Publicerat: / Allmänt

Borlänge nästa

Idag blev det ingen ridning som jag hade planerat. Skulle ha ridit ut med Ivan men får bli på onsdag istället :) Följer med Elina till Borlänge istället, bara som sällskap typ för har varken pengar eller något speciellt jag ska köpa så :) Nej, nu har jag inget mer att skriva haha. Något ni vill veta? ;) haha nej men hej då!



Publicerat: / Hästar

Löshoppnigen idag

Idag blev det en riktigt svettig Calle ska jag säga, men det var på sätt och vis inte mitt och Matildas fel ;) haha! Vi hoppade ju med honom och sen fick han fnatt och kutade allt vad han hade flera vändor så då blev han riktigt svettig! Me tillbaka till hoppningen nu.

Han var superduktig, han har sin egen teknik att hoppa med han kan ju hoppa i allafall. Och högt kan han också :D Ibland hoppar han stillastående, men ändå river han inte. Riktigt duktig var han idag :) Han fick även till några jättefina hopp också. Blev nog lite trött efter detta pass!
Kolla in http://allhorses.blogg.se så kommer det säkert upp bilder sen och kanske film också från dagen!

Publicerat: / Vardag

1 timme kortare dag

Idag när jag vaknade kollade jag på min väckarklocka, 09:15 ja de är ju ganska lagomt :) Sen tittar jag mobilen och paddan 10:15??!! Just de, det är ju sommartid idag. Så nu blev dagen 1 timme kortare för mig. Men men.. D

Ska i allafall gå ner och äta frukost nu, sen åker jag och Matilda till Calle och löshoppar som jag nämnde igår :) ska skynda mig lite så att vi kommer iväg så fort som möjligt. Så kan inte skriva åt er länge nu, men kommer tillbaka under dan :)



Publicerat: / Vardag

Bra avslut på dagen

Dagen avslutades med grillning ute, mumsigt :) Och vi invigde även uteplatsen för i år. Så skönt att kunna sitta ute hela kvällen/natten utan att frysa. Vi har ett inglasat rum på altanen och så har vi värmare där inne så när det börjar bli varmt ute sitter vi nästan jämt där på kvällarna, det är så mysigt! Grannarna kom också på besök lite senare och är fortfarande kvar.

Men nu har jag gått upp och lagt mig i min sköna säng, ny dag imorgon och den ska jag ta vara på för sen är det en ny skolvecka igen.. :( Och imorgon förmiddag ska jag och Matilda löshoppa Calle, kameran följer nog med också! Godnatt på er.



Publicerat: / Kaninerna

Mys med kaninerna

Myst med kaninerna hela förmiddagen också, sen tog jag ut Lisa en stund till när jag kom hem från stallet också men. Dom har skuttat i uteburen, vart på promenad och bara myst <3 Var varmt åt dom idag också, när jag gick med dom i sele så la dom sig i jorden där det var kallare. Pluttisarna då! Inte så mycket att berätta om dom förutom att det har varit sååååå himla bra dag idag 👌



Publicerat: / Hästar

Snäll häst

Idag har det varit en så himla skön dag, riktigt varmt så att man t.o.m har kunnat gått i t-shirt :) Sånna dagar vill man ha hela tiden! Har även varit och ridit Ivan, idag testade vi att rida ut med honom, med Lukas och Engla som sällskap, och så mamma gick också med. Och det gick jättebra :D Han skötte sig superbra för att vara första gången han "går ut på tur". Han var ganska spänd och var på sin vakt hela tiden men han blev inte rädd för något. Eller jo bara en gubbe som stod och klippte buskar ;) haha. Och så var han lite skeptisk i tunneln vi skulle gå under men han fixade den galant också. Supernöjd över honom <3 

Efteråt så smörjde vi deras sadlar och träns, och så bytte vi schabrak. Båda killarna fick varsitt blått :') Så gulligt! Och så har Ivan en ny blå och fin grimma också. Riktigt mysig tur och att vara ute i solen och pyssla med deras grejer är ju också så härligt <3 



Publicerat: / Vardag

God morgon lördag

Precis vaknat upp till en sååå härlig dag, riktigt solig lördag och hoppas det är ganska varmt också. Så långt har jag inte kommit än, alltså inte kommit ur sängen så jag kan kolla hur många grader det är ;) 

Idag ska jag vara med kaninerna mycket, dom ska få vara i uteburen en hel del och så trixa lite och gå en promenad tror jag dom också ska få göra :) En mysdag med dom. Sen ska jag även och rida Ivan tror jag, tänker om jag ska göra det idag eller imorgon men det blir idag när det är så himla härligt väder ute. Så då drar det iväg 1-2 timmar där :) Annars har jag inget planerat men de räcker nog, låter som en helt perfekt lördag :) 



Publicerat: / Shopping

Shopping

Kommer ett snabbt inlägg nu. Är i Borlänge just nu och ska åka och äta lite mat, Thaimat blir det,mums! :D Shoppat har jag gjort också, både på Hööks och på kupolen. Är väldigt nöjd över sakerna! kommer kanske bild imorrn eller nåt på sakerna jag köpte, om ni vill? :) Kommentera isf!



Publicerat: / Vardag

Inviga

Imorgon efter skolan kl.14:15 blir det Borlänge för min del, Hööks öppnade ju där idag så imorgon ska jag dit och inviga den :D Hoppas dom har något roligt erbjudande som passar mig, hehe! Sen ska vi väl in på Kupolen också och titta lite, sett en tröja jag måste ha, haha! Hoppas den finns kvar för den är billig så ja många köper kanske den.. Men den finns nog kvar än :) Så imorgon blir det nog inte så bra bloggning men ska försöka med 1 inlägg iaf.



