Publicerat: / Vardag

Min kväll

Blev lite ändrade planer för oss ikväll, vi skulle vart borta och fira nyår men vi blev hemma med massa folk istället :) Det funkar precis lika bra det också! Kommer inte blogga ikväll om jag inte gör tidsinställda, vill inte blogga när man har besök, men kommer imorgon isf :) Ha en bra kväll allihop! 

Publicerat: / Hästar

Ridtur

Vart på en ridtur idag med Calle och Engla och Lukas som sällskap :) Det gick jättebra. Försökte få Calle att gå sakta men han är ju ganska så mycket större så Lukas hamnade lite efter ibland men jaja.. Det var i allafall kul med ridsällskap! Så vi ska säkert rida ilag någon mer gång :) Och det blåste jättemycket ute idag och speciellt när vi red över en åker typ då blåste det skitmycket så det kändes som man skulle flyga av nästan ..:/ haha! Calle var pigg och glad och det var första gången jag red ut med honom själv (Lukas och Engla var med men). Hade ingen som gick med om man säger så. Han ville testa lite i början och började snurra runt och krångla men fick honom att gå framåt igen så då skötte han sig hela vägen :) 


Publicerat: / Allmänt

Året 2013!

Jadu vart ska man börja? Egentligen så vet jag inte om jag har gjort något alldeles speciellt, året har nog varit ganska vanligt :) 

Vintern var då väldigt rolig, det var äntligen en riktig vinter med snö och så! Mot våren i skolan när jag gick i 6:an spenderade vi oftast på dagarna att göra nationella prov.. Kommer inte ihåg hur många prov hon sa att vi gjort men det var nå sjukt mycket! Men vi gjorde det och jag var väldigt nöjd över mina betyg på dom :) Sen gick vi mot sommaren och skolavslutning. Vi fick våra sommarbetyg och även dom var jag riktigt nöjd över! Sen kom det härliga långa lovet så det var en riktigt "kunglig" sommar, varmt och soligt nästan varje dag <3 Summer, I love summer! Jag badade,solade,red (lärde mig köra också) och hade det skönt med mina kompisar :) Fyllde år den 12 juli också och då fick jag en ny mobil och så åkte vi till Norge på utflykt i några dagar! Sen kom hösten och vi började i 7:an. Vår klass fick hålla ihop bara att det kom 18 andra in i den, vi var bara 10 st i 6:an så vi blev/är 28 st nu. Funkar helt okej bara att det kan bli lite babbligt ibland.. ;) Sen hoppade jag även höjdrekord med Lukas, ca.80 cm och på ridskolan med Solis och då hoppade jag 90-95 cm, väldigt roligt :D Nu mot vintern igen har jag börjat ridit Calle, också väldigt roligt. Han är en riktig charmknutte!<3 Något mer speciellt har väl egentligen inte hänt tror jag, och många säger att 2013 har varit ett jobbigt år men mitt har varit heelt perfekt tycker jag! Hästar,kaniner,vänner och skoj! 
Nu taggar vi 2014 och hoppas det blir ett toppen år! 👌
Satt med paddan och tog kort när vi åkte mot Norge..

Soooommmaaarloov :D

Körning med Lukas!
Jump!
Mysiga barbackapass med Ryssen också <3
Kaninerna har också vart så mysiga så <3
Callebus <3 


Publicerat: / Allmänt

En hälsning till er

GOTT NYTT ÅR! 🎊 Hoppas att 2014 börjar bra för er och blir ett fortsatt bra år, kraaam Carro 

Publicerat: / Vardag

Paket

Fick paket på posten idag från mina släktingar i USA och det var en julklapp då :) Var en rosa huvtröja och den var väldigt fin och väldigt skön och passade perfekt! :D 

Nu ska jag äta taco pizza, mumma! Ses

Publicerat: / Hästar

Anmäl dig till tävlingen

Imorgon är det sista chansen att vara med i tävlingen. Klockan 23.59 imorgon när man har 1 minut kvar innan raketerna ska upp så avslutas tävlingen! :) Så fortsätt att vara med, just nu är det 3 stycken med i tävlingen men var med just du som läser detta inlägg nu också. Ju mer desto roligare, så är det ju :) Ni hittar tävlingen i kategorin Tävlingar, till höger där alla inlägg står och så eller så trycker ni häär så kommer ni också dit, direkt! :D
 
Var med DU också!!
 

Publicerat: / Vardag

Home

Hemma från Borlänge nu, har vart där hela dagen så inte kunnat blogga men nu kan jag igen :) Fick med mig 4 saker hem och så ska vi kanske beställa en sak. Fick ju en one piece i julklapp som det var så konstig storlek på, kanske felmärkt.. Och idag skulle vi byta storlek men då var det slut på dom :/ Så vi fick pengarna tillbaka istället och så ska vi kanske beställa en på nätet i stället! :) Sen köpte jag även täckbyxor,en mössa,en fleecetröja och kompostgaller till kaninerna. Så det var bra och behövliga saker :) Hoppas bara jag får tag i en bra one piece nu..
Om kaninburen!
(Har 3 olika sortes nät till buren nu, en snutt kompostgaller, en snutt hönsnät och en snutt av något annat som är så kort (höjden) så Lisa hoppar bara över så man kan inte lämna henne ensam :/ Men idag fick jag mer kompostgaller så bytte ut det och satt dit det nya!)
Kompostgallret
Mysig,rosa fleecetröja 
Mössan, tyckte den var lite söt :) hihi. Sen täckbyxorna var vanliga svarta med rosa dragkedjor typ!


Publicerat: / Vardag

God natt söndag

Nu ska jag försöka att sova.. Blir väckt 8:30 imorgon då vi ska åka till Falun,Danne ska till tandläkaren sen ska vi "shoppa" lite, få se om det blir något för min del, lägger upp vad när jag kommer hem i så fall :) Men god natt!

