Publicerat: / Vardag

Sista april

Nu har denna månad gått också, gud så fort allt går! Fast det är ju bara bra ;) Och det rasslar nog bara till och så är det sommarlov, åååh vad jag längtar, sommarlovet kommer nog bli grymt!! 

Men ikväll har jag inget för mig, kanske går upp och tittar på majbrasan en sväng men det beror på om vädret fortfarande är så dåligt, eller ännu värre: SNÖ :O Men vi får se :) Precis vart och ridit Ivan, jag och Engla red ut en kortis. Jäääklar vad stark Ivan blev på hemvägen efter 20 meter galopp ungefär, oj oj oj säger jag bara haha. Lika med Lukas, båda blev väldigt taggade ;) Men allt gick bra. In i hagen sen så kutade Ivan och jag efter, men hållde i alla fall kvar så han inte skulle springa iväg med ett grimskaft hängande runt benen, så han stannade i alla fall...



Publicerat: / Hästar

Åh världens grymmaste Ryssen

Idag var det dressyrlektion på Ryssen ute på banan, och jisses så nöjd jag är :D Han var så grymt duktig. Vi började med att skritta på C-volten och flyttade ut bakdelen )när volten "öppnade sig") utanför spåret och gick med frambenen kvar på voltspåret, det var en riktigt bra övning för Ryssen och han fixade det galant, superduktig verkligen!! Sen gjorde vi lite tempoväxlingar och så i trav.

Sen red vi mycket på volten resten av passet i trav och galopp, många övergångar och så. Sen viktigt att ha hästarna ställda och böjda i alla gångarter även när man gör halt. Han stack en gång när det kom en bil ute på vägen och vi var vid staketet men han lugnade sig direkt. Han sökte sig neråt nästan hela passet och gick riktigt riktigt fint på volten i trav, man kände verkligen hur han gick ner på tygeln och arbetade på med hela kroppen. Så himla duktig var han idag <3<3 Bästa Ryssen!!!



Publicerat: / Shopping

Nytt till Samsuuuungen

Beställde lite mobilskal och en touchpenna för ett tag sen och nu har de kommit :) Supernöjd!!
1 plånboksskal, 1 lite mjukare och ett hårt vanligt skal sen en touchpenna :)



Publicerat: / Vardag

Första skoldagen avklarad

Nu är jag hemma efter första skoldagen efter lovet, dagen gick rätt fort och helt ok lektioner :) Efter skolan följde jag med Hanna hem och likaså gjorde Elina. Vi har gjort lite allt möjligt och det är väl kanske inte så intressant att veta vad vi har gjort, hehe ;) Men nu är jag hemma och ska äta lite mat strax. Så ha de gött :D 

Kom ihåg frågestunden också! 

Hanna och deras söta kaniner :D


Publicerat: / Hästar

Ridit Ryssen i solskenet

Idag helgred jag och Elina efter stalljouret, jag red Ryssen och Elina Solis och vi red ute i paddocken :) Gick superbra med båda 2, dom skötte sig perfekt. Vi värmde upp med tempoväxlingar och lite ställning och så sen tog vi lite galopp bara. Sen gjorde vi lite olika saker, skänkelvikningar bl.a. Och så testade vi galoppombyten också, vi kom i vänster galopp och så vände vi snett igenom och så böt vi galopp och ut i höger varv med höger galopp, sen snett igenom igen och byter en gång och ut i nästa varv. Ryssen ville inte riktigt men Solis kunde det däremot bra :) Han böt roligt med bakbenen, blev som en liten sprak hihi. Så jag hoppade upp på Solis och testade, det gick jättebra! :) Duktiga hästar idag !!

Mysig bild från idag! :D

Publicerat: / Frågestunder/this or that

FRÅGESTUND

Nu tycker jag det är dags för frågestund igen, eller hur? (Skrev precis en fråga, så enkelt var det ;) Så jag tycker alla som läser detta kan skriva minst en fråga, this or that är också tillåtet. Fråga vad du vill, något måste du ju fundera på i alla fall. 

Frågor: Svarar så gott och utförligt jag kan så ni kan få ett bra svar på eran fråga.

This or that: Skriver vilket jag valt först, sen försöker jag skriva VARFÖR jag just valde det.
Nu vet ni hur det går till så... 1, 2, 3 KÖÖÖÖÖÖÖR!!!!!!
Avslutas inte förrän minst 10 frågor och minst 2 olika måste ha skrivit!!!

