Publicerat: / Kaninerna

God natt

Nu ska jag snart sova, inte riktigt än men snart i alla fall :) Men först skriver jag lite vad jag gjorde på eftermiddagen idag. Kajsa kom hit i alla fall, vi gjorde lite allt möjligt :) Sen när hon åkte hem gick jag ut till kaninerna, dom fick skutta runt i uteburen lite och så ställde jag in ett hinder där inne och hoppade lite så. Var så himla knottigt ute så fick gå in igen.. 30 minuter fick dom vara ute i alla fall :)

Imorgon har jag inte så mycket på G, ska ev. Rida Ivan i alla fall :) Mer vet jag inte.. Hittar väl på något. Tror det skulle bli dåligt väder, som vanligt... Men rida ska jag nog göra. Måste passa på innan jag åker till Göteborg på torsdag och blir borta i 4 dagar, 4 dagar utan ridning!! Hur ska de gå ;) Hahah! 
Vinterbild, men är typ bildlös :S

Publicerat: / Hästar

Lite kaos..

Precis duschat och ätit efter en ridtur med Ivan, ridturen gick bra men före gick det inte lika bra.. Han och Cindra går nere i en beteshage nu, men Lukas står kvar uppe vid dom. Så hämtade honom nere i hagen och skulle gå upp till stallet med honom. Han var väldigt stressad när han skulle gå ifrån Cindra, så han gnäggade och drog iväg ner i olika diken med mig, hade inte en chans att hålla honom typ. Sen när vi kom upp till stallet så ledde jag in honom där och då var han helt galen, kutade rätt ut ur stallet och ner i hagen (den var öppen för Lukas gick på lina) så han kutade in där och mamma satt för så han inte skulle kunna springa ut igen.. 

Vi fick tag på honom igen i alla fall, han hade ju grimskaftet hängande efter sig.. Blev lite rädd efter det som hände så mamma hämtade Lina. Så hon kom ut och hjälpte mig att ta in honom till stallet och så, Engla tog in Lukas också. När vi väl kom in i stallet så lugnade han sig mer och mer, stog och slappnade av medans jag borstade, skönt! Sen gick ridturen bra, han hållde sig lugn och var helt som vanligt. Gick ner med honom till beteshagen igen och det gick bra, han var lugn. Det enda han blev rädd för var när dom sköt med spikpistol, Lukas också (han följde med ner som sällskap till Ivan). Men nu är jag hemma igen, är oskadd ;) Nästa gång hoppas vi det går bättre! 




Publicerat: / Allmänt

Svar på kommentar

Fick en kommentar som såg ut såhär:
Svarar på denna i ett inlägg istället! Och jag/vi gjorde såhär: Vi såg honom skriva autografer till ett par andra tjejer så då gick vi emot honom och jag frågade såhär: Hej! Kan vi få din autograf? och det fick vi såklart, så han skrev den i ett litet block vi hade med oss :) 

Lite senare under dagen stod han vid staketet och kollade när dom red, vi stod länge ca.1-2 meter ifrån honom och "gruvade" oss på att gå fram, kändes så dumt när vi redan gjort det en gång.. Men sen gick vi fram och ställde oss bredvid honom, så han såg ju oss och då sa jag: Kan vi få ta en bild med dig också? (något liknande så) :) Märkvärdigare än så gjorde vi det inte, haha! :)
Haha, suddar ut mitt ansiktsuttryck litegrann ;) 

Publicerat: / Allmänt

Mot Falun dag 2

Nu sitter jag & Matilda på bussen påväg mot Falun. Finaler på SM idag i det gråa och ruskiga vädret.. ;) Bussbyte i Borlänge, hoppas vi hinner med!

Vi blir där till eftermiddagen någon gång, då kommer mamma eller pappa och hämtar oss. Kameran är med idag också, få se om det blir några kort :)

Publicerat: / Fotografering

Fotobyte

Nu har jag fixat med lite nya bilder till mitt rum, nya bilder i "foto-ormen" som jag kallar den och nya i 3 stycken andra ramar :) Sen en utan ram också! Kul med lite nytt, och såhär blev det: 



Publicerat: / Allmänt

Vad är det för sommar?

Ja idag kan man då inte tro att det är sommar i alla fall.. Regnet vräker ner och 10 grader ungefär :( Så idag blir det nog att fixa med lite bilder, skriva ut lite nya bilder på hästar/kaniner och Daniel Z och jag såklart :D Haha, atografen och bilden ska finnas i rummet någonstans! Sen på Ivan, finns inte en bild i mitt rum på den godingen än :S Inte Calle heller?! Vad är jag för glömsk människa? Endast Lukas finns på plats men idag ska I och C på plats också :)
 
Kanske tar in kaninerna och myser en stund också, nu är dom inte så pepp på att vara ute.. Men vad gör man då? Jo tar in dom och myser <3 Gör det ni också med era kaniner, såå mysigt! Ridning hoppar jag över idag, och imorgon för då åker jag till Falun igen, tittar på finalen osv! Men måndag måste jag upp å rida igen :D Nej nu ska jag stänga ner datorn en stund, tjao!

HAHAHAHA bjuder ;)

Publicerat: / Fotografering

Kändisar i Falun

Wow vilken dag det har varit, klockan 07:35 gick bussen mot Falun för mig och Elina. Till klockan ca.16:00 har vi tittat på fina och duktiga hästar och ryttare, fotat och träffat på DANIEL ZETTERMAN!!!!! 😍😍 Vi har fått hans fotograf och tagit en bild med honom, hur coolt som helst!! Och såklart har vi sett honom tävla också, duktig var han såklart. Jens Fredricson såg vi också rida men tyvärr träffade vi aldrig på honom.. Men Daniel i alla fall, och man blev helt skakig i benen och hjärtat bultade, haha! Lite pinsamt och så sjuuuuukt kul!
 
