Publicerat: / Vardag

Norrsken

Ikväll var det norrsken uppe i Åre, det syntes också i Järpen (2 mil ifrån Åre) men tyvärr hann vi inte ut och se det..vi hann se lite svaga spår från de bara. Fick bara se bild från Åre på det men inte live.. Det har vart i 2 kvällar nu så vi får hoppas att det blir imorgon igen :D Sen syns tydligen Jupiter klart och tydligt och vi såg en stark stjärna så det var säkert den :) 
Norrsken ser så snyggt ut!! 

Publicerat: / Vardag

Puckelpist?

Ja som rubriken säger, puckelpist? Det kan man fråga sig om det var i backen idag. Var pucklar överallt i varje backe typ. Så man fick åka slalom mellan knölarna! Så det var ganska sulligt i backen idag och lite is på vissa ställen.. Men jag tyckte det var bättre före än igår i allafall :) 

Det var bara jag och pappa som åkte idag, mamma vilade för sitt knä och brorsan var i skolan! Så jag och pappa åkte i några timmar :) Sen var det hemfärd igen och nu har jag precis sett på Pretty little liars, första avsnittet och det var superbra :D 



Publicerat: / Vardag

Isigt i backen

Idag har vi åkt slalom igen. Och det var inte så bra före idag.. Isigt på dom flesta ställena :/ Men man kom då nerför backen. Vi började åka i Åre men där var det så mycket folk+superdåligt före, då åkte vi till Duved och där var det mindre folk men finns bara 3 backar typ men det gick bättre att åka där :) 

Så en heldag i backen blev det, och nu har jag duschat och krupit ner i soffan med mjukisbrallorna på! <3 Lite ipadtime! ;) 
Man hade önskat att de var så fint väder!! Men imorgon hoppas vi på de 👌

Publicerat: / Åsikter

Ge mig pengar!!

Suttit och gjort olika outfits hela dagen känns de som ;) Och känner verkligen att jag vill ha pengar NU!!! Här får ni bild på 2 stycken jag verkligen fastnade för :3

Kärlek till dessa, men dyrt är det också :S Vad tycker ni? Snygga? 

Publicerat: / Vardag

Saknar varelserna redan..

Känner redan att jag saknar ridningen.. Bara 4 dagar utan ridning men är man en riktig hästtjej saknar man dom underbara djuren direkt ..<3 Sen saknar jag mina små fistjejer också, Lisa och Lina är de jag talar om. Dom är små fistjejer, men dom som tar upp STOR del av mitt hjärta !! Ninerna och hästar= my heart.



Publicerat: / Vardag

Slalombacken idag

Idag var det slalom för min del. Första gången för i år, eller ja för denna vinter ska man väl säga. Och det var superoligt att åka igen :D Vädret var lite grått men solen smög sig nästan fram ibland. Föret i backen var lite blandat, ibland isigt och ibland snöhögar,inte bästa föret men!

När vi kom hem var de kväll. Duschade,åt och såg på tv :) Summerar man dagen har den vart toppen :D Hoppas er också har vart de. 





Publicerat: / Vardag

En älg på spåret

Idag blev det en skotertur på förmiddagen igen. Var inte lika fint väder idag, grått och trist :/ Men men. Ibland är det nära att solen smyger sig fram. 

När vi åkte på en led kom det en älg ut på leden,alldeles framför oss och så gick den framför oss ett tag. Vi stannade ju men den gick på leden framför, sen vek den av och sprang in mot skogen. Den var inte direkt rädd kan man säga ;) Jag trodde först det var en häst, hahaha! Det första man tänker på är häst, men det var en älg, nästan lika ;) 
Google bild.. 

Publicerat: / Vardag

Skotertur

Idag har det varit skoter för min del, vi drog iväg på förmiddagen och kom hem runt 14:00 tror jag och vi hade verkligen tur med vädret också! Strålande sol och runt -2 tror jag :) Det var superroligt att åka skoter igen!! Jag satt bakom brorsan på hans lilla skoter och så mamma o pappa på våran skoter sen var det 2 av brorsans klasskompisar med på varsin skoter. Var verkligen en toppentur!👍

När vi kom tillbaka åt vi lunch och sen ut i solen igen. Vi fick till Ica och handlade bara men jag och brorsan var nere vid en hamn och kastade stenar på isen ;) Hahah! Sen var vi uppe på en stor kulle och åkte på fötterna ner osv. 