Publicerat: / Vardag

Sista lovdagen utan sovmorgon

Imorgon är det sista dagen på påsklovet och jag har Stalljour, betyder att jag ska upp tidigt :/ Klockan 7 ska vi vara där och börja så jag ska väl upp typ 6:10 för det tar en halvtimme att åka dit ungefär. Men när man väl börjat är man inte så trött och så är det rätt kul. Men jobbigast är det ju när klockan ringer...

Efter att stallet är klart och hästarna utsläppta äter jag och Elina lite frukost, sen gör vi iordning Ryssen och Solis och rider dom lite, på utebanan tror jag :) Kommer bli kul!! Speciellt när det inte var någon ridning denna vecka men då får vi ridning i alla fall, det är bra. Så kommer väl hem runt lunch, bara vi har matat hästarna i hagen. Och då får vi se vad jag ska hitta på :) Kaninerna ska väl ut och kanske någon häst också, vi får se imorgon helt enkelt, blir nog inte att sitta på en stol och titta ut i alla fall.



Publicerat: / Vardag

God morgon

Vaknade av något brummande och pipande ljus imorse, jobbigt :( Men klockan var i alla fall halv 9. Och nu ska jag snart ner och äta lite frukost, är det bara jag som är helt kär i hotellfrukost? 😍 Haha, det är så himla gott, vet inte varför men något gör att det är så gott. 

Sen tror jag att vi åker till Örebro direkt, jag och mamma blev klara med Linköping igår ;) Haha! Men vi får snart se hur dom tänkt dagen.



Publicerat: / Vardag

En eftermiddag på stan

Nu sitter jag på hotellrummet och ser på let's dance och äter godis, idag har jag gått på stan i Linköping. Det enda jag köpte var ett par skor att ha istället för mina converse och foppa sen sulor till dom också men. Och så åt jag glass och drack is-te men :) 

Imorgon ska vi stanna till i Örebro på hemvägen, ska kanske köpa ett par byxor och sen lindor till Calle :) Och kolla på någon klänning till examen kanske, kan ta tid att hitta de till mig haha. Kommer bilder på allt (om det är något mer än skorna jag kommer köpa då) annars kommer det bara på skorna :) Haha! 




Publicerat: / Allmänt

Mot Linköping

Idag kl.8 startade bilen i färd ner mot Linköping :) Jag och mamma går på stan och Danne och pappa på flygmuseum. Det ska bli riktigt kul, fint väder också ;) Bloggningen kommer alltså inte vara på topp men kommer hem imorgon kväll igen så.

Matilda kommer fixa med min blogg lite under helgen så ni kommer väl se lite nytt när hon har tid att fixa lite. Tack Matilda :D



Publicerat: / Shopping

New horse thing

Blev somsagt en Borlängeresa efter lunch idag, kikade in på Norells för letar efter ett rosa schabrak och det blev ett köp också :D Sen så köper jag passande lindor på Hööks nu till helgen!
Calle kommer bli rätt söt va? :')



Publicerat: / Hästar

Stark & pigg Ivan

Har även hunnit med och ridit Ivan en sväng idag, blev en uteritt mot kvällen med honom och så gick mamma med Lukas också :) Lukas hade hur mycket energi som helst och ville springa hur fort som helst hela tiden, Ivan också kan jag säga. Han var ganska stark och pigg och ville inte riktigt skritta så mycket ;) 

Men det var en rolig och mysig tur, Kul att känna på Ivan som lite stark och pigg. Men han var ju inte så att han bara drog iväg hela tiden men det var så att man fick ha korta tyglar hela tiden och hålla emot lite :)



Publicerat: / Allmänt

2 duktiga kaniner

Promenad för båda kaninerna klara för idag :) full fart på dom 4 små benen, duktiga tjejer!

Snart blir det lunch sen åker jag till Borlänge en sväng! :)



Publicerat: / Hästar

Fläthäst

Idag var det en myseftermiddag hos Calle, fixade boxen och så först sen hämtade jag honom och borstade och så. Sen gjorde jag 2 olika frisyrer i manen: Fisknät och Löpande fläta/Hingstfläta (beror på hur man kallar den) och så gjorde prövade jag att göra en inbakad i svansen som blev misslyckad ;) Haha! Var så längesen jag flätade i manen på en häst så då fick Calle bli försökshäst. Han stod och sov typ, i solen <3 Orkade inte göra så långt på fisknätet men prövade i alla fall ;) Hade ont i fingrarna sen jag stod och gjorde hingstfläta lääänge. Sen tog jag ut allt och borstade igenom honom en gång till sen gick vi på en liten promenad innan han fick komma tillbaka till hagen och mumsa på lite hö :) Mysdag!