På söndag åker jag dit igen med Matilda (ridkompisen), då är det även finalen ju :) Kanske att vi åker dit lite senare så att vi ser det sista ekipagen för då är det ju skkyhöga hinder, haha! Annars måste vi vara där hela dagen om vi ska se från typ början. Men vi får se hur det blir :) Dit ska vi då, haha! Nu ska jag snart redigera lite bilder sen tävlingen, på både hästar och några söta hundar :´)
 😍

Publicerat: / Allmänt

Toppen känsla

Wow vilken bra känsla jag hade idag när jag red Ivan, red ut med honom själv vilket jag inte brukar göra. Gjort det 2 gånger förut tror jag :) Idag var han så jäkla duktig. Lyssnade hur bra som helst på mig. Gasen, bromsen, "styrning" ja ALLT satt som ett smäck!! Efter att ha ridit en bit på grusvägen jag var på så vände jag och red hemåt igen, han blev då lite piggare men direkt jag kramade lite på tygeln lugnade han sig.
 
Avslutade sen med att rida på en liten volt innan vi red in på en stig hemåt, det är som en liten vändplan. Men där brukar jag rida på en volt några varv. Gjorde det idag också även fast han var lugn och inte behövde "coolas ner" men det är ändå riktigt bra att rida där. Ställde honom lite och han arbeta på superbra! Riktig dressyrhäst blev det av honom innan hemfärden. Nöjdare än såhär är svårt att bli, bästa Ivan <3
Världens finaste kille <3<3

Publicerat: / Kaninerna

Regent vräker ner..

Idag är det inte så rolig dag, regnet vräker ner och har gjort till och från hela dagen :( Så har varit inne i stort sett hela dagen. Vaknade ca.11 och åt frukost 11:30 så har ju inte hunnit med så mycket men. Suttit vid datorn och försökt lära mig gimp litegrann.. Laddade ner det igår så kan typ ingenting än men det kommer väl så småningom. 

Nu har jag precis satt in kaninerna, började med att städa buren sen fick Lina skutta 5 minuter i uteburen och sen fick båda komma in en stund och mysa. Lina var mycket bättre idag såg det ut som, masserade & stretchade alla ben och tassar på henne för att vara på den säkra sidan. Ser då ut som om hon är på bättringsvägen :) Min lilla tjej <3 

Få se vad jag ska göra resten av dagen, kanske rider Ivan en stund lite senare.. Vi får se! Annars är jag väl inne och myser runt haha ;) Imorgon ska jag och Elina till Falun och kolla på tävling, ska även fota :D Kommer bli riktigt skojsigt!! Så då kan jag ju inte heller rida, aja vi får se hur jag gör idag! 



Publicerat: / Kaninerna

Kul dag med Matilda

Landat i soffan efter en rolig dag med Matilda och mys med kaninerna och en ridtur på Ivan, dagen började med att jag, Matilda och hennes mamma åkte till Borlänge. Vi var på Hööks, Arken zoo och kupolen :) Jag köpte inget men Matilda gjorde det. Sen fikade vi på Espresso House också, mums! Strax efter 14:00 var jag hemma igen. 

Då tog jag ut kaninerna en stund, kolla till Linas ben/tass osv :) Just det, har inte nämnt det kanske? Lina springer nämligen lite konstigt, typ som hon haltar.. Troligen är det en sträckning. Men med lite massage och rörelser med benet blev det genast bättre tycker jag. 👍 Tur det! Få se hur hon är imorrn :) Åt lite mat sen innan jag och mamma åkte till Ivan. Blev en uteritt på en häst med turbon påslagen. Gaaah vad stark han var, kändes ofokuserad .. Men slutade med en relativt lugn galopp vilket var bra :) 



Publicerat: / Vardag

Kör tur med Lukas

Hoppla polle, på eftermiddagen idag fick jag ett sms av Engla att jag fick rida eller köra Lukas om jag ville :) Och det ville jag, så skickade iväg ett sms till Kajsa om hon ville följa och det kunde hon, så vi hade en mysig tur med Lukas gubben! :) 

Ikväll har jag inte gjort mycket alls, ätit och sett på Tv. Och skickat med Matilda (ridkompis & vanlig kompis) haha! Och vi kom fram till att jag ska följa med hon och hennes mamma till Borlänge imorgon. Vi kommer säkert ha grymt kul :D Matilda ska bl.a. På Hööks och shoppa lite. Få se om jag hinner rida Ivan lite när jag kommer hem eller hur det blir.. :) 



Publicerat: / Kaninerna

Hey säger Lisa


Hahahaha, så söt du är Lisa! xD <3 Lisa säger Hey, ser ni det? ;) 

Publicerat: / Kaninerna

36 klor klippta

Sitter ute med kaninerna och myser, märkte då att det är kloklippning på G igen. Så då klippte jag Lisas alla 18 klor och sen Linas alla 18 så 36 klor klippta= check! Lisa gillar det inte så mycket, hon gill gärna iväg. Mamma & jag brukar hjälpas åt men gjorde det själv idag och det gick bra , hon var jätteduktig idag :) Lina skötte sig exemplariskt som vanligt, det är som hon tycker det är skönt ;) Haha! 

Just nu ligger dom och chillar i solen/skuggan, lite blandat ;) Står 20 grader på termometern idag, så skönt!! :D Men dom tycker det är lite varmt men.. Tänkte hoppa idag men vi flyttar fram det då det blir så jobbigt åt dom i värmen. Klippte ju mig idag också, känns inte som jag har någon längd på håret kvar :( Men det blev ändå bra, men ändå.. Vill ha mitt långa hår kvar!! Men snart är det väl lika långt igen :)



Publicerat: / Allmänt

Klippningsdags

Idag är det frisören som står på schemat för mig, men det blir inga stora förändringar ;) Klipper av det slitna bara och gör de lite uppklippt.

Efter frissan ska jag hem och äta och sen ut med kaninerna bus. Ingen ridning idag, nacken får vila :) Lite bättre idag i alla fall, som tur är! Nej, nu är de min tur snart, Ha de bra :)

Publicerat: / Hästar

All my love to you

Älskar dig otroligt mycket, i alla lägen, duktig eller ej, du är alltid den  som jag älskar mest <3 Ivanov!



Publicerat: / Hästar

Hoppsan, fick "tugga grus" idag..