Nu har jag precis duschat och ligger och slöar. Hoppas på en lika bra dag imorgon! Men tror det skulle bli typ +5 eller mer så då blir det blött och kanske regn om vi har riktig otur men hoppas på det bästa! :)
En bild från google på Ristafallet! Det var dit vi åkte :) 

Publicerat: / Vardag

Äntligen framme..

Yes, äntligen framme! Kom fram runt 20:00 och nu har vi ätit och så :) Efter en lång och dryg resa, 7 tim tog de att åka :S usch! Men nu siktarna framåt mot en skojjig vecka :D <3 



Publicerat: / Vardag

sportlov

Åh så härligt, nu är sportlovet här :D Slutade 11:45 typ, men egentligen 14:15 fast vi skulle ju till Järpen/Åre så då tog vi ledigt åt mig 2 lektioner så att vi kommer iväg :)

Sportlovet kommer bli grymt kul, skidor och skoter!! Men kommer sakna pollarna och ninerna <3 Men då blir det ju extra kul att rida sen när jag kommer hem :D Kommer väl blogga lite då och då under veckan, ska försöka göra det så ofta jag kan iaf.. Men håll er kvar här, uppdatering kommer det då!

bloggar från mobilen nu så kommer ingen bild för de tar 10000 år ibland.. :/

Publicerat: / Shopping

Ingen shopping trodde jag

Haha, sa innan jag åkte till Borlänge att jag trodde att det inte skulle bli någon shopping idag, men det blev det! Införskaffade mig en jacka att ha till våren och sommaren, ett linne till sommarn, mjukisbrallor och en hårolja :) Kommer väl bli lite mer mot våren också, ska rensa ur min garderob snart så då försvinner det nog lite kläder, så då nytt måste in ;) Men nöjd med dagens köp!

Kommer kanske haulfoton på det jag köpte sen, men bara KANSKE! Vi får se hur det blir :) 



Publicerat: / Vardag

Borlänge

Idag var det svåra beslut för mig, antingen var det körtur med Engla och Lukas, eller en ridtur på Calle eller åka till Borlänge. Men bestämde mig för att följa med till Borlänge. Vet inte om jag ska köpa något men mamma och pappa skulle dit och göra något ;) 

Men imorgon så ska jag rida Calle, + kanske Lukas. Antingen kör vi eller rider ilag eller något annat med Lukas. Vi får se imorgon vad vi har lust med :) Något med hästar blir det i allafall, haha!

På fredag får jag sportlov,  åååh så skönt, äntligen lite ledigt!! Jag blir i Järpen/Åre hela lovet och där kommer jag åka skidor/skoter och massa sånt skoj :D En hästfri vecka blir det.. Lite skönt men mest tråkigt :(:( Får rida mycket när jag kommer hem istället. Vi åker antingen på fredag efter skolan eller lördag morgon men troligtvis fredag. Kanske fixar en gästbloggare då jag bara har tid på kvällarna för det mesta, men vi får se! :)

Publicerat: / Tips

Veckans tips

Nu kommer det äntligen ett veckans tips igen och denna gång handlar det om...
Är du nyfiken på att veta din häst/ponnys vikt? Ja då har jag ett bra tips för dig som vill göra det hemma och inte åka iväg någonstans :) 

Det du behöver är ett måttband och en vikttabell. Ta ett måttband och mät runt hästens mage, måttbandet ska ligga alldeles bakom manken, precis där det "planar ut sig" och så under magen där sadelgjorden sitter ungefär. Sen kollar du på denna tabell (se bild nedan). Mätte du på en häst så kollar du på den översta tabellen och mätte du på ponny är det den understa som gäller! 
Så har du en ponny med omkretsen runt magen på ca.120 cm så väger alltså ponny ungefär 134 kg. Nu är det inte exakta svar man får ut men på ett ungefär är det. 