Publicerat: / Vardag

Klagar inte på vädret

Shit vilka härliga lovdagar man har, vädret är ju det bästa helt klart!! Typ 20 grader och det är bara april. Men hoppas inte att sommaren kommer nu och slutar i Juni/Juli typ utan den får vänta lite ;) Och jag har haft ännu en rolig dag, som igår!

Red ut med Lukas en tur på förmiddagen, skojjigt att rida honom igen :) Han var sig lik, ganska pigg och glad. Sen var jag till Calle och fixade i boxen tills ikväll då han ska in, alltså mocka och så. Sen slängde jag ut lite hö i hagen sen åkte jag hem igen. Då åt jag en glass och myste med mina fina bompisar i solen <3 
Min söta Lisa ❤️

Publicerat: / Kaninerna

Underbar dag

Ja idag kan jag verkligen inte klaga på nåt, dagen har varit helt perfekt 👌 Började med ett superduper roligt hoppass på bästa Ivan. Så sjukt sjukt sjukt dutig var han och så himla roligt :D Hoppade 95 cm med honom idag, lätt som en plätt sa Ivan. Han tog galoppfattningarna superbra också.
Ja alltså denna häst föll mig verkligen i smaken, något man verkligen får jobba med. Lycka idag kan jag säga 😍 Tack åter igen för coachningen Lina!

Sen skrittade jag en liten tur på Calleman barbacka, ingen hostningar eller så, toppen! Hoppas verkligen det var en snabb förkylning eller nåt :) Han skötte sig prima! Vi tog hem ryktsakerna och sadeln + de som hör till sadeln som t,ex sadelgjorden. Och efter det släppte vi kaninerna på gården och lät dom springa fritt, vilket uppskattades :) Denna dag har verkligen varit grym!!! Toppen väder, bästa Ivan levererade, mysig Calle, söta och snälla kaniner och en good friend som sällskap, bättre blir det inte.



Publicerat: / Kaninerna

Hoppningen igår

Hoppningen med alla 6 kaniner gick jättebra, Moas kaniner Knas, Amber, Gizmo och Alfons var superduktiga, flög över hindren :D Och det gjorde Lisa med, inte lika högt och långt men hon hade en superbra fart och var jätteduktig. Lina var inte på humör... Hon ville inte hoppa nånting typ :/ Men några hinder fick jag över henne på i alla fall. Det var ju väldigt varmt så dom blev lätt trötta så jag tycker alla gjorde det superbra! 




Publicerat: / Kaninerna

Kaninhoppning på eftermiddagen

Idag kommer Moa hit med 4 kaniner och några hinder, och sen kanske Elina också om hon hinner :) Blir lite kaninhoppning här hemma, kul kul! Hoppas L & L sköter sig, och det gör då säkert Moas duktiga kaniner!! Vi kommer ha 2 olika banor, en med lite lättare och lägre hinder och en med högre och svårare. Hoppas jag kan gå över på den lite svårare med en av ninerna :D Men det får vi se om vilket humör dom är på idag, haha. 

Runt 14:00 kommer hon/dom, så fram till dess vet jag inte vad jag ska göra. Har åkt lite rullskridskor nyss men nu vet jag inte vad jag ska göra :) Men hittar väl på något. 
Moas kanin Amber, tror hon skulle få följa med idag! :) Kolla in hennes blogg också: http://www.nattstad.se/lundenshoppkaniner

Publicerat: / videor

Markarbete Calle

Lite fail här och där, men vad gör det? ;) Kul att se då!


Publicerat: / Fotografering

Påsk bompisar

Kaninerna ville inte riktigt sammarbeta med mig idag på fotostunden, men men några blev det :)



Visst är dom lite söta då? :')

Publicerat: / Hästar

Ivan levererar

Blev en uteritt med Ivan också, mamma gick med Lukas också :) Vet inte hur han reagerar om han skulle gå ensam så då tog vi med Lukas också. Ivan var superduper duktig idag, inte rädd för någonting och ja så himla duktig :D Kom en bil bakifrån när vi var vid hans värsta ställe ungefär, det är både hundar och hästar omkring honom när man går där så han är lite tveksam förbi där och nu kom det en bil också när vi var där men ingen reaktion alls, världens bästa Ivan!! 