Idag blev det lite barbackaridning på Ivan, och ja vad ska man säga? Det gick bra... Men jag flög i backen en gång också xD Det stod en traktor mitt på ridbanan också, i början tyckte han den var lite läskig men sen brydde han sig inte alla i den. Började med att skritta, trava osv sen skulle jag galoppera och då började han busa genom att dra ner huvudet och bocka men satt kvar och efter ett tag så slutade han och galopperade på några varv. Andra varvet gick bra från början :) 

Stod ett kryss på banan också som var ca.40 cm, så hoppade några gånger på det. Började i vänster varv och han jag jätteduktig. Hoppade stort över det och lydde mig ;) Gjorde nån liten blockning efteråt ibland men. Sen skulle jag byta och komma i höger varv. Men det hade inte Ivan några planer på.. Han vägrade hoppa och sprang bara åt sidan, och inte är man så stark heller när man inte har någon sadel. Men efter en kamp mellan oss fick jag över honom men efteråt drog han ner huvudet och lekte rodeo. Satt kvar ett tag men tillslut fick han av mig så jag landade på rygg. Men han sprang då inte iväg utan kom tillbaka ;) Ont som tusan i nacken nu, känns som nackspärr typ.. Men aja! Nöjd över honom i alla fall :) 


Alldeles efter detta kortet flög jag av ;) 

Publicerat: / Vardag

Spännande..

God kväll! Imorgon är det lite spännande, ska nämligen rida barbacka på Ivan för första gången :) Det blir kul, hoppas han sköter sig! Får spänna fast mig med säkerhetsbälte, haha! Tror Kajsa skulle med mig så vi är väl ilag efter i så fall. Och hon tar kort när jag rider om hon följer med också :) 

Massor av tävlingar hela veckan vid Lunden i Falun också, så jag ska nog dit i alla fall 2 dagar och titta och ta kort :) Vet inte än vilka det blir men inte idag och imorgon i alla fall, då kan jag ej.. Ons-sön, några av dom dagarna blir det :) Kommer bli jättekul! Hoppas jag får med mig någon trevlig människa också att umgås med, tänker inte åka dit själv ;) 



Publicerat: / Allmänt

Fika dags

Hej hopp! Idag sov jag ganska länge så har inte hunnit med så mycket :) Först tog jag ut Lisa i uteburen och så fick hon skutta runt på gården en stund sen släppte jag in henne. Då flyttade jag på deras utebur för det har blivit jättemycket gräs där nu så vi måste klippa så det inte blir förstört, så flyttade den en bit bara.

När jag var klar hade Lina kommit fram också, hon hade varit i underjorden ;) Så tog ut henne och då ville Lisa med igen så hon fick också följa med ut igen och inviga nya buren! Nu sitter jag i bilen påväg till ett café några enstaka mil bort bara, farfar har fyllt år så då åker vi och fikar med dom :)

Publicerat: / Allmänt

TACK Matilda

Ni kanske redan märkt en förändring på bloggen? En ny header har kommit dit. Tack snälla Matilda för den, superfin! :D<3 Blev väldigt nöjd över den!! Vad tycker ni om den? 



Publicerat: / Hästar

Power i pollen

Idag kan man snacka om en häst med lite power i, jäklar vad pigg & stark Ivan var. I galoppen var det verkligen att använda alla sorters bromsar annars vet jag inte hur fort det skulle gått. Galningen sprang rätt upp i skogen en gång när jag galopperade också, som tur va så var det inte många träd där... Brukar rida in där ibland på en stig men i skritt då, idag red jag en bit till och vände och tog galopp tillbaka och då gjorde han världens luring och svängde snabbt som ögat in där, bredvid stigen.. Men han stannade då precis innanför.

Resten av ridturen gick bra, pigg som tusan och lite svår att få stopp på från galopp till trav men. Och trippade gjorde han för det mesta. Skrittade på en volt några varv innan vi red hemåt och då blev det liite lugnare. Imorgon rider jag nog också honom :) Vet inte var och hur men de får vi se! 





Publicerat: / Allmänt

Agera fotograf

Nu ska jag & Matilda strax till Calle. Hon ska rida lite dressyr med honom och jag ska fota :) Saknat att tagit kort på ekipage vääldigt mycket så det ska bli jättekul!

På eftermidsagen när mamma kommer hem ska vi till Ivan, rider ut med honom i alla gångarter :) Nu vet ni hur min dag ser ut i alla fall, hörs sen!

Publicerat: / Vardag

Majstångsresning

Precis kommit hem från Majstångsresningen, och ja det var väl inte så kul, mest kallt :S Så det blev inte så långvarigt, vi såg när dom reste upp den och så fikade vi lite sen blev det hemresa! På förmiddagen var jag ute och sprang en vända med mamma, och myste med Lisa en stund.

Nu ska jag sätta mig vid datorn en stund tror jag, vet inte riktigt vad jag ska göra på den men :) Sen får vi besök, så hinner inte göra så mycket mer än de. Blev ingen ridning idag då jag inte hann med det, imorgon kanske :)



Publicerat: / Vardag

Glad midsommar

Idag är det midsommar, och nu vänder ju den ljusa tiden och vi går mot det mörka igen.. Är det inte så? Det är inte så roligt :/ Idag ska jag nog rida Ivan på förmiddagen, kanske. Sen om vädret är ok så kanske vi ska på Majstångsresning på eftermiddagen, och mot kvällen får vi besök av några som ska äta med oss osv :) Glad midsommar!! 
Redigerade en bild lite snabbt :)

Publicerat: / Hästar

Skritt tur med myspojken

Kom hem för ett tag sen från Calle, skrittade en tur med honom bara :) För han var ute och galopperade mycket i förrgår så då kunde han ju varit stel så då fick han skritta idag. Riktigt mysigt var det, solen sken på oss och vattnet forsade bredvid oss, jättemysigt var det <3

Efteråt så kom det upp riktigt svarta moln på himlen, så jag tog av honom allt och gav honom sin mat och sen skynda på med flugtäcket och en puss på mulen sen ner till hagen,sen sprang jag upp och packade hinkar och min ridhjälm och då kom regnet, jäääklar vad det regnade !! :o Men jag hann då precis klart :) Nu tror jag det har slutat igen så.