Svårare än så är det inte! Fiffigt,snabbt och enkelt :)

Publicerat: / Hästar

Dressyr-Sammy

Jahapp, då var ridpasset avklarat för idag. Det blev ett dressyrpass på Sammy igen :) Lite halft nöjd bara.. Red med bett idag och tyckte verkligen det var stor skillnad mot att ha hackamore som jag hade förra veckan på honom, han gick mycket bättre på hackamore. Ridläraren trodde också han trivdes mycket bättre med det bettlösa så nästa gång ska jag ha det på honom tror jag :) Han var ganska jobbig med huvudet idag, drog/skakade och hade sig ibland men det var så inte det som fick mest minus idag! Han hade svårt för galoppen :/ När vi red på volten så gick dt bra, han tog galoppfattningarna ganska snabbt men ville gärna bryta av igen men dom är jag ganska nöjd med men sen skulle vi vända upp från C i skritt och sen skritta till mitten av C och A och där skulle vi fatta galopp och då hade jag ju inget hörn att vara i så försökte ställa honom åt det hållet jag skulle åt sen men naej han ville inte alls :/ Fick till galoppen 2 gånger där och det är ju bättre än inget i allafall!

Så lite halft nöjd idag.. I början av passet var han duktig och jag var nöjd men sen när vi började med den där övningen med galopp från skritt gick det inte så bra.. Men han har ju lite svårt med galoppen så ja! Och alltid kan det inte gå bra! :) 5/10 får han nog idag!



Publicerat: / Vardag

Motion för alla 3

Idag blev de promenad för Calle, Kajsa följde med mig till stallet så vi turades om att gå med honom! :) Han var lugn och verkade bara gå och chilla, njuta av livet liksom ;) hehe! Fick sig en promenad på kanske 30 minuter?! Sen fixade vi iordning stallet och gick hem, inte riktigt ända hem men en bit i allafall sen mötte pappa oss med bilen och då skjutsade vi hem Kajsa! 

Har precis ätit lite mat nu och nu är det tv,padda och lite eng-glosor som ska läsas på! Och imorgon blir det ridklubben som väntas, rida Sammy troligen :D Skoj skoj!! 



Publicerat: / Kaninerna

"Agility"

Kaninerna fick också komma ut idag :) Vi byggde en agility-bana typ. Det var hinder, en planka dom skulle gå upp på och så åkte den ner när dom kommer på andra sidan, vad heter dom? Balansbräda? Nej jag vet inte men strunt samma :) Sen en rockring dom skulle hoppa igenom, typ de! 

Dom var jätteduktiga! Sprang i full fart genom banan ;) Lisa var en liten fuskis och smitare men det får man vara ibland! Lina var väl duktig :) Eller ja båda var väl det men!



Publicerat: / Hästar

Dressyr med C

Idag åkte jag och Elina till Calle, blev ett pass i hagen :) Han fick gå ganska lugnt då han fick en långtur igår. Sen var han väldigt trög också, haha! Vi skrittade och travade runt där och krävde inte mycket av honom. 

Sen tog vi en skrittrunda med honom, alltså skrittade av honom utanför hagen, på en liten tur :) Sen in till stallet och fixade i ordning honom för att gå ut i hagen igen. Men han fick stå kvar inne medans vi mockade,städade och allt dedär :) Tog även lite kort på honom i hagen och några enstaka när vi red men! Orkar inte plocka fram kameran för 17278172 gången idag, så ni får ingen sneakpeak eller vad det heter!



Publicerat: / Hästar

Första galoppen

Kom precis hem från Calle. Red honom i snöovädret som var så det blev jätteblött!! Men men.. Kul var det :) Fick bli en långtur med honom idag, det behöver han verkligen. Så han får bli av med lite energi. Och idag var han superduktig!! Inga bockningar och så, han var lugn och snäll :) Var lite tittig men inget som störde mig särskilt mycket.

Tog även första galoppen med honom, var inte meningen men helt plötsligt gick han över i galopp så då lät jag han fortsätta och det var superkul! Efter några meter drog han ner huvudet så jag tänkte: åååh neej... Men drog upp huvudet igen så hann på honom innan han började med bus, så då pustade jag ut ;) Så han fick galoppera lite till och det gick jättebra. Ville gärna galoppera hela tiden efter den där lilla galoppturen ..;) Så han blev lite pigg och stark då men det gick bra! 

När jag nästan var hemma är det en grusväg bredvid en åker, och jäääklar vad det blåste där.. +snön som yrde runt mig så där blev det lite kallt och man kunde knappt titta heller, men men! Calle valde bra väg som tur va :) Och när vi kom tillbaka till stallet var vi pissblöta, Calle på halsen och benen och jag på jackan och benen.. Men inte ända igenom som tur va, bara vantarna som det kommit igenom så mina fingrar var russin. Och märkte att hjälmen hade en kuv med snö på sig. ;) 




Publicerat: / Allmänt

inget roligt väder idag..