Publicerat: / Hästar

Långtur med klättring

Idag har jag varit och ridit Lukas, och Matilda red Calle :) Vi drog iväg på en långtur på ca.2 tim! Väldigt rolig,mysig och jobbig ridtur. Gick tvärt uppför länge så gissa om både vi och hästarna var trötta när vi tillslut kom upp på grusvägen. Sen gick det nerför lääänge så då fick alla pusta ut igen :)

Lukas var jättepigg och glad idag, verkade inte som han blev särskilt trött heller även fast jag tror att han blev de men, han gick/sprang på fort trots den kämpiga backen ;) Men de är ju positivt att han är pigg. En gång när vi galopperade så gick det uppför lite så då brukar ju hästar öka takten lite och det gjorde verkligen Lukas, han drog ner huvudet lite och gasade på allt vad han kunde och förbi Calle i en rasande fart, haha gulle! En riktigt svettig kille blev det i allafall!

Men denna ridtur var grymt rolig, måste göra om det, Matilda! :D Samma tur eller inte spelar ingen roll men vi måste rida ut tillsammans oftare! 



Publicerat: / Hästar

Dagens pass på Ivan

Idag har jag varit och ridit Ivan, och tror han kände på sig att det var en fotograf med för han var så himla duktig!! <3 Det var Elina som följde med och tog kort för er som undrar. Jag red på ridbanan och tränade inte på något speciellt utan mest att han skulle lyssna på mig och inte stanna och tjura ihop för att jag trycker på med skänkeln. Och han var så himla duktig!

Var kanske 2 gånger han stannade och gjorde småsparkar, men annars lyssnade han direkt när jag la på skänkeln. Sen i galoppen så galopperade han kanske 2 steg och sen drog han ner huvudet och sparkade, haha Buus! Men det får de bli ibland ;) Men sen gick dom andra galopperna jättebra. Men han är lite svår att få galopp på själv men allt kan ju inte gå bra. Han är då himla duktig för att vara outbildad ..
Kommer bilder sen när jag laddat in dom :)

Publicerat: / Hästar

Halv ridlektionen gick, vad hände sen?

Idag har jag varit och ridit vid ridklubben, och idag fick jag Monti.. Blev en konstig känsla då jag trodde jag skulle få Divan, men Monti blev de. Både ner och upp, beroende på hur han är. Men idag fick han en tumme upp. Han blev väldigt pigg efter vi har galopperat, då när vi travade ville han gå över i galopp hela tiden. Så det var riktigt kul!! :D (Dressyr hade vi om ni inte förstod de)

När vi ridit halva lektionen fick vi reda på något vi inte väntat oss, vi skulle nämligen vända upp på medellinjen och hoppa av hästarna.. Och sen skulle vi byta hästar :) Haha, det var jättekul att vi fick byta och det var för att vi skulle få lite variation och för skojs skull. Och då fick jag rida Solis. Och skillnad på häst var det ;) Han var stark och ville gärna kuta så mycket han orkade. Men han lyssnade ändå tillbaka bra och jag är nöjd över båda 2! :D Så kul att vi fick byta hästar efter halva, jag hoppades på att jag skulle få Ryssen såklart men men, Solis var också ok :) 
Monti👆
Solis 👆

Publicerat: / Hästar

Calle

Idag tog jag en ridtur på Calle, lugn uteritt blev det :) Endast skritt och trav då han fick sig en rejäl tur igår. En riktigt mysig tur blev det<3 Inte så mycket att skriva om turen då det inte var så speciellt. Perfekt ridväder var det då! 

Och nu sitter jag och ska försöka träna matte, vi har ju prov imorgon så ska försöka minnas lite vad vi gjort för ett par veckor sen.. Sen ska jag äta, är vrålhungrig!! ;)



Publicerat: / Vardag

Skolveckan börjar

Då är det söndag kväll igen då.. Då man får lov lägga sig tidigare för att komma upp dagen efter. Usch söndag kväll är verkligen inte min favvodag :/ Inte roliga lektioner imorrn heller även fast den dagen känns ganska så chill. 

Vi har även ganska mycket den här veckan, ma-prov, engelska glosor, spanska glosor och kanske ett religionsprov men de är inte bestämt! Hoppas att det inte blir, haha! Ska rida denna vecka som vanligt och lite pluggning mellan hästarna blir det ju också..





Publicerat: / Kaninerna

Träning med kaninerna

Som ni såg filmen jag la upp nyss så var det träning för kaninerna idag, blev lite längd för dom! Dom fick sträcka på sig ordentligt, hihi ;) Men riktigt duktiga var dom. Speciellt Lina!

Lina: Började med henne, och hon brukar inte vilja hoppa så mycket, men idag!! :o Då var hon så himla duktig <3 Hon hoppade både långt och med en bra "teknik". Tog i med hela kroppen och kom uppåt 1,30 cm långt ungefär !  ska mäta det när jag är ute och kommer ihåg så skriver jag då! Men är så nöjd med henne idag :)

Lisa: Hon var inte riktigt lika arbetsvillig, men ändå var hon jätteduktig :D Hon ville gärna springa bredvid eller springa uppe på bommarna, haha jaa hon är knäpp! 😳 Men hon hoppade även över hela flera gånger och låg nog någonstans vid 1 m i längd :) Väldigt nöjd över träningen med dom idag! 
Lisa är ju däremot ganska GRYM på att hoppa, eller? 😍

Publicerat: / videor

Kaninerna hoppar längd


Publicerat: / Vardag

Söndagens planer

Idag har jag inga stora planer alls, ska i allafall till Calle och då ska jag ut och rida :) Få se om jag får någon med, roligare då! Sen ska jag nog ut med kaninerna en sväng också, kanske hoppa med dom så då hoppas jag på en fotograf också :D hehe!