Han var duktig i traven också, sen galopperade jag lite på slutet också och det gick också suuuper! Lukas blev lite taggad så han ville knuffa ner mamma i diket för han skulle tydligen gå/springa precis där hon gick, hahaha ;) Såg jättekul ut. Men duktiga pollar var det idag, och världens skönaste väder!
Det hade kommit lite kycklingar där uppe också, det var det sötaste jag sett på länge :'D



Publicerat: / Hästar

Markarbete med Calle

Nöjd med dagens markarbete på Calle, första gången jag rider honom med bommar typ har bara hoppat över en träbalk som ligger i hagen 2-3 gånger så det räknas typ inte :) Men idag blev det ett riktigt ridpass med bommar och upphöjda bommar. Matilda var med och coachade lite, det var kul! Hon tog lite kort och filmade också :) 

Vi gjorde lite olika övningar med bommar och små hinder, i trav och galopp :) Han var duktig men lite snubblig fast det är inte ovanligt, han har inte koll på sina ben.. Men det gick bra, han fick för sig att hoppa över både en bom och ett litet hinder samtidigt, han skulle sätta ner sina hovar där emellan men nej det var roligare att hoppa över ;) Men sen längde vi lite till och då gick det som planerat! Nöjd över honom idag!



Publicerat: / Hästar

Dagen rullar på

Precis vart och ridit ett markarbete pass på Calle, gick jättebra :) Lite snubbel och lite hostningar men annars duktig. Kommer skriva mer detaljerat senare idag, inte tid just nu! Har ätit lite och ska nu iväg till Ivan och rida ut en sväng, ha de bra! :D



Publicerat: / Vardag

Taggad till tusen

Imorgon är jag riktigt taggad, ska rida ett markarbetepass med Calle, och rida Ivan men vet inte än vad det blir med honom men och så ska jag ta lite påskbilder på kaninerna tror jag :D Och vädret hjälper till på traven att bli extra glad och taggad för det skulle bli sooool! Så ja, längtar tills morgondagen! 

Någon kommer följa med och filma/ta kort också, vet inte än vilken men vi får se, någon i alla fall :) 
Och nu ska jag nog krypa ner och se på nåt pogram en stund innan jag ska sova och vara pigg imorgon, god natt!



Publicerat: / Kaninerna

Våfflor till lunch

Frasiga våfflor med vaniljglass och jordgubbssylt blev det idag, mums filibabba vad gott det var! Efter lunchen gick jag 2 promenader med kaninerna, först Lisa sen Lina :) Mamma skulle ut och kolla efter vitsippor och då följde jag och Lisa med. Sen fick Lina gå en liten promenad ner till mormor och vara där och skutta en liten stund sen hem igen. Jag och pappa fixade även klart mina hinder idag, äntligen! Vi har glömt det hela tiden men nu är dom äntligen klara, och så sågade vi till lite bommar också :) perfekt!


Publicerat: / Vardag

Påsklov!

Ååååååh äntligen är påsklovet här, nyss satt man och tänkte att det var flera veckor kvar men de rasslade bara till så var lovet här :) Kommer bli så skönt att sova ut ordentligt och bara ha det skönt med hästar, kaniner, vänner och familj :D Sååå efterlängtat! Brorsan kommer och hem över lovet och det blir kul att träffa honom igen.

Busade med Calle och red en kortis på Ivan idag också, gick bra med båda :) Calle var på snällhumör som vanligt och Ivan också! Duktiga hästar!
Glad påsk på er! :D 

Publicerat: / Hästar

Tittat på hoppträning

Idag följde jag med Engla på hoppträning, hon hoppade Lukas. Och det var roligt att titta på och hon var jätteduktig med Lukas :D Man blir så himla hoppsugen när man tittar på någon hoppar, hihi. 
Imorgon är det sista dagen i skolan och vi har ingen lektion utan bara nåt bygge till ett äggsläpp senare på dagen, haha! Sen slutar vi 13:15, då ska jag hem och busa med Calle i hagen och sen rida Ivan, bra dag både idag och imorgon :D



Publicerat: / Hästar

Världens bästa Ryssen

Idag när jag kom till stallet och läste vilken jag skulle rida blev jag överlycklig typ, stod nämligen att jag skulle rida Ryssen!! :D Kändes som det var super längesen jag red honom så det var så roligt att rida honom igen, bästa Ryssen<3 
Vi hade dressyr och tränade på lite allt möjligt, framdelsvändningar tempoväxlingar gjorde vi ganska mycket och sen red vi innanför spåret. Ryssen skötte sig suuperbra!! Lyssnade på mig med både gas och broms, men gasen var lite sisådär ibland. Han var seg i galoppen men fick lite fart på den sen så jag är nöjd :) 

När vi red på volten i trav var han däremot inte seg, han var pigg och direkt vi kom ut på "öppna sidan" typ, alltså inte där väggen är så ökade ham rejält och så lugnade han sig när man kom mot väggen igen, haha. Men jag är superduper nöjd över söta,bästa Ryssen idag!! Han är så himla KUNG!! ❤️❤️



Publicerat: / Hästar

Pigg Calle

Jag och Hanna åkte till Calle efter skolan idag, longerade lite bara men han var så himla pigg och drog typ bara så då släppte jag honom så fick han kuta av sig nåt varv. Sen skulle jag hämta honom och gå in till stallet men han hade planer på att springa mer så han var påväg att dra iväg med hela mig men satte emot armbågen så då slutade han som tur va ;) Annars blev det stor kalabalik där, hehe!