Publicerat: / Vardag

Nyår! 💫

Om 2 dagar är det nyårsafton! Själv kommer jag spendera den här hemma i lilla byn i Dalarna! :) Vara med några, äta god mat och till sist skjuta lite raketer och pussa på ninerna <3 Och skicka iväg ett gott nytt år till mina kompisar! Men först på förmiddagen blir det stallet, en tur på Calle! :) Kommer också göra en liten sammanfattning om år 2013 eller imorgon eller på nyårsafton!
Hur ska ni fira in år 2014? 


Publicerat: / Åsikter

Lägg upp schema för din häst/ponny

Ja äger du en häst,har en på foder eller något annat så tycker jag att man verkligen ska sätta sig på söndag eller måndag och tänka igenom veckan med träningar för dig och hästen. Vilken dag ska den få vila,när ska vi hoppa osv. Oftast blir det nog för många när dom vaknar upp fredag morgon att Nä idag vill jag hoppa med min häst. Men hästen kanske har hoppat 2 gånger redan och så ska man på träning på söndag. Och då har hästen hoppat mycket i veckan och det är ju inte särskilt bra, kan ju ta hårt på lederna och så, använd benskydd alla hoppmänniskor där ute ;-) Hästen ska ha en bra träning för då mår den som bäst. Men man tänker kanske på sig själv för mycket ibland att jag vill hoppa eller jag vill rida dressyr men hästen kanske gjort det ett antal gånger redan. 

Så JAG tycker verkligen man ska lägga upp ett schema för veckan så att hästen får den lagoma träningen. Och då menar jag att inte alla ute i hästvärlden behandlar sin häst träning så, och själv känner jag ingen som gör det. Men tänk på din hästs bästa mycket, då får ni den bästa relationen tillsammans <3 
Ett typiskt schema för sin häst/ponny! :) Några åsikter om detta? 

Publicerat: / Vardag

Regn och rusk..

Usch vad trist väder det var idag :( Regn, blåst och kallt.. Så här dags på året ska man ha mycket snö och solsken, då är det som skönast! Men jaja.. Vi kan inte göra så mycket åt det!

Strunt i vädret nu, Lisa har vart ut och skuttat med sitt cerise täcke på sig <3 Gulli gull! Hon var pigg och glad idag ,sprang som bara den och jag hamnade efter.. Så sitter hon och väntar tills jag kommer och så drar det iväg igen :') Hihi. Men åt Lina var det ruggigt idag så hon har krupit ner i dvala, haha nejdå men hon sitter och kurar så då får hon göra det. Imorgon får hon komma ut om jag hinner för ska till Falun/Borlänge då, eller senare ikväll! 
Tjoho här kommer jag ❤️

Publicerat: / Åsikter

Åsiktsinlägg?

Vill ni ha åsiktsinlägg eller ej?? 
 
Svarar ni ja vill jag att ni besvarar dessa frågor också:
*ska det vara hästinriktade åsikter?
*några önskemål ni vill att jag ska skriva mina åsikter om? Isf vad?
 
Svarar ni nej:
Okej, då vet jag att ni/du inte vill :) Skriv gärna varför ni inte vill oxå!
 
KOMMENTERA NU, annars blir det inte några om jag inte vet vad ni vill och är intresserade av :)

Publicerat: / Vardag

Denna dag

Idag har det varit fullt upp kan man säga! Men också väldigt kul ;) 

Började dagen med en tur på Calle, det gick bra. Han var så snäll så :) Red en tur med mamma. Sen gjorde jag stallsysslor och så innan jag åkte vidare upp till Lukas! Slängde i mig en banan i bilen upp bara och så började jag fixa ordning honom och så kom Engla och vi åkte ut på en körtur med honom :) Det var kul och gick jättebra! Men när vi galloperade hemåt så blev han rädd för något?! Och svängde rätt ner i diket med vagnen och jag och Engla hängde över hela vagnen för att hålla fast oss typ, vi var inte alls med på det ;) Hahha! Fick stopp på honom direkt typ som tur va och vi bara oj shit! Haha ;)
Skulle nog sett ganska kul ut när en häst rusar ner i diket och andra klänger sig fast.. Men det gick bra i allafall! Sen släppte jag ut honom och så kom mamma och hämtade mig! 

Då var det bara att slänga i sig lite sen lunch, sen hoppa in i duschen och åka på 50-års kalas! Kom nyss hem och det var väl inte jättekul, man babblar ju bara ;) Men det gick hyfsat fort ;) Nu ser jag på film med brorsan och äter choklad! 

GOOD DAY!


Sötnosarna!

Publicerat: / Vardag

Mina julklappar 27 dec

Yees, hemma nu! :) Fick roliga julklappar, var dom sista idag.. Nu väntar jag 1 år för att få 2014 julklappar! Haha^^ 

Jag fick: En läsebok, godis, presentkort:500 kr på hööks, 4 olika sorters kaningodis och en jättecool väska att ha till stan och så typ! 

Var bra julklappar som sagt, både jag och kaninerna är glada! :D Ninerna är väl överlyckliga om jag känner dom rätt ;)<3 Haha
👆



Publicerat: / Allmänt

Kvällens planer

Ikväll bara vi ätit kvällsmat så ska vi gå till mormor och morfar och öppna paket, för nu är dom nästan helt friska :) Hoppas jag får något skojjigt men det får jag nog :D <3 Lägger upp det sen, alltså vad jag får. Blir väl där ett litet tag så kommer hem senare på kvällen, bloggar då om jag har lust!