Annars har jag inga som helst planer, blir väl kanske en liten slö söndag.. Men vi får se :)





Publicerat: / Fotografering

Boysen idag ❤️











Publicerat: / Vardag

Summer

Ååh, nu vill jag verkligen att sommaren ska komma! Saknar att springa ut barfota på gräset med en jordgubbe i munnen 😍



Publicerat: / Hästar

Ofokuserad ponny

Idag kan man säga att Lukas var lite ur fokus och sprallig, märktes redan i stallet. Han kunde inte så still och så var han truttig ;) Sen när vi red iväg så var han ganska pigg och så kollade han runt på allt omkring. Och var somsagt inte särskilt fokuserad..

Matilda var med mig dit upp idag, sen cyklade hon och hämtade Calle. Vi var på en åker båda 2. Men jag red och Matilda tömkörde Calle, men longerade fast med 2 linor då ;) Sen hade vi med kameran så hon tog kort på mig och Lukas och så tog jag lite kort på Calle sen. Gick ganska bra att rida, men han var ganska spänd och sprang bara på så man fick göra många halvhalter för att få honom att "koppla av" lite. Men jag är ganska nöjd över honom:)

Bilderna ska jag nog ladda in ikväll eller imorgon, kameran måste verkligen laddas ur nu. Så innan måndag ska det vara gjort iaf :)



Publicerat: / Hästar

2 horses

Idag har jag ridit 2 hästar igen, först blev det en uteritt på Lukas barbacka :) Pigg polle och hur kul som helst. Men vi kom i världens regn/hagel/snö vädret, men men! Och sen ställde jag in honom i boken och gav honom sin havre och så hämtade jag in Ivan. Borstade och fixade iordning honom. 

När jag skulle gå ut och börja rida så började de spöregna, men det gav sig direkt. Och ridpasset gick ganska så bra. Han ville inte riktigt lyssna på mig med varken skänklarna eller rösten. Men fick honom att gå framåt och trava tillslut. Sen kom mamma in på banan för att hjälpa mig få igång honom, hon hade en longeringspisk. Och det räckte med att hon tog upp de typ ;) Så då gick det superbra resten av passet. Tog även galopp 2 gånger i båda varven :)



Publicerat: / Hästar

Andra passet på Ivan

Idag har jag varit och ridit Ivan igen, och det var så himla kul :D Skrittade och travade, la lite volter och så i början och sen så ställde vi fram ett hinder som jag hoppade över. Och shit vad kul det var :D Han var så himla rolig att hoppa med, bästa Ivan!! <3<3 

Hoppade ganska så högt också, vet inte hur högt men de va rätt så högt,och ja än en gång: Det vad sååå himla kul!! Hoppade några gånger i båda varven, han är lättare att få galopp på när man hoppar för då landar han ju i galopp. 

Han är ganska känslig för skänkeln när man rider, när jag skänkar på blir det automatiskt att jag drar tillbaka skänkeln och trycker till men då gör Ivan en så kallad kospark. Så man måste vara tydlig att ha fram skänkeln när man ska skänka på honom. Blev någon kospark idag men men. Jag är så himla nöjd med honom :D 
Bild från förra ridpasset på honom!

Publicerat: / Kaninerna

Lugn eftermiddag

Blev en lugn eftermiddag idag, åkte först och mockade hos Calle och så borstade jag honom lite :) Sen när jag kom hem så trixade jag med Lisa och hon var såå duktig :D Sen har jag skottat gården bara, och nu ser jag på tv.

Testade 2 nya trix med Lisa också, High five och back. High five så sätter hon ju båda sina tassar på min hand då. Hon lärde sig det ganska bra, inte så bra som hon kan dom andra men det var ju första gången jag prövade de så hon gjorde ju de med hjälp av en godis som "ledare", hon ska väl fixa det på kommando sen skulle jag tro :) Sen back gick inte så bra, tog godisen typ på sidan och lite bakåt och så sa jag back. Ibland backade hon och ibland bara snurrade runt, haha! Men träning,träning,träning :D



Publicerat: / Vardag

Fy för vädret

Usch, idag var det verkligen inte ett rolig väder ute :/ Snöar som tusan!! Och har kommit jättemkt, eller ja typ 1 decimeter snart tror jag. Men skulle bli varmare nu vad man ser på vädret så då är det nog snart borta igen. 

Skulle egentligen ridit Ivan idag men det blev inte ändå, gick inte för Lina som skulle hjälpa mig med honom men imorgon skulle vi nog :) Så tar Calle istället, fast åker bara dit och mockad och tar in honom och myser lite kanske. Sen tar Matilda honom imorrn tror jag! Så ska snart åka till stallet, bara mamma kan skjutsa mig :)



Publicerat: / Hästar

Dressyr- Divan

Idag blev det ett dressyrpass på Divan som jag trodde, och det gick superbra :D Hon var inte alls stark idag utan lite åt andra hållet, nämligen trög. Fast inte så trög men, var när vi galopperade som hon var lite segare men inte sista halvtimmen för då hade hon fått upp farten och var helt perfekt! 