Publicerat: / Vardag

Gårdagen & Idag

Godmorgon! Har precis vaknat upp till en ganska grå torsdag.. Men det var då inte så dåligt väder som jag trodde det skulle vara :) Igår kom vi hem ca. 20:40 kanske från Borlänge, och nej vi var inte på kupolen så länge utan hennes mamma handlade osv :) Från Kupolen köpte jag en byxdress/jumpsuit vad man nu säger, det är så shorts å linne som sitter ihop, sen köpte jag ett par mysbyxor typ, vet inte om dom kallas något speciellt men det är lite "häng" på dom och så sitter dom åt mer och mer mot benen ju längre mer man kommer typ och så köpte jag även ett Baby lips-hydrate och det verkar vara superbra :) Vill ni ha haul bilder?

Idag ska jag nog rida som vanligt, ut och galoppera med Ivan tror jag :) Få se om jag ska rida någon mer också men det tror jag inte. Men det får bli på eftermiddagen, nu ska jag upp och äta frukost i alla fall :) 





Publicerat: / Vardag

Borlänge med Elina

Idag vaknade jag lite tidigare än vad jag brukar, klockan var 9:00 ungefär när jag vaknade istället för 10:30 som den har blivit dom senaste dagarna ;) Idag ska jag och Elina åka till Borlänge en sväng. Vi tar bussen dit 12:40 och sen kommer hennes mamma dit lite senare och ska handla så då åker vi med hon hem sen. Kommer säkert bli en trevlig eftermiddag :) 

Nu ska jag gå ut till kaninerna en stund, få se vad jag gör med dom idag. Kanske ställer upp ett hinder i hagen och hoppar lite där bara. Men snart ska jag hoppa med dom "på riktigt", nästa vecka kanske eller nu till helgen :) Vi får se! Fortfarande inte gjort ett schema för dom, haha! Nu ska jag i alla fall gå ut till dom så jag hinner göra något med dom :) Ganska fint väder idag, men inte så varmt och det blåser mycket!



Publicerat: / Vardag

Ivan & Lukas på tur

Dagens uteritt gick jättebra för min del, för Engla också tror jag :) Ivan var relativt lugn också, hemvägen blev han väl lite stark men det är ju hemåt man är påväg så.. Vi mötte även en hund på grusvägen men han brydde sig inte alls typ, inte för att han brukar bry sig så mycket med hundar men, bara om dom skäller eller kommer fram hastigt! Tog en liten galopp på slutet också, det gick bra :)

Nu ska jag springa uppför trappen och duscha, sen äta mat osv :) Tv & padda blir det väl sen. 
Jag har lust att hitta på något skojj på bloggen igen, har ni något ki vill att jag ska göra? Någon slags tävling? Veckans (nånting)? Skriv vad ni vill :) Har själv tomt i hjärnan, men desto roligare att få tips av er!



Publicerat: / Vardag

Inga stora planer

Idag har jag verkligen inget planerat, men eftersom jag inte har så mycket att göra idag så ska jag rida Ivan på eftermiddagen :) Engla skulle följa med på Lukas också. Så då rider vi ut en tur, mamma följer med oss, även fast vi rider ifrån hon men aja ;) Haha! Precis tagit in kaninerna, satt och myste med dom i uteburen i 45 minuter kanske. Så nu tror jag att jag går ner till mormor en sväng :) Hörs sen!



Publicerat: / Vardag

Snark snark

Inatt sov Elina över hos mig ju, på kvällen när vi la oss såg vi på en film i 40 minuter men så somnade Elina så då la jag ihop paddan och så sover vi ;) Sen vaknade jag runt 10:30 och hon 10:50 ungefär. Och klockan 13:00 typ var vi påklädda och gick ut till kaninerna :) Dom fick gå promenad idag, jag gick med Lisa & Elina med Lina. Duktiga tjejer :) 

Sen åt vi lunch när vi kom tillbaka, proppmätta blev vi ;) Så spelade vi krocket, "golf", Kinect och satt i trappen och tänkte på vad vi skulle göra. Sen vid 17-18 vet inte riktigt åkte hon hem :) Vart 2 skojiga dagar!
Random bild ;)

Publicerat: / Allmänt

Jag & Ivanov

Jag har lagt upp en video på mig och Ivan på Videofy me, och den skulle ha kommit upp här också men det gör den inte :/ Vet inte vad det är för fel... Men kommer den inte upp här får ni gärna kolla in på Videody me: Carrobarroh :) Där finns den i alla fall!
Pintat från filmen ;)


Publicerat: / Kaninerna

En dag med Elina

Idag började morgonen med att åka till ridklubben, min mamma och Elinas mamma skulle ha cafeterian för det var regional/nationell dressyrtävlingarna där :) Så jag och Elina var förstås med och vi var ute med ridskoleponnyerna som stod i hagen en stund sen kollade vi på hästar, åt osv! Vid 12 åkte vi hem igen. Då åkte vi till Ivan och Lukas, jag red Ivan och Elina gick med Lukas! :) 

Nu på kvällskvisten har vi kört agility med ninerna, med dom var inte så villiga så det blev inte så länge ;) Lisa var galen, alltså pigg och ovillig och Lina var lite trött och seg. Men men , så kan det vara ibland :) Dels var det ganska så varmt. Nu sitter vi i min säng med paddorna, Elina sover här inatt :)




Publicerat: / Allmänt

60 ml body mist?

Tjena! Jag är ute och letar på nätet efter victoria secret's body mist 60 ml.. Men hamnar oftast på sidor som man beställer från U.S.A, och där vill man ju inte riskera att få med tull, frakt, moms och hela vaderuttan ;) Då blir det dyrt! Helst vill jag ha en gift box, alltså 5 stycken 60 ml vs i samma paket. En jag hemskt gärna vill ha är med dofterna: Pure Daydream, coconut passion, Love spell, Mango temtation & Pure seduction. Skulle ni veta om eller hitta en Svensk sida (eller inom EU i alla fall) som har 60 ml mistar så får ni gärna kommentera här eller i ett annat inlägg :) Behöver inte vara gift box heller utan dom kan säljas separat också men. Tack! 



Publicerat: / Hästar

Hoppkungen

Oj oj oj så nöjd jag är över Ivan idag, hoppa det kan han!! Testade hoppa studs med honom idag och det gick super, 2 hinder hade jag som var studs :) Det stod på ena långsidan och på andra långsidan hade jag 3 travbommarna och så ett kryss, alltså: bom, mellanrum, bom, mellanrum, bom mellanrum & ett kryss. Han var ganska så pigg och stark ibland när man börjat hoppa så fick använda prooo-ljudet mycket för då gick det toppen! 