Publicerat: / Hästar

Lukas Bukas

Idag har jag vart och ridit Lukas, var väldigt längesen jag red honom så det var kul! <3 Och guud vad konstigt det kändes att rida honom när jag ridit Calle, han kändes som en liten shettis :') hihi! En kort hals och ja väldigt liten. Men vände mig snart och han kändes normal igen, haha! Red i allafall ut en tur men honom men mamma och Danne, danne och Lukas körde tävling också men Lukas vann stort! ;) Danne gav upp efter 5 steg för Lukas drog ifrån han. Blev lite bus på slutet också, vi kom till en backe i skogen och där kutade han upp och så gjorde han en liten blockning när han kom upp, lilla bus! <3 Och imorgon ska jag och Engla ut på en körtur men honom, det blir kul:)
Min kamera funkar igen, var inget med batteriet utan ett annat småfel bara! :) Så nu funkar den som den ska!

Publicerat: / Allmänt

God morgon fredag?

Det är fredag idag va? eller är det torsdag? Nä fredag måste det vara! Lite planer för dagen, rida i alla fall :) Försöka få liv i kameran igen också, hoppas hoppas hoppas den funkar nu!!

Men god morgon på er! :)

Publicerat: / Allmänt

Lite update

Lite update nu tycker jag men har verkligen inte så mycket tid på vardagen.. 2 hästar, 2 kaniner och dom tar upp MASSOR med tid, fast det är ju det jag vill göra och så.. Och där emellan ska kompisar komma med in i leken också och lite andra sysslor hemma/borta också. Så har inte all tid i världen och kan inte lägga 3 timmar på bloggen om dagen som andra kan. Så är det dålig uppdatering här vet ni varför. Har annat för mig! 

Men finns på instagram för er som vill nå mig utanför bloggen: carrohbarroh heter jag där! Är privat, men skicka iväg en kommentar här om ni väntar på att jag ska godkänna er förfrågan, godkänner inte okända, så skriv här isf! :) 
Jag dog nyss, haha! Skrattat ihjäl mig av ett snap jag fick av Hanna, hon har för skjuttsingen dålig humor.se! xD Men oj.. Jag skrattade ju åt det så då har jag alltså också det :$ oops!

Publicerat: / Vardag

Kameran är sjuk..

Idag har jag och Kajsa varit till Calle, red en tur med honom och travade även litegrann, första gången på honom :) Det gick bra, han hade en jätteskön trav och inga hyss blev det heller, haha! Sen gjorde vi stallsysslor och så innan vi åkte hem :) Vi gjorde inte så mycket nu på eftermiddagen, satt mest och prata men det var kul i alla fall :) 

Min kamera har blivit knäpp också.. :( Canon eos 1100D! Den vill inte funka, det går att ta kort men den vill inte visa bilderna och inte kan man trycka på något annat heller, skärmen är bara svart hela tiden! Så har tagit ut batteri och minneskort så ska det få vara utan i natt så får vi se om den funkar imorgon annars ska den få komma in på service.. Snälla kamera blir frisk!! Haha xD Tog ju kort med den igår och då regnade det ute så den blev lite blöt men det var ju inte så mycket, torkade den hela tiden så..
Vet ni vad det kan vara för fel? Skriv!! 

Publicerat: / Vardag

Today

Idag har inte uppdateringen vart så bra men har inte haft tid. Vaknade runt 10:30 idag men gick inte upp förän 11:30 typ och då åt jag frukost och så :) Sen fick jag ut till kaninerna och hade ut dom i uteburen och tog lite kort på dom, ni får några bilder imorgon! Sen åkte jag upp till Lukas för skulle ta lite kort på Engla när hon hoppade med honom så då gjorde jag de och så :) Det regnade lite när hon red så bilderna blev inte jättebra, men hyfsat i alla fall. Dom var jätteduktiga att hoppa, perfekt ekipage! :') Så tycker att ni ska ta och gå in och kika på hennes blogg: englapinglanhst.blogg.se ! 

När jag kom hem så hoppade jag in i duschen direkt och sen kom lite av släkten och skulle fira jul, jag fick 1600 kr så att jag får köpa mig det jag vill så det var toppen 👍 
Engla och Lukas! 

Publicerat: / Hästar

Om tävlingen

Bara så att ni vet så kommer jag inte publicera era kommentarer när ni skickar iväg svaren på tävlingen "vad kan ni om mig" för då kan man ju fuska och titta på den andra, så det står 0 kommentarer hela tiden men så är set inte, ni är inte ensamma om att delta :)

Publicerat: / Vardag

Mina julklappar 24 dec

Hej hopp i granens topp! Igår var det ju julafton som alla vet (hoppas jag) haha xD Och var ju lite sjuk men det blev en riktigt bra jul trots att vi fick fira själva.. Tänkte rabbla upp lite julklappar jag fick, dom jag kommer på, så inte allt kanske men! ;) Inte bästa minnet här i Carros hjärna ^^ 

Jag fick: 75-300mm objektiv+en väska till de, vs parfym (pure seduction) , MÅNGA Hårsnoddar i olika färger, MASSOR av Hårnålar i olika färger, smycken, almanacka, nagelgrejs, 2 mobilskal, tröja, t-shirt, jeans och en onepiece (men den ska vi byta storlek på) det är det jag kommer på, kanske är det allt också! :D Jag är i alla fall supernöjd men mina julklappar!
Idag ska vi fira igen med några så kommer på lite mer paket, inte mycket men något i alla fall tror jag :) Så kommer lägga upp på det också tror jag,om det blir något. Sen kommer jag få lite av mormor och morfar när dom blivit friska (vi brukar fira med dom 24 december men dom och jag var lite sjuka..)

Publicerat: / Vardag

Annorlunda julafton..