Vi red på volten nästan hela lektionen, och vi skulle tänka på att hästarna var ställda och böjda runt skänken hela tiden, också när vi gjorde halt och så. Sen minskade och ökade vi volten några gånger. Så skulle vi fatta galopp när vi var påväg ut på den stora volten från den lilla :) Vi gjorde också lite framdelsvändningar. Divan lyssnade jättebra och gjorde det jag bad henne. Så är så nöjd över henne <3





Publicerat: / Vardag

Rock 'n' roll

Haha, rubriken säger det mesta. Precis haft musik och då spelade vi gitarr och bas. Haha, usch är så dålig på att spela :P Men nu är det över, och nu är det engelska med vikarie kvar, sen slutar vi! 

Hem och städa kaninburen blir det då, sen byta om och åka på ridning :D Så roligt! Dressyr på Divan blir det tror jag. Hoppas att hon inte är lika stark som förra gången för då var det riktigt jobbigt åt armarna men också kul. 
Kul bild, I know! ;)



Publicerat: / Hästar

Älskade Calle

Idag blev det en barbacka tur på Calle, så himla mysigt det är <3 Och i ett fint väder blir det ju ett + på det hela. Blev en lugn tur idag med mest skritt men lite trav också :) Elina var också med så hon red också lite. 

Och när vi kom tillbaka till stallet mockade vi och allt dedär, och så fyllde vi på med spån då vi fick lov ta ut väldigt mycket. Haha och dagens fail va att jag skulle ta ut spånpåsen och slänga den men vad gör jag? Jo jag går ut och öppnar soptunnan utan att ha med mig skräpet, Hahah! xP 





Publicerat: / Hästar

"lek" med Calle

Idag var det en rolig eftermiddag vid Calle, vi red i hagen idag :) Och jag började att rida i skritt, trav och galopp. Sen bjöd han på en liten spark också, haha :) Men sen blev han lugn igen. Efter jag ridit lite så fick Kajsa prova och det gick jättebra :D Han var lite trög men hämtade en pisk och då gick det jättebra. 

Sen tog vi av sadeln och så hoppade vi båda upp och red ett varv i skritt , vi ville testa rida båda 2 så då gjorde vi det ett varv i skritt men sen fick det räcka med det ;) haha! Innan vi gick tillbaka till stallet släppte vi honom i hagen så han fick kuta lite vilket uppskattades av honom, jäklar vad han sprang ;) Men han fick inte springa så mycket då vi red före också.



Publicerat: / Hästar

Klubbtävling

Kom precis hem från VRS nu, Följde ju med Engla och Lina dit. Och det gick bra för Engla och Lukas förutom en vägning och ett pet men men. Jag tycker dom var jätteduktiga :D Kollade på andra ekipage också och det gick jättebra för dom också, alla var duktiga :) Annie dom red Ryssen flög av men det gick bra tror jag, hon hoppade upp och red banan igen :) 

Nu efter jag ätit lite ska jag till Calle, Kajsa följer med dit :) Hon ska få pröva rida Calle också :D



Publicerat: / Hästar

Långtur i solskenet

Idag blev det en långtur på Calle efter jag hade ätit lunch, och det var riktigt mysigt <3 Solen sken på oss och vi hade riktigt kul. Han fick trava mycket så han blev nog lite slut i kroppen när vi kom tillbaka till stallet skulle jag tro. 

Men nu är han nog av med lite energi igen, och imorgon ska han nog få ett dressyr/markarbete pass tror jag :) Beror lite på när jag kommer hem från VRS men det blir nog inte så länge jag blir borta i allafall! 



Publicerat: / Hästar

Provridning på Ivan

Idag har jag varit upp och ridit Ivan, och det var superroligt :D Han var jätteduktig också. Vi red på banan eftersom det var första gången vi red honom i sitt nya hem. Engla red Lukas och jag Ivan på ridbanan. Vi började med att skritta och känna efter lite, det kändes bra. 

Sen skulle jag pröva trava, och det gick jättebra det också :D Jag trodde han skulle vara lite stark och så men det var han inte. Visst ibland drog han iväg lite men då var det bara att klämma åt lite på tygeln. På ett ställe på ridbanan så skulle han stanna hela tiden, och så gör han sånadär små sparkar, kosparkar typ! Hela tiden typ. Eller så stannar han bara och står där och lägger man på spöt lite och smackar blir det en liten spark men sen går han igen. Sen tog vi lite galopp på slutet och han var lite lat och ville inte galoppera hela varvet runt men lite på långsidorna galopperade jag. Men jag är jättenöjd idag :D Så roligt att rida honom! 



Publicerat: / Vardag

Vårkänslorna borta

Tror jag går och lägger mig och vaknar när våren är här på riktigt, för nu har det nämligen snöat inatt så nu är det vinter igen :( Så hemskt, för 1 dag sen kunde man gå i converse utan att bli blöt och utan jacka om man hade tur, men nu är det snö igen. 

Jag tänkte rida lite markarbete i hagen men Calle idag, men det kanske jag får slå från mig.. Beror på hur mycket det har kommit! Usch för snö, NU vill jag ha sommar!!!