Med studsen hade jag först 2 enkla bommar bara, han fixade det superbra i båda varven så då höjde vi det sista hindret litegrann men hade bom som första "hinder", gick också super. Sen blev det hinder av båda som vi höjde osv, i alla fall det sista. Det första fick ligga på ungefär 40-50 cm hela tiden :) Men det andra avslutade jag på 95 cm! Grymt hoppade han, huuuur nöjd som helst, bästa hoppasset med honom! :D <3 Världens bästa Ivanov!

Direkt efter vi var klara med Ivan så körde vi en tur med Lukas, sjukt vad längesen det var :o Så det var kul :) Pigg Lukas, men som gärna ville köra slalom över vägen när vi var på grusväg då, haha! Men duktig var han :)
Sneakpeak! Kommer klippa ihop en film från dagen som kommer upp här sen, några bilder också kanske :)

Publicerat: / Vardag

God morgon lördag

Godmorgon allihop! Idag är det lördag, skönt :) Fast nu blir ju alla dagar som helg kan man väl säga. Fast lördag är ändå så skönt, haha. Blev lite ändring på vad jag ska göra idag, ska inte fota Matilda ändå utan det får bli en annan gång, det blev andra planer för henne :) Så vi får se om jag och Elina hittar på något efter Ivan & Lukas (hon ska med dit) eller vad jag gör. Väntar just nu på att hon ska vakna, hehe! 

Ska gå ner och äta frulle nu, få se vad det blir ;) Säkert inte mycket då jag inte gillar att äta frukost.. Förresten, Elina ska också ta kort och kanske filma lite medans jag hoppar med Ivan, vill ha lite nya hoppbilder nu. Kanske tar lite bilder med honom efteråt också, alltså när jag står bredvid och ser glad ut :'D hahahaha! Med Lukas också kanske, men där blir det inte några bilder, eftersom vi ska köra. Har några gamlare bilder från en körtur förut :)
Superfin himmel igår kväll!

Publicerat: / Vardag

Taggad

Tjo! Imorgon ska jag hoppa med Ivan, taggad till tusen :D Efter det blir det en körtur med Lukas och på eftermiddagen/kvällen ska jag fota Matilda & Tuffing :) Dagen kommer vara toppen. Dags att sova så jag hinner med allt, hihi :)



Publicerat: / Kaninerna

Joggning med bompisarna

Har precis duschat klart efter mycket hästar idag, skulle tro att det luktade en hel del häst av mig ;) men innan duschen fick jag promenad med Lina och Lisa. Började med Lina och hon hade en riktig fart idag, superduktig var hon :) Men helt plötsligt stannade hon och vägrade gå så då kollade jag runt oss och tydligen gick det en katt bakom oss, jag märkte den inte! Så schasade lite åt den så då sprang den i full fart iväg ;) Då gick vi vidare. 

Sen var jag hem och böt kanin, det var Lisas tur. I början ville hon bara äta,äta och äta men sem blev det skogsstig så hon hade inte så mycket tillgång till gräset så då blev det en jädrans fart på henne. Jag fick springa på för att hinna med henne, hela vägen hem gick det i den farten ungefär :) Duktig tjej! Imorgon får dom nog komma ut i uteburen och äta lite bara så kanske det blir hoppning eller "agility" på söndag.




Publicerat: / Hästar

Barbacka & Sadel

Idag har jag inte haft tid att blogga, började dagen med en mysig barbackatur på Lukas! Skrittade, travade och galopperade. Red förbi hemma vid mig så red in på gräsmattan och till kaninerna, så dom nosade på Lukas mule :') Skulle tagit ett kort men tänkte inte på det, var supergulligt! Den turen gick toppen, han va pigg som tusan, det är kul :D 

Sen åkte jag hem en stund, åt mat osv. Sen åkte jag och pappa upp till Ivan. Red ut med honom också men med sadel ;) Pigg där med, pappa sprang medans jag red så vi var väl i ungefär samma tempo när jag travade och Ivan ville gärna ligga före ;) Sen kom vi till en uppförsbacke på hemvägen och då sprang pappa upp och Ivan hängde på i galopp där uppför, stor galopp blev det så jag satt mest och hållde i mig för glatta livet ;) Väldigt rolig tur!
<3
<3

Publicerat: / Åsikter

Carro tipsar

Här kommer 4 saker jag rekommenderar/tipsar, bilder,lite info och vart det finns att köpa :)

Ridbyxa Helskodd Barletta JH Collectionsupersnygga och supersköna ridbyxor jag verkligen rekommenderar! Ganska höga i ryggen tycker jag men inget jag tycker är ett minus. Verkligen hur bra som helst! 799 kr på Hööks.

Pälsglans Foxfire, Ett pälsglans som verkligen är superbra! Svansen blir hur lättkammad som helst av bara några få sprutar. Finns på bl.a på Hööks men även andra hästaffärer/hemsidor också. 199 kr på Hööks utan pump (finns att köpa till) Tipsar!! 




Säkerhetsväst sport flex, väldigt bekväm säkerhetsväst som jag gillar. Reglerbar i axlarna och på sidorna av magen. Röda kardborreband på axlarna och lite rött i sidan. Känns inte så mycket när man har den på sig utan man kan göra dom flesta rörelserna då den är mjuk och "följer" rörelserna. Köpte min på Norells Hästsport för 898 kr

Stövel & hjälmväska CRW® Denna har inte jag men verkar vara väldigt praktisk att ha med till stallet, framförallt om man ska på en tävling om man vill ha hjälmen och stövlarna borta från all smuts. Tävlingsmappen kan också ligga i facket längst fram. Väldigt smart tycker jag och framförallt snygg. 199 kr på Hööks.



Publicerat: / Vardag

SOMMARLOV

Alltså jag kan inte fatta det, vi har nu fått SOMMARLOV!!! Eller vi fick det ju tidigare idag runt 11:10 men ändå :) Äntligen får man ta dagen som den kommer liksom, sova länge, bada, rida rida rida och annat skojj :D Så himla skönt det är alltså, fint väder fick vi också men sen kom ju regn och åska.. Men vilket grymt år jag har haft i 7:an, lärt känna massor av nya vänner och kommer sakna allihop! <3 NU är det SOMMARLOV!