Idag blev det en annorlunda julafton.. Det finns ingen snö, jag är sjuk, vi firar inte med mormor & morfar som vi brukar då dom också är sjuka.. Så jag sitter under filten och ser på tv :( Usch det är verkligen inte roligt! Så vi äter lite julmat senare mot kvällen och öppnar paket ensamma.. Men har i alla fall fått en superbra julklapp nu på morgonen, valde ut ett paket jag ville öppna nu på morgonen och sen sparar jag de andra tills ikväll och jag fick... Ett objektiv :D :D 75-300 mm. Gissa om jag blev glad :)) Hihi! Få se om det kommer en väska till det i dom andra paketen! 

Men ha en bra jul, och jag ska försöka piggna till lite :(



Publicerat: / Hästar

Tävling!!

Nu kommer lilla julklappen till er, och det är en liten tävling om mig "vad kan ni om mig", ni kommer få 5 st frågor som handlar om mig och 10 st this or that och ni ska välja ut vilken ni tror jag tycker/skulle ha valt, sen ska ni ska besvara dessa frågor innan den 31 dec (nyårsafton) Så ni har alltså 1 vecka på er att besvara frågorna, från den 24 dec-31 dec! :) Och är det flera som har lika många rätt kommer det komma en till "uppgift" till just er som bara ni tävlar i och då utser vi en vinnare. Och blir det lika igen löser vi det då! 

Uppgift: Läs igenom frågorna och besvara dom i en kommentar (kom ihåg att skriva ditt namn och blogg om du har det!) skicka sedan iväg det. Den 31 dec utser vi en vinnare!

Regler: 
*Skicka iväg dina svar samtidigt, alltså besvara dom samtidigt.
*Skicka iväg dom senast 31 dec 23:59.
*Fuska inte om det är en fråga du känner att du kan fuska med.
*Fråga INTE någon annan om svaret, tänk själv!
*Glöm inte att ha kul ;)

Pris: Utser bara ett "pris" till den som kommer 1:a och det är:
*Länk till din blogg (och har du inte blogg försöker vi lösa det)
*Blogga på min blogg 1 dag (om man vill)
*Redigerad bild (du väljer själv vilka bilder du vill ha med)
*+ en liten present (om jag kommer på någon)

FRÅGORNA:
*Hur många år var jag när jag började rida på ridskola?

*Hur lång är jag?

*Vilken favoritfärg har jag?

*Vad heter Lisa & Linas färg?

*Vilken blogg läser jag mest?

Och så kommer några "Vad gillar jag mest" :

*Galoppera över sommarfält/gallopera över snöfält?

*Fylla år/julafton?

*Tv/dator?

*Lisa/Lina

*Sova hemma/sova borta

*Blogga/läsa bloggar

*Malin Baryard/Rolf-Göran Bengtsson 

*Stockholm/Göteborg

*Smink/Utan smink

*Godis/chips

*Klänning/Kjol

Kommentera nu era svar "vad kan ni om mig" och ni kan vinna "priset" :D Lycka till!!


Publicerat: / Allmänt

GOD JUL! 🎅

GOD JUL och gott nytt år alla bloggläsare! :D<3 Ha en grym jul, för det ska jag. Kraam! 

// tomtenissen Carro :3

Publicerat: / Vardag

Om 7 timmar

Oj oj, om 7 timmar är det julafton alltså klockan är 00:00 då och då är det ju julafton :D<3 Så roligt! Ligger mycket paket under granen och väntar :3 hihi! 

Idag på eftermiddagen har jag fotat Matilda och Calle, lite julbilder med tomteluva och så! Blev Jättesöta bilder bara för att dom är så himla söta jue <3
På förmiddagen har jag vart ute med Lisa och gått+ Julstädat deras bur. Lisa tyckte det var roligt att komma ut, hon hade race ute på gräsmattan, haha sööt :) 
Taggade för tävlingen som kommer upp imorrn? :D

Publicerat: / Vardag

Svårt att komma på..

Det är ganska svårt att hitta på något kul att skriva om, blir ju mest att jag skriver om ridpass och så.. Men det är väl också kul att läsa om, vad jag skulle tycka i alla fall ;) Men vill skriva om lite mer blandat. Ska försöka göra lite mer åsiktsinlägg och så, det är ju alltid kul att höra! Så ska försöka skriva lite mer än min vardag :D 

Låter det som en bra idé? Och kom gärna med idéer om vad ni vill läsa och så, om ni vill se speciella bilder på nåt, t.ex hopp,fail aa vad ni vill läsa/se! KOMMENTERA BARA! 
Sommar <3

Publicerat: /

Blåsig ridtur

Hej, Idag var det verkligen blåsigt ute.. Usch inte kul! Och det finns bara pyttelite snö kvar, fläckvis bara och det är julafton om 2 dagar, vill ha snö nu!! 

Men i alla fall så var jag till Calle idag, kom nyss hem! Red en liten tur med honom, 1 timme kanske :)? Och en gång blåste en postlåda av plåt så att det smällde och han var alldeles bredvid så då blev han lite skraj och kastade sig framåt, sen när vi gick på vägen så kom det en buss och bromsade in lite bakom oss och då pyser det ju av bussar, alltså när de bromsar. Och då blev han också rädd och kastade sig uppåt och utåt så det blev som en stegring typ.. Men bussen åkte sakta så han stannade när han kastade sig utåt.. Men Calle blev lugn igen direkt efter. Så ett kast blev det bara som tur va.. Men det är ändå inte kul när det kommer ett fordon och hästen blir rädd :/ Vad som helst kan hända då! Resten av ridturen gick perfa :) Han är rolig att rida, kul att sitta på en lite större kuse!
Passande bild, I know ;)

Publicerat: / Allmänt

Saknar

Åh, saknar att hoppa med Lukas vääldigt mycket :( Var så längesen, måste ta och göra det snart om det går!! Så himla sugen <3 