Publicerat: / Vardag

Hööks hästsport

Snart kommer äntligen Hööks butiken till Borlänge, 27 Mars då är de premiäröppning för dom, kommer bli så kul med Hööks i närheten av mig :D Har lite planer på vad jag ska köpa. Ridbyxor, Chaps, Schabrak till Lukas o Calle, kanske benskydd/lindor till Lukas och Calle i matchande färg till schabraken och sen kanske en tröja att rida i om jag inte köper i en vanlig affär bara :) 
Vilken färg på schabrak tycker ni är snyggast på Lukas/Calle? Kommentera gärna så jag får lite tips på vad ni tycker :D 



Publicerat: / Kaninerna

Busiga ninisar

Tog även ut kaninerna när jag kom hem, hade ut dom i uteburen i en liten stund! Och dom var sociala och busiga idag :) Hihi! När jag gick iväg sprang dom efter mig och satt jag mig ner kom dom och hoppade upp i knät på mig, dom var så himla goa :') 

Hade även lite godis med mig ut, och det var riktigt mumsigt ;) Även gott åt mig, det är crunchy (stavning) alltså müsli till oss människor, men de gillar kaninerna också :) Så varför inte !



Publicerat: / Hästar

Pigg polle

Nu kanske ni är nyfikna på hur det gick för mamma att rida? Jo det gick jättebra :) Hon skrittade mest men sen tog hon 10 travsteg också, men sen fick det räcka sa hon. Så då hoppade jag upp och red andra halvan av turen och han var väldigt pigg! Direkt jag satt mig i sadeln började han trava och så ökade han på rejält i traven, men så fin han var ändå!! :D Sen tog jag en galopp och han var lugn i den i allafall. Men i traven var det verkligen krut i idag. 

Men var ett roligt pass, och de tror jag mamma också tyckte :) Hon skulle snart upp på hästryggen igen! 



Publicerat: / Allmänt

Stallet med mamma

Snart åker jag och mamma till Calle. Och idag är det mamma som ska pröva rida lite :) Haha, blir kul att se! Sen rider jag lite också men, så han får springa lite mer. Men han får de rätt lungt idag men :) Men nu ska jag byta om så får skriva mer sen.

Publicerat: / Vardag

Helgens planer!

Denna helg kommer jag väl umgås med de vanliga, hästar såklart! :D Har Calle fre,lör och sön så ska till honom och rida/gå (eller vad jag nu ska göra) inte gjort upp något schema för helgen utan lägger upp de dag för dag. Sen på söndag ska jag även till ridklubben och titta på hoppning, det är klubbtävling i hoppning där. Engla ska vara med på Lukas så ska bl.a dit och titta på henne och filma lite :) Kommer blir en riktigt rolig helg! :D



Publicerat: / Hästar

C och L på tur

Nu är jag hemma efter en fullspäckad eftermiddag! Duschat och ätit mat har jag hunnit göra också :) Båda ridpassen gick bra idag, snälla hästar!

Calle: Han var så duktig som vanligt :) Red ut i ca.50 min kanske. Och några härliga galoppsteg blev det också <3 Så roligt nu när man kan börja galoppera lite med honom och han är så duktig!! Han brukar sparka när man ska galoppera men det gör han inte mer, jätteduktig är han :)

Lukas: Han var lite trögare än vanligt idag.. Han var på hoppträning igår så det kanske blev hårdkörning då ;) Men det gick då bra ändå, han var inte för trög i allafall. På hemvägen blev han pigg och så men ditåt vägen, nja ;) Men men, han sprang då när jag ville att han skulle göra det bara att det inte gick så fort ibland men..



Publicerat: / Allmänt

nummer 1 klar

Stora pollen är klar nu, lite stalljobb sen blir de lilla pollen :)



Publicerat: / Allmänt

Heja heja!

Sitter på bussen hem nu och när jag kommer hem blir de full fart att dra på sig ridkläderna och med en smörgås i munnen cyklar jag till första häst. Alltså är det 2 hästar som ska ridas idag, Calle och Lukas! Tror jag börjar med Calle och rider ut med honom sen tar jag Lukas och rider ut med honom också :) Liite stressigt blir det kanske men sånna dagar får man ta, ska plugga lite svenska när jag kommer hem efter båda ridturna men jag hinner nog. Annars får de väl bli lite sent då :) Taggad är då jag!! :D

Publicerat: / Hästar

Hemma från stallet

Kommit hem från stallet för en stund sen, ätit lite mat alldeles nyss :) Kajsa följde med mig till Calle idag, blev tömkörning idag! Aldrig tömkört Calle så därför ville jag ha någon med mig till Calle. 

Calle var duktig, började med att jag red barbacka tills vi kom bort från vägen där de kan komma bilar. Sen hoppade jag av och så tömkörde jag i skritt och trav. Måste erkänna att man känner sig ganska dum när man springer bakom ;) Hahah!

Sen longerade jag lite i hagen innan vi gick in med honom igen, longerade i alla gångarter och han var jätteduktig. Lyssnade på mig bra och så :) Sen tog vi in honom och tog av honom sakerna och sen släppte ut honom i hagen igen.