Sen åkte vi hem och hann inte göra så mycket mer förrän Hanma åkte hem, spelade lite Hay Day på paddorna bara ;) Tog ut kaninerna när hon åkte hem också, satt med dom i uteburen en stund innan det blev lite inlämningsuppgift läxa!



Publicerat: / Kaninerna

Skogspromenad

Även hunnit med kaninerna idag, gick med dom i skogen en liten stund var först och sen myste vi i uteburen :) Åt även glass där med dom och då blev Lisa avundsjuk, hon skulle ha hela tiden.. Det var vaniljglassen på glassen hon var ute efter ;) Och hon fick några slick men hon var fortfarande inte nöjd. Men då fick hon lite annan godis och då fick det väl duga då ;) Lina var inte förtjust i glassen utan bara godiset. 



Publicerat: / Hästar

2 mysiga uteritter

Idag har jag väl gjort det vanliga, ridit! På förmiddagen red jag ut med Calle och han skötte sig exemplariskt , haha :) Han fick vara en liten testkanin idag, på nya ridvägar. Så det blev mest skritt idag för att undersöka ställen man kan rida på, man börjar ju tröttna på dom gamla vanliga ibland.. Men hittade en väg jag red in på en bit men vände efter ett tag fast den ska jag nog ta någon gång igen och rida lite längre få se vart den tar vägen :) 

Se har jag ridit ut med Ivan, med Engla och Lukas då. Vi red mot skogen idag och det var skillnad på Ivan ska jag säga. Han var mycket lugnare än när vi rider bredvid vägen, eller han är väl inte så himla stressad då heller men lite.. Fast det är väl inte så konstigt eftersom han varit skogsmulle förut! Gick bra med han också, skötte sig jättebra :) Riktigt mysigt var det att rida i skogen men solen skinande mot en, måste göras om snart igen! 

Favoritpollarna <3

Publicerat: / Vardag

Agerar fotograf

Följde med Matilda till Calle på förmiddagen idag, hon hade lite markarbete med honom i hagen och de var jätteduktiga :D Calle skötte sig jättebra, hon hade upphöjda bommar på böjt spår och wow han hoppade dom jättebra!! Full pott för dom idag! :) Jag tog kort och filmade dom och det var också jätteskoj!

Nu ska jag ut med kaninerna, riktigt kallt ute så får klä på mig riktigt mycket ;) Nej men kallt är det i alla fall..



Publicerat: / Hästar

Hoppning för hästarna

Idag hoppade jag och Engla på banan med Lina som coach, Elina som fotograf och en truttig Cinda som inte fick vara med, haha! ;) Men det var riktigt kul att hoppa idag med. Både Ivan och Lukas var duktiga. Vi började med lite bommar på böjt spår och så la vi till bommar snett igenom osv. Sen la vi upp ett kryss på de hindret som var snett igenom och så red vi på en åtta på de några gånger och gjorde lika i andra varvet. Sen hoppade vi ett hinder på långsidan också och gjorde en kort liten bana/övning vad man ska kalla det. För oxern på långsidan i höger varv, sen snett igenom och hoppa krysset och så oxern i vänster varv. Det gick bra förutom att Ivan fick för sig att vägra på oxern när vi red i vänster varv, hindret låg på 90 cm så det var ju rätt högt men han hoppade det i höger varv (?) tror det var den höjden ;) Vi hade en bom som infångade på hindret så han hoppade över den istället när han inte ville hoppa oxern, haha bus! :) Men jag är nöjd över honom och Engla och Lukas var också jätteduktiga!



Publicerat: / Hästar

Uteritt och dressyr

Idag har jag ridit Calle, han har inte blivit motionerad på 2 dagar så han var jättepigg men det gick bra i allafall! :) Red först ut en runda sen red jag till hagen och körde lite dressyr. I början var han ofokuserad men sen lyssnade han riktigt bra. 