Bara för att jag ska längta ännu mer bjuder jag på lite hoppbilder för eran skull ;) 







Publicerat: / Vardag

Godnatt

Ska snart ta och sova lite, inte särskilt trött men jaja! ;) Imorgon ska jag till Calle och rida och sen hittar jag väl på lite annat också! Får se hur vädret är men är det uppehåll ska nog kaninerna få komma ut :) Men nu ska jag i alla fall sova! Ha de bra :)


Publicerat: /

Första ridturen

Var kass på att uppdatera men hade inte alls lust och inte speciellt mycket tid heller! Var med Elina på eftermiddagen och sen åkte hon hem och då kom min bror hem från sin lägenhet 50 mil bort så han blir hemma nu på jullovet och det är faktiskt ganska kul att ha honom hemma igen :) Bara om snön kunde komma nu också.. 
Sen på kvällen åkte jag till ishallen och där mötte jag upp Elina och vi såg på lucian som var där sen följde hon med hem och sov över.

På fredag morgon gick jag upp ca.6:30 för att gå till skolan sen somnade jag och Elina 01:30 på natten så var uppe i ca.19 timmar, haha! Sen vaknade vi ungefär 10:30 idag ;) 

Sen idag har vi varit vid Calle, första ridturen på honom och det gick jättebra!! Var lite storleksskillnad mellan att sitta på Lukas, men det var kul! Han var pigg och glad :) Han fick komma ut och röra på sig lite, längtar tills man får börja sätta igång honom mer i trav och så. Det ska bli spännande! :) Sen mockade,sopade och fixade allt till kvällen när vi kom tillbaka och sen fick han komma ut till hagen igen! Imorgon rider jag honom igen, kul kul! :D



Publicerat: / Vardag

Jullov!

Yeeeeeeeeeeeees!! Nu har vi jullov :D Gud vad skönt, ca. 2,5 veckor ledigt från skolan <3 och nu sitter jag och äter lite mumma som vi fick idag i skolan!



Publicerat: / Vardag

Skoldagen imorgon!

Åh.. Många har kört sista dagen före jullovet idag men icke vi.. :/ Vi kör en till kort dag imorrn, slutar ca.13:00. Blir självklart inte något jobb men vi ska dansa,köra paketspelet och något mer också tror jag vi skulle göra, sen får vi gröt till lunch.. :/ Inte det godaste men! 

Paketspelet blir något nytt för mig, alla skulle ta med ett paket för max 10-15 kr och sen blir det något spel, kommer inte ihåg hur man gör, dom har förklarat en gång men inte kommer jag ihåg det heller ;) Hahha! 
Ska ha en jättebra sista dag så ha det ni också, även ni som har lov också då.. ;) 

Publicerat: /

Körtur

Idag har jag och Elina vart ut på en körtur med Lukas, han var verkligen på hugget, sprang supefort hela tiden och så busade han till det en gång också ;) haha! Vi galopperade rakt fram på en ganska stor gräsplätt typ och sen skulle vi vända och galoppera tillbaka och så vända igen men vi hann bara 3 galoppsprång sen tvärvände han och sprang mot det hållet som var hem, haha så lite bus gjorde han också :D Sen har jag tappat bort mina vinter ridvantar, kladden Carro! Så vet inte vart dom är men ska leta runt få se om jag hittar dom, dom kan inte vara så långt borta. Måste ha nya sånna annars, exakt lika!! ;) Helst, för dom är jättevarma.. 

Fotograf : Matilda Gruhs

Publicerat: / Vardag

Hemma

Kommit hem från skolan runt 16:00 för vi hade långdag idag som alla andra onsdagar .. Men imorgon och fredag slutar vi tidigt :D Sen kommer det efterlängtade JULLOVET!! Och tisdag är det julafton, shit vad fort det har gått dom 3 sista veckorna i skolan nu, oj oj oj! :3 Ska inte göra så mycket mer idag, bara chilla lite ;)<3 Hehe


Publicerat: / Hästar

Julklapp till er!

Ni ska också få en liten julklapp av mig, har nämt i ett tidigare inlägg att det ska komma upp en tävling här på bloggen och den kommer komma upp den 24 dec så det blir en liten julklapp till er, sen kommer ni kunna vara med och tävla ända tills den 31 dec, då avslutas den och vinnaren kommer få ett litet "pris":D Så julklappen blir en liten försenad julklapp kan man säga men själva tävlingen kommer på riktiga julafton :) Hoppas ni vill delta sen!

Publicerat: /

Perfekt avslutning :*

Idag var det ju ridning, sista gången för den här terminen , tråkigt :( Men hästarna behöver ju vila när dom varit så duktiga <3 :D Vi hade i alla fall hoppning och vi ville hoppa barbacka så vi frågade ridläraren och det fick vi, dunderkul :D Sen fick vi välja hästar och jag valde mellan Ryssen,Rabalder o Quebec men det blev lilla söta ryssen och det var ett perfekt val <3 

I början hoppade vi bara pyttesmå hinder på en långsträcka i galopp, bara för att känna efter lite, sen hoppade vi lite olika saker bl.a fem och en halvan i olika höjder och det var jättekul! Men efter det sista hindret så busade han till det lite varje gång men satt kvar ;)<3 Sen avslutade vi med en kort bana på 3 hinder i galopp med fem och en halvan som sista hindret och det låg på 75 cm :D Det var en superrolig och perfekt avslutning på terminen och timmen gick väldigt fort för vi hade så kul, världens bästa Ryssen <3<3<3 
Love you! ❤️

Publicerat: / Vardag

Hoppat med kaninerna

Idag fick vi sluta tidigt p.g.a att vår engelskalärare var sjuk och det var bra de :D Så vi hade bara 15 min engelska med en vikarie sen fick vi sluta, så kom hem ca.14:00 ist för 15:00. 