Publicerat: / Hästar

Sommarlov imorgon

Alltså tänk efter nu, imorgon är det sommarlov!! Hur skönt blir inte det? 2,5 månader ledigt ungefär. Rida, bada, sola och ha det skönt :D Sommarlovet är så efterlängtat så ni kan inte fatta. Har ett ridläger framför mig och massor av andra hästar/ponnyer att mysa med under lovet <3 Och andra skojiga saker såklart.

Ivan fick komma ut på en tur idag också ju, det gick jättebra :) Han var duktig, jättepigg på hemvägen men, han trippade typ ;) Nöjd över lille gossen i alla fall :) Nästan alltid jätteduktig ju, men det är ju positivt! 👍 



Publicerat: / Vardag

Ont i kroppen

Idag när jag vaknade upp hade jag ont lite här och där i kroppen, jag har ont i benen sen vandringen och mest barbackan igår, ont i hälen sen vandringen, ont i axlarna av ryggsäcken och ont i ryggen som jag inte vet varför?! ;) Minsta lilla rörelse så gör det ont, haha! Men jaja, inte så ont så jag inte kan rida för det ska jag och göra sen :) Ivan ska få komma ut på tur!

Men nu ska jag ut till kaninerna, dom ska få komma ut i uteburen och mumsa lite! Sen ska jag kanske göra ett schema för dom, vad jag ska göra vilken dag och så ska jag försöka följa det :) Ibland blir det kanske lite byte men, har ju skolavslutning imorgon så då hinner jag nog med kaninerna nästan varje dag! Det gör jag väl typ nu också men :) Haha!
Bild från nattvandringen igår, tagen på mobilen från ipaden så dålig kvalité ;)

Publicerat: / Hästar

Bättre avslut blir det inte

Åh vad underbar Ryssen var idag, vi fick välja mellan några ponnyer och såklart blev det Ryssen för mig <3 Vi hoppade ute på stora banan barbacka. Ryssen var superduper duktig!! I början red vi över lite bommar och hoppade ett litet kryss, sen hoppade vi lite olika övningar och på slutet blev det en liten bana kan man säga :)
Vi hoppade inte så högt, 50 cm kanske men det var grymt kul i alla fall :D<3 

Det var så himla varmt att rida, jag blev alldeles blöt under västen, Ryssen blev svettig där jag satt också. När jag hoppade av kände jag mig alldeles skakig och det var lite jobbigt att stå upp... När jag kom in i stallet som var lite svalare så blev det lite bättre, och så drack jag mycket vatten och Festis och en kexchoklad i bilen hem. Så nu är jag pigg igen :) Blev nog svimfärdig p.g.a att jag hade varit uppe hela natten och inte ätit mycket innan jag red och värmen.. Hoppasset var då superroligt och det gick jättebra <3 Bästa Ryssen!



Publicerat: / Vardag

Oj var jag så trött?

Efter gårdagens nattvandring så är jag äntligen vaken, jag trodde inte att jag skulle kunna somna för det var så ljust när jag la mig 07:00 idag.. Men tydligen gjorde jag det och jag vaknade 16:15. Så nu måste jag skynda mig ner och äta något sen åka och hoppa barbacka på Ryssen tror jag?! :D 

Jag trodde jag skulle sova till typ 13:00 någonting, men icke sa nicke ;) Några av mina andra kompisar sov till 12-13 typ men jag drar till med att sova till 16??!! Hoppas jag blir trött igen ikväll...



Publicerat: / Vardag

Nattvandring

Nu ska jag om vilken sekund som helst åka till skolan, ööh varför tänker väl ni?? Haha jo men det är nattvandring där :) Klockan 21:00 ungefär går vi iväg på vandring hela natten. Blir pauser då och då sen mitt i ungefär blir det ett uppehåll på ungefär 2 timmar, då grillar man korv osv. Sen kommer vi hem ungefär 07:00 imorgonbitti. Så hela natten blir jag borta, och kommer hem när jag egentligen ska gå till bussen på morgonen. Men blir självklart ledig imorgon så man får sova, det blir alla som går vandringen! 
Jättekul kommer det bli, första gången för mig :)




Publicerat: / Hästar

Markarbete med Ivan

Idag fick vi sluta ca 12:30 alltså tidigt än en gång, så skönt! Kajsa följde med mig hem och vi åkte till Ivan :) Red på banan en stund idag, hade lite bommar! Det var så fruktansvärt varmt så red ca. 30 minuter bara, eller bara och bara det är ju en stund i alla fall ;) Han var jätteduktig och jag är nöjd över honom. Lite pigg och busig men jaja. Red först över alla bommarna huller om buller och sen gjorde jag en bana av allt, banan kallas huset för det ser ut som ett hus ungefär, bommarna ligger alltså så.

I vänster varv i galopp var han lite busig och envis, han började småbocka vid samma ställe hela tiden. Och gjorde han inte det på det vanliga stället så gjorde han det på andra långsidan ;) Haha buse! Men sen fick jag 2-3 varv utan bus. Höger varv gick i alla fall jättebra :)




Publicerat: / Hästar

Dunder och brak, nu kommer vi

Haha rubriken var lite kul tyckte jag, men så tänkte jag idag när jag red Ivan ;) Jag red ut med honom och idag galopperade jag lite mer än vad jag brukar göra. Red även nerför en backe som jag inte brukar göra utan jag vänder och rider in i skogen där istället. Men idag red jag nerför den och en liten bit till sen vände jag och galopperade upp och Gud vad han tog i. Höga kliv och den dundrade under oss, men så härligt det var :)

Mysig tur var det i alla fall, när han verkligen får galoppera på så går det jättefort och han verkar njuta. På ridbanan får jag lov bromsa så mycket jag kan annars går han väl omkull i svängarna, men ute får han gasa på på långsträckorna :) Jättenöjd över honom och riktigt svettig var han efteråt, p.g.a värmen också! Imorgon ska jag nog rida lite bommar med honom tror jag :)



Publicerat: / Hästar

Se upp för fartdårarna!