När jag nästan var hemma vid hagen så blev han lite "hishig". Han trippade och kastade med huvudet men jag fortsatte red och han lugnade sig i allafall :)
Tog lite kort i hagen på honom också, så jag har lite nya att bjuda på :D

Publicerat: / Hästar

Lite tjurig

Idag red jag och Engla lite på banan, Ivan var lite tjurig på skänkeln idag.. Han gjorde sånna små sparkar ibland när jag la till skänkeln! Men mamma hjälpte till lite när vi skulle galoppera med longeringsspöt och då gick det mycket bättre, hjälper typ när man bara tar upp den och har den lite bakom han. Så jag fick galopp på honom 1 och ett halvt varv :D Duktig häst! Det har blivit skillnad på galoppen, verkligen!

Men han var ju lite tjurig och ville inte lyssna ibland, men jag är ändå ganska nöjd med honom :) Svårt att inte låta bli att vara snäll och tycka om honom när han är sockersöt :')



Publicerat: / Vardag

Ändring

Blev ändring i allafall, pluggningen får vänta så åker jag och rider Ivan istället :D haha

Publicerat: / Vardag

Ingen ridning..

Idag skulle Ivan ha rört på sig lite men jag kan inte, tänkte att jag skulle rida honom idag men måste plugga lite prov :( Har religionsprov på fredag och kan verkligen ingenting.. Så måste hoppa över ridningen idag även fast det tar emot lite! Men men.. Ska rida både Ivan och Calle imorgon. Hoppas verkligen jag hinner de :) Men får skynda mig direkt jag kommer hem från skolan, slutar då tidigt imorgon i allafall. 



Publicerat: / Hästar

Rolig hopplektion

Idag efter skolan åkte jag hem och åt mat först, sen kom Engla hit en stund. Vi tog in kaninerna en stund och var med dom uppe på mitt rum men sen gjorde vi inte så mycket mer. Bytte om och så åkte vi och hämtade Elina sen mot stallet :)

Idag var det hoppning, jag fick Quebec idag :) Vilket var hur kul som helst även fast jag hoppats på Ryssen men.. Quebec gick lika bra det. Vi hoppade bara på långsidorna idag, ena långsidan var det en tre kombination och på andra en hel serie. Serien var det först ett hinder, 3 galoppsprång (för mig) , studs med 3 hinder och sen 3 galoppsprång igen och så ett hinder. 

Quebec var lite taggad idag, så när vi hoppade fick jag hålla in honom mycket redan från hörnet före så han fick korta galoppsprång och var rak i halsen, sen direkt han hoppat första hindret fick jag nästan göra en halvhalt och så släppa på lite igen. Men jag är supernöjd över honom idag och det var riktigt roligt :D Skulle viljat hoppa högre men så blev det inte idag, vi skulle tänka på att ha en bra väg och hålla hästarna raka, hon sa att vi skulle kunna ha höjt men vi hann inte med det, timmen rusade iväg..:)



Publicerat: / Hästar

Kort tur med Ivan

Blev en kortis med Ivan och Lukas idag, det hade ju regnat hela förmiddagen och dom hann inte på med täcken heller så Ivan var bara blöt men Lukas hade försökt rulla sig torr så gissa hur fin han var.. Han såg hemsk ut, haha! Så vi tog en kort tur när dom var så blöta osv.. :/ Men vi travade och galopperade iaf! 

Ivan har blivit jätteduktig med galoppen, han fattar galopp direkt jag ger honom galoppskänkel, jätteroligt är det! :D I allafall när man är på en raksträcka och ska galoppera, ska rida på banan få se om han fattar utan att någon annan hjälper till sen. Men han har då utvecklas mot första gången jag red honom, fast då var jag ju ovan att rida honom och visste inte riktigt hur jag skulle rida honom men nu har jag lärt mig några "knappar" på honom :)



Publicerat: / Hästar

Skrittur

Precis kommit hem efter en liten tur med Calle, blev en 30 minuters tur med skritt och lite trav men det var inte mycket :) Var mysigt att bara skritta ut med honom, bara ta det lite lugnt. Klockan 16:00 ska jag åka upp till Ivan och så ska jag och Engla ta en tur!
Har bildbrist på Calle..

Publicerat: / Vardag

Målat naglarna

Har brist på saker att göra så målade naglarna! ;) Med dessa 2 färger:
Och resultatet blev såhär:
Och nej jag har inte 3 fingrar bara men blev bäst kort när jag gjorde sådär ;) söta rosa glittriga naglar får det bli ett tag nu!