När jag kom hem tog jag ut kaninerna, dom fick skutta lite ute sen hoppade jag lite med dom och dom var jätteduktiga <3 Bra flyt och bra höjd! Hihi:) Och nu har jag kommit in och satt mig vid tv:n och ska äta snart, magen kurrar ;) sen blir det hoppning med Ryssen :D 



Publicerat: / Allmänt

Länkbyte!


Tycker verkligen ni ska kolla in denna grymma blogg! Den är nyss startad men den har redan kommit igång super. Det är Matilda, tjejen jag delar Calle med, så följ Calles andra dagar då inte jag är där :D Väldigt bra inlägg, mycket blandat!

Publicerat: / Vardag

Calle idag!

Idag har jag varit till Calle för första gången, har självklart varit dit med Matilda många gånger men var dit själv till honom idag. Min kompis Kajsa följde också med men :) Vi tog in honom och borstade och så, fixade lite till kvällen sen fick vi en liten promenad med honom, mys <3 Han är verkligen hur snäll och mysig som helst dock väldigt stor, men vad gör det? Han är i allafall superkul att "umgås" med, en riktig kompis :') 

Och imorgon har vi 2 st redovisningar i skolan, jippie eller? Nä inte alla kul, en i samhällskunskap och en i engelska.. :S Men det är det sista "halft prov" vi gör innan jullovet! Vi får jullov på fredag, medans skolan jag gick i förra året slutar torsdag, fubbigt ;) haha
Griisen! <3

Publicerat: / Vardag

Julshowen!

Nu har jag kommit hem från julshowen/luciashowen! Var där med Engla och Elina, det var skoj :) Showen var i alla fall jättebra det var bl.a barbackahoppning, western, kadrilj, små söta shettisar och ja lite annat också :) Och i år blev Solis årets stallbästis, och han lär väl också få vinna nåt år, så grattis söta Solis :) Och det har bott en liten shettis som heter Bubblan med Lukas förut men hon flyttade sen och nu var hon med på luciashowen :D Hihi så det var kul att se henne igen! 





Publicerat: / Vardag

God morgon eller god förmiddag?

God morgon eller god förmiddag? För mig är det i alla fall god förmiddag! ;) Haha. Jag har inte hunnit gjort så mycket idag, satt in lite tomtar på mitt rum och så. Sen var det ju 3:dje advent idag så har öppnat paket och idag fick jag 3 nagellack. Sen har jag inte gjort så mycket mer :) Eller jo juste har myst med Lisa och Lina också <3 
Och usch och fy vilket trist väder det är idag.. Det regnar och regnar :( Vill inte! Och igår fick vi ju snö men den är då borta snart.. Vi går in på sista skolveckan nu också, åh så skönt! Längtar väldigt mycket :) Och imorgon blir det premiärtur på Calle :D
Hahha! xD

Publicerat: / Vardag

*rubrik*

Ikväll blev vi bjudna på mat borta, kul! Så ska gå dit alldeles snart och kommer nog inte hem förrän sent ikväll, så ingen bloggning .. :) 
Imorgon ska jag på Julshow vid ridklubben, det är jätteskoj! :D Och så får vi se vem som blev årets stallbästis, Ryssen har blivit i många år men förra året blev Rabalder. Självklart röstade jag på Ryssen i år igen men vi får se vilken som vinner :) Hihi! Sen ska jag kanske till Lukas, har då honom så vi får se när jag ska hinna ta mig dit ;) Haha men jodå det gör jag nog men man kan inte rida någonstans :( Buhu.. Vägen=Superhalt!! Skogen=snö,och det fastnar under hovarna ! Så ja, vi får se om det är någon ide att åka dit :S

Publicerat: / Allmänt

Den glada nyheten!!

Nu ska jag avslöja vad jag ska göra.. Bam bam bam bam, bam bam bam bam.. Haha! :D Nyfikna eller? -men jaa, berätta nu Carro!!
Skulle väl tro det ;) 

Men jag ska i allafall börja rida en till häst på min fritid, en storhäst som heter Calle. Han är ca. 173 cm i mankhöjd tror jag så det är en stor kuse som lilla jag ska upp på, men det blir i allafall jättekul :D <3 Men jag ska inte ha honom själv utan jag och Matilda (tjejen jag bloggade med förut) vi ska hjälpas åt att sköta honom, så när hon inte kan men jag kan så rider jag osv. Låter i alla fall superbra :D<3 Vart dit med Matilda idag och pysslat i stallet och med honom och han är såå mysig <3  men han har bara stått nu så det blir skrittrundor i början, men vad gör det?! Får ju rida så mycket mer! :D 2 hästar och 1 gång i veckan på ridskola, så sjukt kul :D 
Söta Calle! Är han inte? <3
Fotograf: Matilda.G

Publicerat: / Allmänt

Nu är jag glad!!

Japp, glad är jag nu!! Ska börja med en till sak på min fritid eller vad man ska säga, nytt men ändå inte nytt :D<3 Kommer i alla fall bli superkul! Men avslöjar det till er imorgon, hihi! Kommer få mycket på på dagarna, men skit samma! Det är det jag vill göra,haha! ;) Men håll koll imorgon, då kommer den glada nyheten upp! :D


Publicerat: / Allmänt

Stanna kvar!

Jag har inte jättemycket att blogga om nu, känner att huvudet har blivit lite tomt på idéer :S Men jag ska försöka få ett inlägg per dag i alla fall, så håll er kvar! Uppdatering kommer att komma :) Och en tävling kommer komma upp snart och avslutas på julafton! (Bara jag kommit på någon rolig tävling,så har ni tips på tävlingar får ni gärna skriva en kommentar) :D Uppdateringen blir kanske ganska bra men inte jätteroliga inlägg, men det kommer! 
Nu ska jag till skolan,sista dagen sen får vi helg :D skönt.
Coolingen Lukas! :D hahha

Publicerat: / Vardag

Plugg..