Idag har jag och Elina ridit ut ilag, men denna gång på Calle och Bengan :) Vi möttes vid ett ställe som bar typ mitt i, alltså att vi hade lika långt att rida typ. Sen red vi en bit på banvallen och så upp i åsen. Vi skrittade, travade och galopperade. Calle var lite trött och seg idag men när vi kom till en uppförsbacke så travade vi och sen galopp och Bengan är jättesnabb så Calle hängde på hans galopp så jäklar vad fort vi sprang, tävling tänkte väl Calle! Men det var kul :) 

Det var så himla mycket bromsar runt oss hela tiden, Calle störde sig på dom jättemycket, Bengan också tror jag.. Vi dödade/halvt dödade 3 stycken men hade 17739281 kvar :/ 
När vi skiljdes åt sen så blev det så innibombens flugit runt oss igen så han gick och "sparkade", slog med huvudet och skulle trava hela tiden. Det var ganska jobbigt men tillslut var vi hemma! En rolig, varm och mysig tur var det :)
Gårdagens regnbåge :)

Publicerat: / Vardag

Borlänge igen

Idag har jag varit i Borlämge igen hela dagen typ, vi gjorde lite allt möjligt :) Kom hem ca.17:00 och vi åkte 10:00 ungefär. Jag köpte kaningodis åt födelsedagsbarnen och en tröja! Fyller ju år om 1 månad ungefär, lite till så jag köper inte så mycket nu utan säger mest vad jag vill ha ;) haha! Såg en grejimojj som man kanntyp hänga smycken på som jag vill ha, hoppas hoppas!

Nu sitter jag ute med kaninerna med en mörk himmel, mullrar lite då och då så vi får se hur länge jag blir ute ;) Inget regn i alla fall, de är tur! Och gissa vad kaninerna gör? Jo äter :P Nu kommer regnet...



Publicerat: / Allmänt

Grattis bästa niner

Idag fyller mina ninisar hela 4 år, gud vad fort det har gått!! <3 Små gamla tanter blir det av dom, hehe! Så idag ska jag skämma bort dom med att inhandla nytt godis, mumsa gräs och mysa! Älskar er mina söta krabatet! <3<3



Publicerat: / Hästar

En tur upp i åsen

Idag red jag och Matilda ut med Tuffing & Calle, vi skrittade för det mesta men tog även lite trav och galopp :) Calle var ganska pigg och så var det ganska flugit på hemvägen för honom. Gräs i munnen med ett bett går inte bra ihop heller ;) Haha! Han hade munnen full så han gick och tuggade hela tiden typ.

Vi red över en åker när vi nästan var hemma, där var det jättehögt gräs och så mysigt att rida i <3 Vi travade där! En mysig ridtur var det :)
Ska ta med kameran och ta lite nya bilder snart :)

Publicerat: / Hästar

Lite ändringar med dagen

Blev lite ändringar med häst idag, istället för att rida Vito blev det Lukas :) Vito var ganska varm om hovarna och skulle vila och Lukas blev ledig också. Så började med att jag red Ivan, red bara ut med honom, ingen dressyr efteråt :) Han var så lugn och snäll så få fortsatte jag vår lilla tur. Gick jättebra att rida själv också, han frös fast i marken några gånger men jaja, jättebra gick det! :)

Sen släppte jag ut honom i hagen och hämtade lille Lukas istället, i stallet åt jag ett äpple innan jag skulle rida iväg och då blev han så sugen ;) Stog med ryggen mot honom och åt, då bluffade han på mig så då gav jag honom en bit och så vände jag mig med ryggen mot igen och då bluffade han igen ;) Haha tarvig! Ridturen gick bra, han var så duktig så! Har precis ätit mat och om en stund ska jag och Matilda ut med Calle & Tuffing!



Publicerat: / Vardag

God morgon Sveriges nationaldag

Idag hade jag bestämt mig för att vakna lite tidigare, och det gjorde jag :) Klockan 8 var jag vaken. Ska hinna med ganska mycket idag så kan nog vara bra att börja, haha ;) Först ska jag till Ivan, rider ut en sväng och sen kanske lite dressyr på banan. Ska upp till honom själv för första gången så då blir det kort utbrott och en stund på banan! Sen åker jag nog till Bengan & Vito och rider honom igen, Elina på Bengan :)

Och så blir det hemfärd igen, äta lite mellan ridpassen kan vara bra ;) Sen vid 3 tiden ska jag och Matilda till Calle & Tuffing och rida ut en sväng. Mycket på idag, kaninerna ska nog också få komma ut om jag hinner med :)
Måste skaffa lite nya bilder på kaninerna snart, hoppbilder :)

Publicerat: / Hästar

Mysiga Vito

Nu har jag precis kommit hem från stallet där Bengan & Vito står, ridturen gick jättebra för min del idag :) Bengan var lite pigg och stark men Elina fixade det bra ändå såklart. Vito skötte sig också super, han var hur mysig som helst både i stallet och i ridningen :) Han har inga skor på sig för hans hovar ska rätta till sig lite så han var ömfotad men för det mesta red vi på mjukt underlag. 

Vi skrittade och travade bara, men det var ju lika roligt ändå :) På hemvägen blev det full fart på Vito i traven, haha det var superkul! Hoppas verkligen det blir någon mer tur på Vitos rygg 👍



Publicerat: / Vardag

Good day

Idag har dagen vart hur bra som helst ska man väl säga, vi har tränat på HLR (hjärt lung räddning) på en docka osv sen sett på film om brand och hört på en brandman som pratade om olika händelser osv :) Och det var 3 grupper som var med brandmannen innan vi slutade och jag tillhörde där. Han blev klar lite tidigare än väntat så vi kan med 12:56 bussen, superskönt! :) 

Så jag har vart hemma ett tag nu och ser på tv och spelar Hay day, sen runt 4 ska jag och Elina ut och rida. Tråkigt väder men jaja, man får väl klä sig efter vädret.. Imorgon är vi lediga ju :) Så nu tar jag helg, skönt!



Publicerat: / Vardag

Rida annan häst

Imorgon har vi en till dag som är annorlunda, hela veckan har varit så typ och det är ju väldigt skönt :D Slutat tidigt osv.. Imorgon ska dagen bestå av brandskydds-grejs och HLR, kanske inte det intressantaste men... ;) Som sagt mycket bättre än att sitta och räkan sjuttiotolv mattetal haha! 