Publicerat: / Vardag

Regnväder

Idag är det inte ett roligt ridväder ska jag säga.. Det spöregnar just nu :( Usch vad tråkigt. Väntar ett tag till innan jag åker till Calle (tror det blir han först) blir inte så lång tur heller, bara i skritt också då han hoppade och blev svettig igår! Sen tror jag att jag ska rida Ivan också! Jag och Engla ska nog rida ut ilag. 

Ser på tv nu, har inget annat att göra när det är så dåligt väder ute. Önskade att det var sooool! ☀️ Men men.. Man blir lite bortskämd nu när vi haft fint väder länge .



Publicerat: / Kaninerna

Kaninerna i helgen

Jag och Elina har testat på ny sak med kaninerna lör och sön, nämligen gå promenad. Alltså inte bara vara och gå på gården eller i skogen bredvid utan gå en promenad som vi människor gör typ :) Har en runda jag ska börja gå med dom när jag kan, ganska lång är den! Just nu är den ju ny för dom så dom är ju lite nyfikna och stannar typ hela tiden men med lite träning tar vi nog den där rundan på ganska kort tid :) 

Lördag: Då hoppade vi lite med dom först, gick superbra :D Lina var så grymt duktig då, hon flög över hindren med en bra fart. Och Lisa ville typ äta gräs hela tiden men vi fick fart på henne sen också :) Efter de testade vi gå den där vägen med dom, gick jättebra det också! För att vara första gången dom går där så var dom jätteduktiga! Vi fikade även ute i deras hage medan dom var där och då kom Lisa och snodde min bulle ;D Hon stack ner huvudet i burken där vi hade "fikabrödet" och så tog hon tag i bullen och la den utanför ! Haha busfrö!

Söndag: Då tog vi ut dom på en promenad, samma som i lördags. Dom var jätteduktiga då också :) Men Lisa fastnade med kopplet mellan hennes ben och då får hon sån himla panik så hon bara kutar iväg i full fart, man hinner verkligen inte springa ikapp henne hur fort man än springer.. Och hon stannar inte förrän hon känner att kopplet har lossnat. Stackars liten :( Men det gick bra i allafall.
Lisa
Lina
Lisa snor min bulle! xD

Publicerat: / Vardag

Ledig imorgon

Imorgon har jag studiedag, egentligen har vi hemstudier men det enda vi fick var en uppgift i matten vi ska lösa, men så skönt att få vara hemma en extra dag :D Behödve de kände jag.. Men mitt schema imorgon blir väl fullspäckat som vanligt. Ska rida Calle och Ivan sen ska jag nog ut med kaninerna en sväng också :) Har även en matteuppgift jag ska göra, blev aldrig av för mig och Hanna idag haha. 

Och nu ska jag sova, sett på ett avsnitt av Pretty little liars. Och det är verkligen hur bra som helst :D Rekomenderar verkligen den serien. Är just nu bara på säsong 1 men det är så himla bra!! Men avsnittet för idag är slut nu så ska sova :) Ny dag imorgon, god natt!
Imorgon kl.20:00 ligger det ett tidsinställt inlägg också, om kaninerna i helgen :D Så gå in på bloggen och läs om vad vi har gjort med dom i helgen!

Publicerat: / Vardag

Borlänge igen

Idag blev det en Borlänge tur igen, mamma och pappa skulle dit så då följde jag och Elina med. (Elina sov här inatt därför följde hon med också) Vi såg på film och åt popcorn igår kväll :) Men tillbaka till Borlänge, köpte kaningodis och en tröja! Var även in på Hööks och testade chaps men dom var för höga, så då får det bli mina stövlar ett tag till!

Och nu är jag hemma igen, jag och Hanna försöker göra matteläxan ilag men det går inte så bra för ingen av oss fattar ;) Icke bra.. Haha! Men google har man ju till hjälp.. ;D



Publicerat: / Hästar

2 pollar på tur

Idag red jag ut med 2 stycken pollisar, Calle och Lukas red jag ut med :) Det gick bra med båda 2, snälla och duktiga var båda :)
Red Calle på hackamore idag då Matilda hade bettet hemma så hade inget att rida med, så då lånade jag en annan som har sin häst i Calles stall bett.

Skulle ha börjat med Lukas men blev inte så iaf, åkte upp till Lukas och hämtade en hålslagare (en sån man gör hål i lädren med) och sen åkte jag till Calle :) Gjorde hål i stiglädrena och i hans longeringsgjord. Sen red jag och Elina red ut en liten tur med honom, inte så lång då jag inte visste hur han var att rida på bettlöst men det var ingen skillnad alls så. Skritta, trava och galoppera fick han göra men en ganska lugn tur fick det bli! E

Lukas åkte vi upp till direkt efter Calle, red somsagt ut med honom också:) Skritt,trav och galopp där med. Och han var så duktig så! Inte så mkt att skriva där heller :) Men nöjd med båda 2 idag.