Idag ser det ut att vara väldigt ruggigt väder ute.. grått och snöblandat regn :( Inte alls roligt.. Men ska väl ut snart! Kaninerna ska nog ut och så Calle. Calle är viktigast i allafall och så hoppas jag han är snäll idag.. annars blir det inte kul ;) Rider kanske i hagen för att vara på den säkra sidan men vi får se. Ska då dit när det är ljust! Sovde till 09:30 idag,skönt att sova ut. Så ser på tv än,slömorgon blev det idag :)

Men nu ska jag upp o klä på mig antingen ridkläder eller vanliga, haha! Tjaoo :)

Publicerat: / Hästar

Lukasbukas

Idag har jag ridit Lukas igen! Red ut med honom och det gick bra :) Han var pigg o glad men först ville han inte trava ifrån mamma haha. Men sen hade han racing hela vägen! Inte så mycket att skriva om detta pass men men.. Och vi ska snart gå till grannarna och äta mat så hinner inte skriva så mycket nu.

Men imorgon ska jag till Calle +söndag också! Så kommer lite uppdatering då också :) 

Hemskt ledsen att det inte blev veckans tips nu heller.. Svårt att komma ihåg men nästa vecka lovar jag!!



Publicerat: / Allmänt

Happy Valentines day

Idag är det alla hjärtans dag så hoppas ni får en bra dag! ❤️ 

Min dag är inte så speciell, ett kemi-prov.. Inte snällt att sätta ett sånt på denna dag ;) Men efter skolan ska jag vara med dom jag gillar som mest. Kaninerna,Lukas och familjen såklart! 

Glad alla hjärtans dag! ❤️ 



Publicerat: / Allmänt

Plugg..

Ikväll är det pluggning för min del.. Kemi-prov imorgon!! Aaaah, vill inte. Hatar kemi, så... komplicerat ibland :/ Vi har på luft,vatten OCH jord. Så det är mycket att plugga på. Men nu tror jag det sitter hyfsat i allafall. Spanska glosor har jag också pluggat, men bara 10 ord hade vi så dom sitter nog bra nu :)


Publicerat: / Hästar

Lite dressyr med Lukas

Idag följde Elin med hem från skolan och vi åkte till Lukas. Jag red till en åker och gjorde lite simpla övningar i trav och galopp . Han var väldigt pigg och stark idag! Så liten men så stark ;) Men det gick bra, han lyssnade tillbaka bra och självklart framåt också. 

Som vanligt ska han ha ett hörn där han ska busa.. Rider man på en åker så har han ett hörn där han ska busa till det i galopp och idag också ;) Man kommer i galopp och i sista sekund väntar han åt andra hållet, hemåt! Tillslut vänder han tillbaka och kör ett varv till och så vänder han åt andra hållet igen ;) Men är man bestämd så får man han att galoppera förbi där, man får vara snabb!

Sen skrittade vi genom området hem, så såg vi Matilda och Calle i hagen, och det var en Calle med full i bus ;) Så söt han ser ut! Både bockar, sparkar och ja allt man kan tänka sig. Nej nu överdrev jag lite men han är verkligen full i bus



Publicerat: / Hästar

Vild häst..

Idag red jag en häst med huuur mycket energi som helst.. Nämligen Calle! Han var helt vild typ. Red iväg en bit men han bara flög kändes de som, han var då mer i luften än vad han var på backen! Så hoppade av för ville verkligen inte sitta kvar som han var då, men gick inte så mycket bättre att gå med honom heller, han sprang bara på mig typ, var rädd för allt och kastade sig åt alla håll och jag flög bara med :( 

Så var verkligen inte hans dag.. Men imorgon skulle nog Matilda låta honom kuta av sig rejält i hagen! Så hoppas han blir av med mycket energi. Men som han var idag kan bero på att det var mörkt ute för då brukar han vara lite så! Men helgen ska jag upp på ryggen igen och hoppas på att det går bättre :) Ska dit på förmiddagen när det är ljust, då är han bättre!
Samma bilder hela tiden typ.. Men har inte andra som är bra :/

Publicerat: / Hästar

Dressyr-Sammy

Idag var det ridning igen! Och det har kommit en ny ponny till ridklubben, han heter Sammy och är en D-ponny valack på 10 år :) 
Och han kom till klubben i lördags så han har precis kommit dit typ. Men dom har honom på lån i 1 månad få se om han passar in så han börjar gå några lektioner direkt. 