Publicerat: / Hästar

Dressyr-Divan

Idag blev det ett dressyrpass på Divan, eller Stjärndivan som hon egentligen heter men :) Har inte ridit henne på superlänge så var jätteroligt att rida henne igen, finaste Divan ❤️ 

Och sen var vår ridlärare på kurs så vi hade stallvärlden Lovisa som ridlärare och det var jättekul! Hon var en duktig ridlärare, hihi :) Vi tränade på att hästarna skulle lyssna på OSS, både gas och broms skulle hästarna lyssna på. Och Divan lyssnade mest på gasen.. ;) Hon var såå himla stark på volten, vi skulle trava ena halvan och sen galoppera andra. Och då fattade hon galopp när hästen framför fattade, men fick henne även att lyssna på mig mycket! Men hon var jättestark, direkt jag släppte efter lite på tyglarna fattade hon galopp så jag fick sitta och hålla igen hela tiden så fick jätteont i både fingrar och armar, men som tur va så saktade vi av till skritt när jag verkligen inte orkade hålla henne nå mer :) Och så skulle vi trava av dom runt fyrkantspåret och då gick hon lugnt och kunde trava på halvlånga tyglar utan att öka, lyssnade på minsta lilla rörelse jag gjorde med tyglarna! Så vi kom överens riktigt bra tillslut, med alla våra kamper vi hade ;) hehe


Publicerat: / Hästar

Dålig på att blogga idag..

Ja, ska börja med att säga förlåt för jag varit så dålig på att uppdatera bloggen idag, men har vart lite mycket på! Började med skolan som gick till 14:15 men hemma ca.15:00 och då sprang jag upp och böt om till ridkläder och så cyklade jag upp till Lukas :)

Red ut en tur i det kanonfina vädret, han var pigg idag också! Och idag hade han en sån himla härlig galopp, kändes som han flög fram bara. Underbar känsla!! <3

När jag kom hem var det "skoljobb", engelska plugg. Har prov imorgon :( Grammatik, usch inte kul! Men hoppas det går bra, pluggat in det i huvudet ganska ok nu tror jag :) 





Publicerat: / Vardag

Klockaregården here we come

Nu är det bestämt, jag och Elina åker på ridläger i sommar :D 7 dagar med hästar och vänner. Grymt kul kommer det att bli! 
Vi ska på Klockaregårdens ridläger som ligger i Tanumshede på västkusten, bara att hoppas på fint väder,härliga hästar,bra tränare och ett härligt gäng med nya kompisar :D <3 
Ska ni på ridläger i sommar?



Publicerat: / Kaninerna

Kaninhoppning

När jag kom hem från Calle tog jag ut kaninerna, byggde upp lite hinder och så hoppade jag med dom :) Och de var superduktiga! Lina var lite lat men när hon kom över första hindret hade hon farten uppe, och Lisa var som en kanonkula. När man satt ner henne en bit från första hindret så var det som man satt henne i en kanon och så sköt man iväg henne, det gick superfort! :') 

Dom hoppade ganska högt båda två, Lina hoppade högst idag :) Brukar vara Lisa men hon hade så bråttom så hon knappt hann hoppa över hindren, och så kan det vara ibland! 



Publicerat: / Hästar

Härlig ridtur

Idag kan man snacka om härlig ridtur, solen skiner och det är varmt så man kan rida utan jacka, Ååh vad jag älskar våren!!
Det var Calle som fick komma ut idag på en tur som var så härlig i vårsolen. En härlig sträcka att galoppera på var det också <3 En bra galopp fick man till också och bättre än så kan det inte bli! 

Elina prövade även att galoppera på honom idag, dom var jätteduktiga båda två! Inga problem :) Och Calle var bäst idag, inga ryck men huvudet i galoppen, en bra galopp, lagomt pigg, skön trav och ALLT var så kul :D 

Efter ridturen mockade vi lite i hans hage, den har nog aldrig blivit mockad så snacka om skit! Vi orkade bara en liten bit men man fick då bort lite i allafall. Ska ta lite ibland när jag är där så tillslut är den väl kanske lite renare ;)





Publicerat: / Presentation

Ivano/v "Ivan"

Tänkte skriva lite om Ivan nu, den nya pollen! Vet inte så mycket om honom än men bara så ni får en liten uppfattning om honom :) 

Han har haft en ganska tuff uppväxt och går inte in på detaljer där, men han har haft det lite svårt och är inte utbildad någonting. Utan bara riden men inte utbildad inom ridningen. Sen var det ridklubben jag rider på (VRS) som skulle pröva om han passade in bra där så skulle dom försöka utbilda honom där. Men han passade inte alls in där så då erbjöd sig Lukas ägare att ta hand om honom. Så nu står han där! 

Han är en 11 årig kille, ras vet jag inte men får kanske reda på det idag. I så fall skriver jag in det i DETTA inlägg! Och han kan som sagt inte mycket. Men vi får hoppas att han är snäll och lättlärd så kommer han bli toppen! Och med lite pälsvård kommer han bli mycket finare också. Just nu är han konstigt rakad och med lite tussar här och där, ja som en skabbräv ungefär ;) Men vi ska pyssla om honom och ge han lite kärlek så ska vi se sen om han inte blir bättre. Han ska stå i några dagar nu sen skulle dom kasta upp mig på ryggen, oj oj haha! Nej men vi hoppas han är snäll och go! ❤️ 


Men visst är han sockersöt? :')

Publicerat: / Fotografering

Calle och jag












Publicerat: / Vardag

Fotografen Carro

Idag har jag vart fotograf hela dagen ungefär, började med att jag tog ut kaninerna i uteburen och så fotade jag dom lite men dom var inte på fotohumör så blev bara några enstaka bilder :) Sen tog jag ut dom i sele en liten stund! 

Sen åt jag nån pannkaka och så följde jag med Matilda till Calle, hon red dressyr med honom i hagen och jag var fotograf :) Och dom var superduktiga, så himla snyggt ekipage!! Och så efter de skulle jag och Engla vart ut på en körtur men vi skulle till mormor och fika så det gick inte.. Så åkte hem efter Calle.