Efter skolan ska jag med Elina till stallet, men denna gång ska jag rida Bengans hagkompis Vito, det är Julias häst (http://juliaericsons.blogg.se) och det kommer bli riktigt spännande :) Hon är inte hemma så då erbjöd hon mig att rida honom med Elina & Bengan.Aldrig ridit honom så men det ska säkert gå bra! Elina rider förstås på Bengan, vi rider ut ilag. Tyvärr skulle det kanske bli regn men hoppas vi klarar oss!
Bild tagen från Julias blogg, även hon som fotat :) Vito på bilden!

Publicerat: / Hästar

Ååh vad söta

Idag red jag ut med Ivan, han var ganska stressad och stark/pigg idag men det gick bra :) Efter galoppen på hemvägen blev han såhäääääär stark typ, haha! Gick knappt och få stopp på honom och så ville han trava hela tiden. Vi såg även en rådjursmamma med en jätteliten bebis med sig, den var hur liten som helst och man såg honom inte mellan gräset när det var 30 cm högt kanske, så himla söta!! 

På hemvägen när vi red hemåt, på en smal väg så kom det någon galning med bil och körde hur fort som helst förbi oss!!! När vi såg bilen komma emot oss i full fart så började mamma klappa osv på Ivan så han skulle lugna sig lite för han är ganska trafikrädd, men föraren bryr sig inte alls och kör bara på i full fart så Ivan blir såklart rädd.. Man ser väl för skjutton att det är en häst på vägen... Man kan bli galen på sånna händelser :S



Publicerat: / Allmänt

Blä för orientering

Idag har vi haft orientering i skolan före lunch.. från 9:30 till 11:20 men vi blev klara tidigare så vi "chillade" i en timme :) Men orienteringen gick väl både bra och dåligt, vi gick då inte vilse utan hade ganska bra koll på kartan jag & Elina! Vi tog den lättaste banan först och vi kom tillbaka helt pissvåta, trampade ner i massor av blöthål, men alla kontroller var tagna i alla fall ;) Sen tog vi andra svårighetsgraden på en annan bana och vi kom till kontroll 3, där fattade vi inte vart den var då det fanns 1000 vägar kändes de som.. så då gick vi tillbaka till skolan istället :)

Kom nån Jaak och pratade om Filippinerna sen efter lunch, visade lite bilder osv i 1 timme. Var ganska långtråkigt .. men bättre än lektioner :) Slutade 2 timmar tidigare än vanligt, nice!

Publicerat: / Hästar

Skutta hit och skutta dit

Idag red jag dressyr på ett riktigt busfrö, Ryssen nämligen ;) Vi började med att rida ute i stohagen på en gräsplätt. Han kändes taggad direkt från början så var noga med att göra halvhalter så han lyssnade tillbaka :) Gick bra med uppvärmningen. Sen red vi på en fyrkant som hade en liten nerförsbacke och en liten uppförsbacke och det är ju lite jobbigt för hästarna men Ryssen jobbade på riktigt bra med både bakben och huvud. Sen blev det jobbigt för honom så då började han "höja ryggen" så att säga, han typ stegrade 2 gånger och så kastade han sig hit och dit, det var sjukt kul och jag satt och skrattade hela tiden typ ;) 

Vi gick tillbaka till lilla paddocken sen, Ryssen blev så taggad och hållde på med skutt rätt upp i luften hela tiden så då gick vi tillbaka till ridbanan ;) Han skötte sig bra med stack iväg några meter 2 gånger, men annars jobbade han super! Nöjd över dagens buse !
Old pic! :)

Publicerat: / Fotografering

Löshoppning 2/6-2014






Cindra :)




Hoppsan...
Ivan :)





Lukas :)

Publicerat: / Allmänt

Bra dag

Idag har jag en liten sovmorgon, fick sova 30 min längre för vi börja 9:30 istället för 8:00 :) Så jag fick åka på en senare buss vilket var skönt! direkt på morgonen hade vi tobaksutlottning och då blev jag uppropad bland dom sista så det fanns typ inget roligt kvar att välja så jag tog någon slags ljuskopp;)

Nu sitter jag på bussen påväg hem, slutade 1 h och 30 min tidigare vilket också var jätteskönt :D Så nu ska jag hem och vara med kaninerna, paddan och kanske fixa med lite bilder. Sen blir det ridning ikväll :D

Publicerat: / Hästar

Fotograferat löshoppning

Idag har jag först följt med Elina till Bengan, Bengan är hennes medrytsrhäst för er som undrar. Jag cyklade medans hon red ut :) Det gick bra! Sen fixade vi honom och stallet och så cyklade vi hem och då kom mormor och hämtade mig. När jag kom hem åt jag en macka och så cyklade jag upp till Lukas, Ivan och Cindra.

Lina löshoppade alla 3, först Ivan sen Cindra och sist Lukas. Jag fotade alla 3 så nu håller jag på att ladda in dom bilderna till både mobil och padda. Så imorgon kommer det nog lite bilder från idag :) Alla 3 var jätteduktiga, full fart på dom! Lukas ser så himla rolig ut när han kutar som bara den, han var lite soltrött idag men det var ändå riktig fart på honom förutom att han var väldigt grässugen ;) Duktiga pollar :)
Bjuder på en bild på söta Lukas! Ni får mer imorgon :)

Publicerat: / Vardag

Sola sola sola & bada

Idag har jag varit i Tyren hela dagen därav ingen bloggning, jag har suttit på bryggan hela dagen, så himla skönt då vädret var toppen :) Sen har jag badat 2 gånger också, kallt men väldigt svalkande kan man då säga. Runt 15:30 kanske kom Elina också, vi solade och badade och åt pizza :) Sen försökte vi fånga fisk med en håv, inte så lyckat! ;)

Skulle även kolla hur många grader det var i vattnet, men det slutade inte bra... Jag låg på mage på bryggan och hade termometern nere mot botten typ och så tappade jag den så jag "ålade" mig framåt lite för att nå den och då fick jag typ miljontals stickor på benen, speciellt set vänstra! Så när vi kom hem försökte vi dra ur dom flesta och så hade vi på Aloe Vera, hoppas det blir bättre imorgon för just nu är det inte skönt..

Bloggningen ska bli bättre dagarna framöver nu hoppas jag!