Och idag fick jag honom, och det var väldigt spänt när jag fick reda på att jag skulle ha honom, men också väldigt kul! Vi hade dressyr och det gick väldigt bra, han var lite trög men fick ett spö sen och då blev det bättre. Han har lite svårt för att fatta galopp men det var inga stora problem tyckte jag, han fattade när man var bestämd och la till spöt på bogen lite lätt! Så det gick jättebra :) Han var lätt att börja arbeta med också, och riktigt mjuk i kroppen! Vi tränade inte på något speciellt, ganska mycket att ha hästarna ställda och böjda på volter osv annars red vi ganska "vanligt" ;) Han hade ett hackamore, alltså bettlöst när man rider dressyr och i hoppning har han vanligt bett, men kändes ingen skillnad att ha bettlöst :)
Sen får jag ju inte glömma att han var suuuupersöt!! Föll mig verkligen i smaken, mums! <3 Och föll mig i smaken i ridningen trots att han var lite seg men fick upp farten jättebra sen. Så jag är verkligen nöjd med dagens pass och hoppas verkligen han passar in på ridskolan och blir kvar! :D 
Enda bilden jag har nu.. Men ska ta lite mobilbilder nästa gång! Men visst är han en riktig snygging? 😍

Publicerat: / Hästar

Pigg Lukas

Åkte och red Lukas efter skolan och före klippningen istället. När jag skulle gå och ta in honom från hagen så gick/sprang han bara iväg när man kom mot honom så fick morötter av ägaren och så gick jag efter honom ner till andra änden av hagen där mormor stog så kastade henne halva moroten så hon gav honom den och sen tog hon tag i hans pannluggen så då fick vi tag på honom.ä

Kunde inte rida så länge idag eftersom jag skulle och klippa mig, men han fick då komma ut på en tur! Inte jättekort i allafall :) Det var full fart på honom. Och sen var det någon som byggt en snögubbe och den skulle han inte gå förbi först, han vände och sprang iväg mot andra hållet men tillslut fick jag honom att gå förbi, satt och skänkade på och smackade hela tiden så han gick ge sig ;) Och den var nog inte så läskig, han inbillade sig bara.. Som alltid! Haha. 

Sen kom mamma och hämtade mig, jag svirrade om till vanliga kläder sen åkte vi till frissan! Jag blev nöjd med resultatet för hon klippte inte mycket alls och nu blev det skönare att dra igenom handen också. Inget slitet för nere, så skönt! :)



Publicerat: / Allmänt

2 lektioner inställda

Ganska skönt när man sitter med matteboken i knät och väntar på läraren, som aldrig kommer.. Vi hade matte och kemi kvar av dan alltså ca.2 timmar och vi har samma lärare i båda dom ämnena och han är sjuk och det finns ingen vikarie :D Så sitter på bussen påväg hem nu, gaah så skönt! Så det här blev en väldigt chill dag, bara mentorstid,idrott,sy-slöjd med bästa vikarie sen religion en liten stund! så skönt :D

Så när jag kommer hem ska jag ta en macka eller nåt sen ska jag ut i solen men ninerna,och solen försvann precis.. Haha! Men hur mysigt som helst ändå<3 Klockan 16:30 ska jag klippa mig också, så lite som möjligt ska hon klippa,vill ha min längd kvar ;)



Publicerat: / Allmänt

Hanna 14 år!

Idag fyller min underbara,snälla,roliga och bästa Hanna år!! Stort grattis till dig din lilla fjortis 👌😘😂❤️❤️👍



Publicerat: / Kaninerna

Blöt ridtur och kaninpromenad

Idag var jag och Elina till Calle igen, vi red ut med honom! Jag började rida sen fick Elina rida sista vägen :) Han var jätteduktig! Ganska lagom fart, inte seg och inte för pigg. Det snöade ju också och det var blötsnö så vi blev jätteblöta :S Men Calle fick sig en tur i allafall :) Försökte ta lite kort på honom i hagen efteråt men han var inte så sammarbetavillig, han skulle stå inne i sitt "hus" där det finns hö och vill inte ha några "höbilder" så fick kanske 5 bilder bara ;) Bättre lycka nästa gång!