Hej! Idag när jag kom hem från skolan var kaninerna framme så jag tog ut dom i uteburen en liten stund! Var väldigt hungrig så blev inte så länge men ett tag i alla fall :) Sen har jag pluggat spanska ett tag, tror att jag kan det nu! Hoppas jag ;) Var meningen att jag skulle rida idag men han åkte på hoppträning med ägaren och sen var det Superhalt ute så skulle säkert inte kommit någonstans.. Men imorgon,fre och sön ska jag dit :) Om det inte är väldigt halt.. 

Och snön håller ju på att smälta bort, SNÄLLA LÅT OSS HA SNÖ PÅ JULAFTON !! Ingen jul utan snö, right? ;) 




Publicerat: / Allmänt

Sprid min blogg

Sprid gärna min blogg!! :D Vill ha mer läsare, så skriv den på eran blogg, instagram å ja vad som helst! :) Kul om ni bryr er om detta inlägg och taggar den på er blogg! 
Psst.. Tävling är på g här på bloggen ! Mer om den senare 

Publicerat: /

Markarbete-Ryssen

Idag red jag Ryssen och vi hade ju markarbete :) Det gick jättebra (för det mesta..) En gång blev han rädd för läktaren, några kom upp när jag precis red förbi där så då blev han lite skraj och sprang iväg lite. Vi tränade i allafall på att "hoppa" på böjt spår. I 2 av hörnen på kortsidan låg det travbommar i varje hörn då och på andra kortsidan var det 1 upphöjd bom i båda hörnen dom vi skulle gallopera över och räkna galoppsprång :) Det gick jättebra, men på slutet när vi skulle göra i andra varvet blev han pigg och ganska stark för då hade han lärt sig övningen och visste när det blev galopp, men gjorde så gott jag kända att lugna ner honom! :) Blev en svettig ponny efteråt, halsen var alldeles krullig eftersom han inte är rakad.. Men jag är nöjd i alla fall! :) Nästa vecka taggar vi hoppning :D

Övningen vi gjorde! :) 

Publicerat: / Vardag

Strax ridning!

Snart åker jag till stallet :) Runt 16:45, markarbete idag! Hoppas det går bra, men det tror jag! Kram



Publicerat: / Vardag

Fort har det gått

Idag följde jag med Elina hem efter skolan. Vi åkte bl.a madrass i deras backe och fort gick det! Vi håller halft på att dö ibland också xD hahha! But i'm alive, tur va?? Sen gick vi med hennes kaniner i sele en liten stund innan jag skulle hem. Nu sitter jag och ser på tv och klickar på paddan :) Imorgon är det ridning också, markarbete på Ryssen <3 Kul! Sen har jag Lukas dom andra dagarna, får se när jag åker upp, kanske ons men det beror på när jag kommer hem! Men Tors-sön ska jag säkert dit! :) Vi får väl se. 

Usch, skulle bli varmgrader några dagar nu :( Hoppas bara inte snön försvinner allt för mycket.. Nu vill vi ha kvar den till jul!! Men lördag skulle det komma ca.5 cm igen och blir minusgrader, som tur är! Så vi hoppas på det ! ❄️ Men nu ska jag sköta om min gård på HayDay så hörs ikväll eller imorgon! :) 
Gammalt "test" men pröva, jättecoolt :D

Publicerat: / Allmänt

2:a advent

Idag är det 2:a advent, och kallt var det idag, -15 :S Usch!
idag är det inget speciellt planerat, ska putsa lite på en sak jag gör i träslöjden (har tagit hem det) :) annars ska jag inte göra så mycket. kaninerna sitter nere i backen och värmer sig men dom kommer väl kanske till eftermiddagen,då ska nog Lisa få komma ut i selen :) Ska kanske ladda in lite bilder och filmer från Stockholm om jag har lust .



Publicerat: / Vardag

Älskling är framme!

Puss, nu är hon framme ❤️ Älskade Lisa. 



Publicerat: / Allmänt

Snälla kom nu Lisa.. <3

Åh.. Lisa har varit borta hela dagen.. Vet inte om hon har ätit något heller, så snälla kom nu Lisa ❤️❤️❤️ Kommer pussa ihjäl dig sen ❤️

Lina är då framme nu, gått i sele med henne och nu sitter hon och mumsar på pellets och hö! Du är i alla fall här men vi alla vill att din syrra ska komma nu ❤️ Kommer med besked när hon är framme igen..




Finaste ninen ❤️

Publicerat: / Vardag

Winter ❤️

winter❤️

Publicerat: / Vardag

God natt bloggen

Godkväll på er. Idag när Hanna åkte hem gick jag ut och skottade en gång till kaninuteburen + skottade lite runt den och sen skottade jag hela gården och gissa om jag blev varm ;) haha.. Sen fixade jag lite åt kaninerna, i deras bur. La in lite halm och så! Och sen fick Lisa komma ut bara för att göra ett litet race i snön och det tyckte hon va skitkul! Hon sprang som en dåre ;) haha söt ! Sen har jag sett på idol nu ikväll, gryyyyymt att Kevin vann!! :D :D 
Och imorrn ska jag ut med kaninerna, kanske ta lite kort! Beror på om jag har lust och på vädret, sen ska jag fixa lite på hindret och lite annat :) Men nu ska jag sova!
Fina Lina <3

Publicerat: / Vardag

Dagen började både bra och dåligt

Yes, jag drog upp rullgardinen och såg att det var jättemycket snö ute och det vräkte ner, gud va kul! :D Längtat efter mycket snö. Jag åt frukost och fixade iordning mig och så sen gick jag ut och jag hade glömt stängt filten till kaninburen igår kväll så det hade snöat in till dom så det låg snö i hela buren, + att Lisa var snöig. Så försökte ha ut det mesta och la in hö i ena hörnet och drog för filten, sen gick jag till bussen i världens snökaos.. Och när jag stog där och väntade på bussen märkte jag att jag glömt mobilen hemma på laddning, oj oj hur ska jag klara mig utan den ;) haha! Bussen var 20-25 minuter sen och jag stog ute och frös i stormen, jag blev genomfrusen och blöt. Men den kom tillslut och vi kom bara 10 minuter sent till spanskalektionen som tur va! Och nu funkar dagen helt ok ;) Hanna följer med hem sen och då ska vi till Lukas om det inte är jättehalt och snöstorm som nu.. Hej så länge :)



Publicerat: / Vardag

Litet inlägg bara!