Efter fikat var de upp på cykeln igen, då åkte jag upp till Lukas och skulle ta kort på den nya pollen som kommit dit, Ivano "Ivan" som han kallas. Och han verkade vara välkommen av Cindra och Lukas vilket var toppen :) Han har inte haft det så bra tidigare men nu hoppas vi han får det bra. Det är han värd, den sötingen <3 Kommer ett inlägg om honom imorgon. 

Och nu ikväll har jag sett på mello, Sanna Nilsen var det som vann och ja visst, hon var inte dålig men inte favorit.. Men men :) 





Publicerat: / Vardag

Utedag

Idag kan man lätt säga att det blir en utredas för mig, solen skiner och det är klarblå himmel!! Gud så skönt :) Ska äta lite frukost nu sen ska jag gå ut till kaninerna så ska dom få komma ut i solen. 

Sen ska jag fota Matilda och Calle idag, längtat så sjukt mycket att fota ekipage där det blir bra bilder och inte i ett ridhus.. Så kommer bli grymt kul :D 
Här är Matilda och Calle, väldigt länge sen :)

Publicerat: / Tips

Slut på Veckans tips!

Eftersom jag glömmer av att göra Veckans tips oftast så kommer jag nu sluta med det.. Men självklart kommer jag skriva ut tips lite då och då :) Men inte en gång i veckan bara!

Publicerat: / Hästar

Regnig tur

Idag blev det lite hästbyte, skulle ha vart ut på en lite lugnare tur på honom men det blev Lukas istället. Honom red jag ut på. Och det gick bra, han var pigg och glad som vanligt :) 

Var väldigt blåsigt idag men det gick bra och frös då inte, och Lukas sprang på som bara den i allafall ;) haha! Sen när jag kommit tillbaka till stallet tog jag av honom sakerna och borstade honom lite och så åt han sin havre sen ut i hagen. Då gick jag ner till nästa häst,Calle! Mockade och fixade mat till kvällen bara :) 

Nu sitter jag hemma och ser på tv. Och så skriver jag med Matilda om lite planer med våra bloggar! 👍



Publicerat: / Hästar

Drömhäst!! *_*

Oh jisses va nöjd jag är med dagens pass på Calle, det var så grymt grymt kul också! :D Jag hade fotograf med mig idag så de passade perfekt att det gick så himla bra!! Tack Elina! 

Först longerade jag han i båda varven och i alla 3 gångarterna. Och han var hur lungn som helst, gjorde inga sparkningar/bockningar som han brukar göra när man longerar de kanske blev nått litet ryck ibland men det gör inget :) Sen hoppade jag upp och red lite dressyr på honom och han var jätteduktig. Stor skillnad att rida där i snö än med bar mark, han gick så mycket bättre nu än sist jag red där. Gjorde lite skänkelvikningar och ja helst okej blev dom :)

Sen blev det lite galopp i båda varven, och det är jag så glad över! Inte viljat galoppera så mycket på honom då han kan få för sig hyss då men idag skulle jag!! Och det gjorde jag och inga bus alls, han galopperade på så fint så även fast han ville öka lite men det gick jättebra! Såhääääääääär nöjd idag ❤️❤️ Bästa Calle!
Inte hunnit ladda in bilderna från idag och från förut när jag tog lite hagbilder men imorrn ska jag nog fixa det! Så kommer en gammal bild nu :)

Publicerat: / Hästar

Full fart framåt

Idag blev det en uteritt på Lukas, efterlängtat!! Inte sett och ridit honom på länge så det var superkul :) Snacka om pigg häst också, haha! Han var superpigg och vägrade skritta typ. Så det var superkul! Tränade mycket på galoppfattningar från både skritt och trav och så var jag noga med att han skulle fatta rätt galopp, och han var jätteduktig :D Rätt galopp hela tiden och kom över i galopp direkt jag la till galoppfattningen.

I början av ridpasset var han lite jobbig, eller när jag kom ut på grusvägen i skogen, då vände han hela tiden så fick kämpa lite men tillslut bestämde han sig för att jag fick väl bestämma då ;) Så då skötte han sig bättre än bäst!! Suuuupernöjd över passet och hoppas jag kan rida honom någon mer dag i vecka ❤️



Publicerat: / Allmänt

Hoppning-Sammy

Idag blev det ett hoppass på Sammy och det gick både bra och dåligt.. Han va inte på bästa humör idag, eller jo men han ville inte alls galoppera. Fattar inte, jag tröck,smackade och la till spöt men hände det något? Nej :/ Så på det viset var det inte så roligt.. Men när man hoppade så landade han hela tiden i galopp så då gick de bra :) lite svårt att hålla igång galoppen mellan varje hinder när vi hoppade bana för då går de ju så fort när man fick skänkla på hela tiden, sen har han en väldigt snabb galopp också men!

Så är lite halv nöjd idag, i skritt och trav var han suuuperduktig! Men galoppen nja.. Och hoppa, de kan han! :D Inte en drömponny för mig precis men han är absolut inte tråkig att rida, gillar han trots svårigheten med galoppen ibland :) Nästa vecka hoppas jag på en pigg ponny!