Sen på eftermiddagen gick vi en promenad med ninisarna i skogen, Vi satte på dom ett täcke så dom inte skulle bli så blöta så det var bara tassarna som blev blöta :) Sen tog vi in dom på mitt rum och myste lite. Dom var så mysiga så <3



Publicerat: / Vardag

Snön vräker ner

Idag vräker snön ner utanför fönstret, det är 1,5 grad varmt ute men.. Trodde inte det skulle bli någon mer snö men så blev de, fast den försvinner väl snart när det är så blött/varmt! 

Idag ska jag kanske vara med Elina igen, vi får se! Sen kanske till Calle, beror på om Matilda skulle eller ej. Sen ska nog kaninerna få komma ut men det är så blött fast dom torkar väl .. :) Dom ska kaaaanske få hoppa lite, annars gå i skogen för det var väldigt länge sedan! Och där älskar dom att vara <3

Nu ska jag klä på mig få se vad jag hittar på sen, sitter i pyjamasen i sängen just nu så ska väl klä på mig ;) Sen går jag nog ut! 



Publicerat: / Allmänt

Love to paint ❤️

Är verkligen en sån person som älskar att teckna/rita av bilder!! Tycker jag brukar lyckas hyfsat också så det är väl ett + ;) 
Jag och Elina ritade lite så då hittade jag en söt bild på Lina på paddan som jag tecknade, ganska nöjd :)
Vad tycker ni?



Publicerat: / Hästar

Städning hos Calle

Idag har jag och Elina ridit Calle, vi red i hagen idag :) Så jag började rida en stund i skritt och trav och sen erbjöd jag Elina på att prova så hon hoppade upp och red i skritt och trav hon med! Han var väldigt seg idag, men dels var det ju snö han fick pulsa i lite och så är det lite litet också men det gick. Han fick sig ett lätt pass, vi krävde inget av honom utan han fick lunka på lite bara :) Han har stått i 2 dagar också så vi körde lite lugnt. 

Han hade inga funderingar alls på att sparka/bocka heller, han krånglade lite med huvudet ibland så han drog mig ur sadeln ibland men ingen spark blev det i allafall :) Jag och Elina satt som 2 kråkor kändes det som när vi travade då han lyfte högre på benen när det var lite snö men det gick hyfsat i allafall ;) 

Efter ridpasset städade vi i stallet, Elina tog sig an hans ryktpåse och gjorde ren alla borstar så gott det gick och jag mockade hans box noggrant och så tvättade jag ur krubban lite :) Blev ett gott resultat när vi var klara! Sen tog vi en promenad hem som inte var lika kul, men men!
Världens finaste Calle ❤️

Publicerat: / Vardag

Helg

Nu är äntligen helgen här, veckan har gått sjukt fort men man klagar ju inte på att helgen är här :) Efter skolan följde Hanna med mig hem och vi skrattade väl som vanligt! Sen var vi med ninisarna också. När hon åkte hem gjorde jag inte så mycket, satt med paddan och gjorde en pajdeg haha. 

Imorgon ska jag kanske till Calle, Matilda är förkyld så om hon inte är bättre tar jag honom :) Annars har jag inget planerat.. Få se vad jag hittar på! Och nu ska jag sätta mig och kolla på lite skor och kläder till sommarn, hehe! Ute i god tid ;) Nej men vill kika runt lite.



Publicerat: / Vardag

Mycket med skolan..

Det är lite mycket med skolan nu därför har jag inte bloggat någonting.. Har suttit hela kvällen och skrivit en film recension på engelskan som ska vara klar till imorgon, och blev äntligen klar men då gick det inte att skicka den.. Eller jo typ halva men inte resten :/ Blir lite irriterad då, men ska prata med läraren på se. Och så har vi spanska-prov imorgon så pluggade på de 10 minuter ungefär och nu är mitt huvud helt slut.. Tror jag blandar både engelska,svenska och spanska när jag pratar. Men jag blev ju klar med allt tillslut!

