla gångarter ganska mycket. Så det går verkligen framåt, vilken tur!! :) Imorgon rider jag eller Matilda ut med honom en sväng få se hur det går.



Publicerat: / Frågestunder/this or that

Frågestunden!

Ni måste komma ihåg frågestunden!! Fått in några frågor men lite mer tack :D Innan jag avslutar den ska det finnas en till i alla fall som skrivit lite frågor eller this or that. Söndag då ska det vara minst en till som skrivit, okej? :)



Publicerat: / Kaninerna

Lite hoppning för kaninerna

Snön som kom igår är snart borta igen, skönt! Så jag gick ut och hoppade lite med kaninerna i morse när jag ätit lite frukost :) Hoppade rak bana på 5 hinder och sen ganska låga hinder, Max 20 cm. Ville få till en bra fart och så idag istället för att tänka på höjden bara :) 

Lina var jätteduktig, flöt på jättebra och hon hoppade högt över hindren. Lisa var ett riktigt matvrak, hon ville äta gräs hela tiden.. Men hon hoppade också banan bra några gånger i alla fall :) Annars stannade hon typ efter varje hinder och skulle äta men det gick några gånger i en bra fart!