Inte så mycket att blogga om idag men slänger in ett litet inlägg till er! :) Först var jag ju i skolan (som vanligt) och sista lektionen hade vi ju hemkunskap och då gjorde vi lussekatter, mums :D Så dom ska vi äta ikväll+ glögg och pepparkakor, gud vad gott!! Efter skolan var jag med Elin, vi gjorde väl inte så mycket ! Haha ;) 

Tänkte ha ut kaninerna idag också men det började ju regna sen ist för snö.. Men imorrn skulle det bli minusgrader igen och komma lite mer snö :)) 

Publicerat: / Vardag

Snön är här!


Äntligen har snön kommit, tjoho! :D Snart väntar vi på stormen Sven också.. Haha! 

Publicerat: /

Usch så halt..

Japp, nu är jag här igen haha ;) Idag när jag skulle rida så var det väldigt mörkt, red runt 16:45 kanske och då är det väldigt mörkt :/ Men det var inte det som var problemet.. Nä det var halt så innibomben .. Gick typ inte att gå någonstans, Lukas halkade direkt han gick upp på asfalten lite, åhj vad jobbigt det är med hal väg :( Så jag red inte speciellt länge då det inte gick att rida så mycket, benen stog rätt ut på honom typ. Hoppas verkligen det är bättre imorrn, men då skulle det komma snö och bli lite halft kaos på vissa ställen. Så vi får se hur det blir imorgon :) Om det funkar blir det nog en körtur tror jag! Men somsagt det får vi se. 

I helgen när jag var på horse show hade jag med mig kameran och tog lite kort och filmade, men satt ganska högt och långt ifrån och så hade jag 18-55 mm objektivet så det blev inte jättebra, men ska kanske fixa en liten film från det även fast det inte är jättebra.. Men bara om ni vill de?! :) Kommentera!
Hihi sööt <3

Publicerat: / Vardag

English


I speak English ! ;) 

Publicerat: /

Barbacka-Ryssen

Nu har jag kommit hem från ridningen och det blev lite annorlunda, vi fick nämligen rida barbacka :D Det var superkul. Jag red Ryssen och han var jätteduktig, lugn och fin <3 Vi hade som ett vanligt dressyrpass men utan sadel då, red på volter i trav och galopp, ställde dom mycket och på slutet flyttade och ryggade vi dom. Att rygga ryssen var inte det lättaste, han hade inte gjort de så mycket så det skulle vi lägga in lite då och då sa Karin.Han ville gärna iväg ;) Men det ska bli bättre! Vi har två gånger kvar på ridningen och nästa vecka ska vi ha markarbete och sista gången hoppning! :D Med bästa Ryssen <3<3 

Imorgon ska jag till Lukas, och på tors å fre! Är det någon som vill med så hör av er! :) 



Publicerat: / Vardag

Tjo tjo!

Kommit hem från skolan och sitter och ser på tv nu :) När jag kom hem var Lina framme så tog ut henne i utebruken en liten stund. Men sen gick jag in och åt lite. Ska gå och titta om Lisa är ute nu också men säkert inte haha ;) Klockan 16:45 ungefär åker jag och Elina på ridning, kul! :D Hoppas Ryssen är duktig.. <3<3 Kommer ett inlägg om det ikväll eller imorgon! Ses sen!
Ett litet "juläpple" :)

Publicerat: / Allmänt

Nya skalet

Så ser nya skalet ut :D Hiss/diss? Själv älskar jag de!!





Publicerat: / Vardag

Stockholms helgen

Hej på er igen! Nu har jag kommit hem från Stockholm, eller jag gjorde det igår men då hade jag inte tid att blogga.. Det har i alla fall vart superkul! :D 
Lördag: Då kom vi dit runt lunch och då åt vi lite och gick runt i Stockholm. Köpte ett skal till min mobil också! Sen åkte vi till Globen och kl 15:30 började showen, det var bl.a shettisgalopp,gäss som hundar gjorde saker med och massor av annat :D det slutade 17:00 så det var lite kort men den var ändå bra. Efter det åkte vi till hotellet och var där en kortis innan vi gick ut och åt, jag åt pasta <3 Mums! 
Söndag: Då åt vi frukost först, det var jättegott! Sen checkade vi ut och gick ut på stan och kikade runt sen på eftermiddagen gick vi mot centralen och väntade på tåget. Klockan 19:30 var vi hemma igen och då gjorde jag väl inte så mycket :) 
Det var en väldigt lyckad helg i alla fall! :D Nu kör vi igång med vanlig bloggning igen!



Publicerat: / Vardag

Morning

Hej svejs! Idag bär det av till Falun och ska åka något ånglok ;) haha.. Sen ska vi göra lite annat oxå tror jag. Det här kommer bli ett väldigt kort inlägg känns det som.. :/ men men ett kort inlägg är alltid bättre än inget! Right? 😏 ska käka klart frukosten så hörs vi senare på em eller så :) // Hanna 💎