Kommer ingen Veckans tips heller denna vecka, jag hinner inte fixa någon idag och har just nu inga idéer .. Men nästa vecka kommer det igen :) 

Btw, jag och Elina var ut på en körtur med Lukas idag också, var full fart på honom och MYCKET skratt där bak i vagnen ;)

Ska försöka sova nu, mitt huvud sprängs av alla språk/ord och annat skit! ;) 
Random bild! ;) 

Publicerat: / Allmänt

Info angående Veckans tips

Har helt glömt av att göra ett tips idag.. kom på de nu och nu hinner jag inte göra något för ska försöka sova! Men skriver ett imorgon istället :)

Kom ihåg att skriva tips på vad jag kan skriva ut för tips till er! Kram :)

Publicerat: / Hästar

Gjorde ett bra val

Idag tvekade jag om jag skulle ut och rida Calle eller inte.. Hade ingen stor lust att gå ut och så skulle jag kolla genom lite läxa/uppgifter till skolan.. Men bestämde mig för att åka till Calle och rida och gjorde ett bra val! :) Han var superduktig!! Blev en mysig uteritt i mörkret, och han var lugn och "hållde sig i skinnet" bjöd mig på en liten spark, typ en kospark när jag travade, då ökade han traven så lät han göra det och då blev det en liten spark men så fortsatte han i vanlig fart igen, han ville busa till de lite ;) 

Så gjorde verkligen rätt när jag bestämde mig för att rida, var superkul och en jätteduktig polle :) Nöjd ryttare också!



Publicerat: / Vardag

Trött imorse..

I morse var det inte min bästa morgon.. Var gristrött men var inte så konstigt då jag vaknade 3 gånger inatt av sendrag.. ;) Superkul, nää inte precis. Men nu är jag inte så trött längre har hunnit vakna till! Vi har precis ätit och före de såg vi på fotboll, vår klass spelade mot andra 7: or på en annan skola, och vår klass vann! 👍 snart ska vi ha geografi... 

Efter skolan ska jag till Calle, hoppas han sköter sig ! Ska ut på en tur med honom. 




Publicerat: / Hästar

Dressyr-Ryssen

Idag blev det ett dressyrpass på Ryssen :) Skulle kanske haft Rabalder istället men det var en som red igen så då fick hon ta Rabalder o jag Ryssen. Fast kanske var meningen att jag skulle ha honom igen men de andra böt så vi får väl se nästa gång vilken jag får, hoppas på Ryssen men Rabalder funkar oxå bra :)

Det gick jättebra att rida i allafall, han var ganska stark och svår att arbeta med.. Men på slutet blev det stor skillnad, han var inte alls stark och arbetade på superbra! Vi red utan stigbyglar nästan hela lektionen, bara 15 min vi red med stigbyglar ungefär. Och i början red vi lätt utan stigbyglar också och det var skitjobbigt på slutet, benen orkade verkligen inte. Så tror jag kommer ha lite träningsverk imorgon ;) Vi tränade på att få hästarna mjuka så vi gjorde framdelsvändningar och skänkelvikningar. Ryssen har lite svårt för framdelsvändningar men lyckades riktigt bra tycker jag, var ibland han gick iväg bara men dom flesta blev bra :) Skänkelvikningarna gick riktigt bra !! Så jag är jättenöjd idag, både med Ryssen och mig själv <3 :)



Publicerat: / Hästar

2 hästar idag

Idag efter skolan kastade jag i mig 2 mackor och sen åkte jag till Calle, pysslade om honom lite och gick sen en promenad med honom :) Träffade på Matilda.K (ridkompis) på vägen så stannade och pratade med henne en stund vilket Calle tyckte blev långtråkigt ;) haha! Var skotrar ute som brummade och hade sig runt oss så han blev lite skraj men det gick bra, hållde sig ganska lugn. Gick sedan tillbaka efter en runda och pysslade om honom lite och fixade stallet osv. Sen kom mamma och hämtade mig och vi åkte till Lukas.

Tog in honom och sadlade och allt dedär sen tog vi en tur med honom. Han var ganska pigg men inte så han var sist men. Och snön har smält bort på vägarna nu så asfalten har kommit fram så nu kan man inte trava överallt .. Vilket är sumpigt :/ Vill ha snö ett tag till, men men det är inte jag som bestämmer de. Galopperade och travade på grusvägar istället så han fick sig ett springpass då det mestadels var grus :) Kom tillbaka till stallet och gav honom havre sen släppte jag ut honom och vi åkte hem. 

Nu sitter jag vid matbordet och äter tacolasagne, men nu är den slut.. ;)
Fotograf: Matilda.G
Mobilbild från idag :)

Publicerat: / Åsikter

Avundsjuka inom ridsporten

Inom ridsporten skriker det med avundsjuka, tjejer är snobbiga mot varandra, man ska vara bäst, kunna rida alla hästar bäst å ja.. Skitjobbigt ibland! Tänk om man kunde glädjas åt andras hästar, framsteg och istället peppa, då skulle det verkligen bli en bättre stämning! 