Publicerat: / Allmänt

Kaninpromenad

Idag när jag kom hem från skolan tog jag ut kaninerna. Började med Lisa så fick hon gå i selen ett litet tag och sen Lina en liten stund :) De verkade som att dom var väldigt taggade, dom sprang som bara den, hihi! Sen släppte jag in Lina och hade Lisa kvar ute och så gjorde jag lite trix med henne och sen fick hon komma in. Då gick jag in och åt mat och nu sitter jag i bilen påväg till stallet! tagga hopplektion :D



Publicerat: / Kaninerna

Läromästaren Lisa

Idag var Lisa grym!! Tog in henne och trixande lite. Började med de vanliga tricken som stå,gå på bakbenen,puss,snurra och snurra på bakbenen och dom funkade super. Sen testade jag ett nytt och det var hopp över armen men kallar och säger bara "hopp" till Lisa. 

Så jag började såhär: La underarmen eller vad det heter, de som är från ryggen och till handen haha. De la jag på golvet och sen satt jag Lisa på ena sidan och tog en godis och drog den över till andra sidan och sa hopp, gjorde det några gånger och sen tog jag bort godiset och bara visade lite med handen och sa hopp och hon hoppade över! Sen sa jag bara hopp och knackade lite i golvet på andra sidan och hon hoppa över <3 Duktiga Lisa, hon är så lättlärd.

Sen gjorde jag ett gammalt trix också, det är hoppa upp i knät. Jag sätter mig på golvet och klappar i knät och då hoppar hon upp! Hon hoppar upp när man sätter sig på huk framför henne hur som helst men detta är lite svårare. I början drog jag en godis framför henne så långt tills hon hoppa upp och sa "upp". Sen slutade det med att jag bara sa upp och visade lite med handen och hon hoppa upp. Duktiga Lisa på det också <3 Hon är verkligen duktig och gör sitt bästa!!



Publicerat: / Hästar

En trött polle

Idag hade nog inte Calle så mycket energi kvar sen igår, släppte honom i hagen och han fick springa runt lite men han ville gärna stanna. Dels var det barn utanför hagen som gick mot honom när han kom åt deras håll och då stannade han och kollade läget vid dom. Men han hade då inte så mycket energi kvar. 

Efter att han sprungit några varv i trav och nån långsida i galopp gick jag och hämtade lite saker, nämligen hjälm och tyglar. Så hoppade jag upp och red ut barbacka en liten vända. Så han fick strosa runt och springa lite i hagen i en halvtimme kanske och en tur ut i 20 min?! 


Nöjd med dagens "pass". Han är så himla go och snäll den hästen alltså, Callebus <3 




 

Publicerat: / Hästar

Stallet snart!

Väntar på skjuts från mamma eller pappa, dom kommer klockan 16:00 så då åker jag till stallet. Ska släppa lös Calle igen och busa runt med honom lite sen tar jag mig kanske en tur ut, vi får se! :) 



Publicerat: / Fotografering

Vattenstämpel

Suttit och fixat lite med en vattenstämpel, det är en sån man sätter på bilder man själv har tagit så att det är sina egna bilder så att säga :) Och nu har jag bestämt mig för en som jag tycker var snygg, inte en vanlig med ett "inringat C" haha! Det är väldigt vanligt bland många så valde att göra lite annorlunda. 

Kommer nu sätta ut vattenstämpel på mina bilder, bara som jag har tagit förstås! Och här kommer en bild hur det kommer se ut på mina bilder:
Vad tycker ni? :)

Publicerat: / Hästar

Full fart på Calle

Idag släppte jag och Elina Calle i hagen, han har inte blivit riden på 6 dagar utan mest stått så då vill man helst inte upp och rida. Så vi släppte honom i hagen och lät honom springa så mycket han ville. Och det var full fart på honom! Filmade lite med mobilen också men vet inte hur den blev så vi får se om det kommer upp någon film eller ej. Sen avslutade vi med att jag skrittade ut med honom barbacka en kortis, mys! 

Efter att allt var fixat hos Calle åkte vi hem till Elina. Vi gjorde inte så mycket. Paddan,åt och va med en hund som heter Nisse. Han var sjukt söt :3 hihi! 

Nu är jag hemma och ser på tv! Tagga skolan imorrn :(




Publicerat: / Vardag

Sista lovdagen

Usch usch.. Idag är det sista dagen på detta lov :( Det har gått alldeles för fort, men det är ju ett bevis på att det har varit kul men endå.. Imorgon ringer väckarklockan tidigt som sjutton och så är det skolan som väntar. Aa inget jag längtar tills precis!

Idag har jag lite saker att göra, ska börja med att städa kaninburen, den var hemskt lortig! Sen har jag andra saker också som ska göras men vet inte i vilken ordning men. Ska till Calle, och så ska jag och Engla kanske göra något med Lukas. Sen har jag inget mer jag bestämt att göra :)

Måste erkänna att det var superskönt att sova i min säng igen, visst luftmadrassen är också jätteskön men den knarrar när man rör sig ;) haha! Sen blev jag inte väckt nå idag, det blev jag när vi var i Järpen, alla sov i samma rum och så gick nån upp och gjorde frukost eller nåt och då vaknar man ;)



Publicerat: / Allmänt

Hej då Jämtland

Nu sitter jag i bilen påväg hem! det har vart en rolig sportlovsvecka :D Men nu är det den lååånga bilresan hem.. Typ 6 timmar i bil nu när vi har släpvagn också :/ Men nu ska vi stanna till i Sveg och köpa vindruvor, och i Mora ska vi äta ;) när jag kommer hem ska jag vara med bompisarna, äntligen <3<3 Saknar dom så mycket!! Och imorgon ska till stallet och lukta in den goda doften. härligt!