Publicerat: / Hästar

Bästa hoppepolle

Idag efter skolan var det hoppning med Ivan, Och måste bara säga att jag älskar denna polle. Han är så himla rolig att jobba med och blir framsteg varje ridpass också :D Och idag gick det också jättebra med honom. Vi satt på ett par sporrar på mig också och blev skillnad, han lyssnade mycket bättre på skänkeln tyckte jag :)

Vi började med lite travbommar snett igenom, det gick bra. Sen blev det ett kryss och det gick också jättebra :) Sen hoppade jag en oxer på långsidan flera gånger i båda varven. Vi fick även galopp ett helt varv med honom :D Så himla nöjd över honom, han är helt grym! Verkligen en häst i min smak. En blandning mellan pigg,envis,bus och lat. Så ja han är en liten blandning men så roligt :) :) 



Publicerat: / Hästar

Tittig häst

Idag blev det en uteritt med Calle, red mot banvallen fast red inte hela den men en bit i allafall :) Han var väldigt tittig idag, allt var läskigt typ! Haha. Så jobbigt när hästar är de. Vissa saker gjorde han en stor sväng runt och vissa blev han så feg så han backade och vägrade gå förbi de men fick ju förbi honom tillslut iaf ;) 

Tog lite galopp också, gick jättebra. Han har en superskönt galopp tycker jag men ska nog göra nåt hål till i stigläderna, känner att benen åker lite hit och dit i traven. Så ska göra något hål till tror jag så att jag kan få lite mer stabilitet.



Publicerat: / Hästar

Superbra galopp

Idag har jag ridit Ivan igen, och blev en uteritt idag med. Samma runda som förra gången :) Är en ganska lång grusväg där så passade på att galoppera där. Först med Lukas före för brukar han vilja fatta galopp lättare men sen vände vi och galopperade tillbaka och då red jag först och han tog min galoppskänkel direkt, så himla duktig var han idag med galoppen :D 

Sen skulle vi gå över en väg som gick mindre bra, det kom en lastbil så vi skulle vänta tills den fick åka över och då blev han jätterädd, kastade sig bakåt typ och man såg paniken i ögonen på honom.. Stackarn som kan bli så rädd ibland :( Men det går väl att träna bort skulle jag tro så han blir rätt trafiksäker. Men han bryr sig inte om en lastbil eller nåt kommer på en väg alldeles bredvid honom men när han är nära då är det inte roligt..

Men sammanfattar jag ridturen är jag riktigt nöjd, lyssnade bra på mig och så :) Imorgon blir det en tur på Calle istället!
Världens sötaste Ivan <3 Så himla go och söt!

Publicerat: / Shopping

Shoppingen på Hööks

Kom på att jag glömt laddat upp bilder på de jag köpte på Hööks.. Eller jag har inte bara glömt utan har inte haft så mycket tid med att göra det. Så har inte tagit kort på grejerna utan tar bilder från Hööks sidan istället :) Riktigt nöjd med det jag köpte, kommer nog även bli ett par chaps sen om dom är sköna och om den storleken jag ska ha kommer in. 

Men nu kommer bild på det jag köpte. :D


2 stycken piké, rosa å blå. Supersköna!!
Helskodda JH collection ridbyxor. Prövade igår och är supernöjd!


Och så blev det 2 strumpor. Bra att ha och snygga dessutom! :)



Publicerat: / Hästar

Markarbete på Monti

Idag har jag ridit ett markarbetepass på Monti, det gick mycket bättre än förväntat! I början var han väldigt seg och lång i halsen, levde sitt lilla egna liv kan man säga. Men efter första galoppen fick jag honom lite kortare och kvickare :) Sen när vi börjat rida lite olika vägar med bommar och små hinder så blev det en riktig raket där bak på honom. Sprang på som bara den, men han blev ju inte för seg utan helt lagom för att vara Monti.

Vi red lite olika vägar typ, tränade bl.a på avbrott :) Alltså först typ 3 travbommar och så skulle man fatta galopp direkt och så kom de 3 upphöjda bommar man skulle ta i galopp. Så man fick vara tydlig och bestämt på Monti så han skulle få galopp direkt annars kommer man in fel på nästa. 

Som ni märkte brukar jag skriva t.ex Markarbete-Monti i rubriken men kommer inte göra de mer, ser så tråkigt ut ;) Haha! Så kommer komma lite olika rubriken med ridlektionerna.