Men istället kommer avundsjukan fram, man ger ett dumt svar tillbaka om någon säger t.ex "åh min häst var så duktig igår, jag hoppade nytt rekord. Nu är det du som ska hoppa lite högre bara" Det blir lätt en tävling av det hela. Varför?? Alla gör sitt bästa och alla är inte lika duktiga, så är det bara!

Om en tjej ridit i 3 år medans du ridit i 7 år kan tjejen som ridit i 3 år ha en bättre sits och vana för hästar. Alla rider olika med olika många års erfarenhet. Många tycker då att "hur kan hon vara duktigare än mig, jag har ridit längre och borde vara duktigare" och så går man.. varför tänker man så? Tänk istället "Shit vilken talang hon har, så lite år och rider redan som ett proffs". Det är svårt p.g.a att den stora avundsjukan kommer fram! Men försök, det blir mycket roligare stämning bland hästtjejerna :) 

Finns det personer jag är avundsjuk på så för mig är det personer man ser upp till och kanske inspireras av eller är en förebild eller något. För det mesta har dom någonting just jag saknar och skulle vilja ha och det är just det som gör mig avundsjuk! 

Alla är olika, vissa duktiga vissa lite mer mot nybörjarhållet! Men alltså, vad spelar det för roll?? Säg istället "åå vad kul" eller "åå vad duktiga ni var idag" istället för att gå iväg och tjura för att just hon lyckats inom ridsporten! Lycka till och hoppas det här hjälpte dig att tänka om när den dumma avundsjukan kommer fram :) Det är en tuff sport men tillsammans klarar vi detta och blir sjyssta mot varandra!!




Publicerat: / Vardag

Dålig bloggning idag..

Idag har uppdateringen inte varit bra.. Men har inte gjort något speciellt så vad ska jag då skriva om?! Tänkte göra ett åsiktsinlägg men det hann jag inte med. Åkte upp till Elina runt 12:00 och vi åkte i backen m.m! Det var kul men väldigt blött.. Var ju tösnö idag+ att vi åkte ner i en liten Bäck så jag satt handen rätt i vattnet x) 

Nu ikväll har jag inte gjort mycket, duschat,ätit och sett på ponnyakuten! Det är väl så mina söndagskvällar ser ut ;) Kaninerna var inte heller ut nåt idag.. Men kan ju inte göra det när dom springer ner, får hoppas dom är framme någon dag efter skolan . :)



Publicerat: / Allmänt

Revyn levererade igen

Revyn levererade verkligen igår igen! Jo visst att vissa saker kan bli trögt men finns även mycket annat kul. Ska de den en gång till sen, sista gången! sen blir det inte revy på 1 år igen..
När jag kom hem från revyn så åkte jag och brorsan ut på en skotertur, första turen för mig för i år :D Och det var jättekul. Danne har fått en egen skoter så den är ju ganska liten men vi fick plats.

Publicerat: / Hästar

Rolig körtur

Körturen med Lukas gick jättebra idag, gick lite fortare i skritt än vad det har gjort förut.. ;) Det är verkligen en stor skillnad nu när han får havre, mycket piggare vilket är jättekul :D 

Vi hämtade upp Englas kompis på vägen också, så vi klämde ihop oss 3 stycken men det gick bra :) Hade mycket spring i benen på vägen hem så han fick galoppera och trava hela tiden på hemvägen! 

Han var jätteduktig och piggelin! Det var jättekul att köra honom igen :)  Och nu ska jag ner och se revyn för 2:a gången. 


Publicerat: / Kaninerna

Bus med Lisa

Kom just in efter att ha vart ute med Lisa :) Hon fick först vara ute i uteburen och springa sen satt jag på henne selen så fick hon vara ute och skutta lite fritt. Hon tyckte det var jätteskoj tror jag, sprang då som bara den ;) Lina skulle också vart ut men hon hann jag inte på, hon sprang ner i underjorden ;) Få se om hon får komma ut ikväll eller imorgon om hon är framme och har lust. En lite speciell kanin dedär! 

Nu ska jag byta om och åka upp till Lukas, jag och Engla ska ut på en körtur med honom :) Var väldigt längesen jag körde känns det som så det blir kul!



Publicerat: / Fotografering

Finaste pojkarna! ❤️❤️