Publicerat: / Vardag

Helgen är här

Redan har en vecka gått.. Går så himla fort även fast man är i skolan och tänker ÅÅÅÅÅH VAD LÅNG DAG VI HAR IDAG,Vipps så är den slut! Men det är ju bara bra att dagarna går fort, eller naej inte när man kommit hem från skolan då kan dom minska farten lite ;) 
I helgen ska jag inte göra något speciellt, imorgon ska jag ut och busa med kaninerna i snön i allafall! Kanske ut och fota lite, inte kaninerna utan naturen mer :) Vi får se hur vädret är och hur mitt fotohumör är, ligger oftast på topp men man vet ju aldrig.Kanske åker och ser revyn på eftermiddagen!
 Söndag ska jag kanske till Calle, inget bestämt om vem som tar honom, vi får se! :) En lugn och skön helg, så får man vila upp sig till skolveckan igen.. 
Hittade denna bild i fotogalleriet också, kanske dags att radera lite? ;)

Publicerat: / Hästar

Raket där bak eller?

Idag red jag Calle när jag kom hem från skolan. Man kan verkligen undra om han hade en raket där bak, han var jättepigg! Men också duktig, han lyssnade bra. I traven ville han gärna gasa på men jag hållde in honom lite så då var det vanlig trav några meter men sen gasade han på igen haha. 

Vi kom tillbaka till stallet utan skador i allafall, nädå nu överdrev jag lite ;) Så busig och pigg var han inte även fast det gick fort ibland men. Vi kom då tillbaka nöjda och glada båda två!

Medans jag fixade i stallet fick han stå kvar inne, hålla mig lite sällskap :) Snodde hö gjorde han när jag bärde ut det också, haha! 
Sen fick han komma ut i hagen så gjorde jag klart det sista, sen blev det hemfärd igen!



Publicerat: / Hästar

Mot Borlänge & "galoppträning"

Nu sitter jag i bilen påväg till Borlänge, ska och hämta bror som kommer hem och hälsar på över helgen :) sen ska vi handla och så. Kommer hem igen runt 20:30 ungefär! 

Red Lukas idag när jag kom hem från skolan, det gick jättebra! Han var pigg o glad :) Tränade ganska mycket på galoppen på en grusväg som det är snö på nu men grus under. Började i vänster galopp och ökade 10 steg och så minskade 10 steg sen öka 10 steg igen och så fortsatte jag så en stund, sen böt jag till höger galopp och gjorde samma sak där :) Sen avslutade jag hemvägen med lätt trav. Han var jätteduktig och lyssnade superbra! Ökade på bra och kunde galoppera riktigt sakta utan att det blev trav :) summer♥♥

Publicerat: / Hästar

Kanonkulan Lukas

Idag blev det en kvällstur på Lukas. Pappa följde med så Lukas och han körde tävling ;) Direkt pappa kom lite före så gasade Lukas på så att han kom förbi! I galoppen gick det fort som tusan när de tävlade, han vann också! 

Var ju mörkt ute så det var lite läskiga saker, var traktorer och så som var lite läskigt. En gång i galopp så tvärnitade han då det kom en människa med 2 hundar långt borta som han kanske såg, eller så var han bara full i bus och kunde inte låta bli ! 

Efteråt mumsade han i sig sin havre och "hostmedicin". Det var väldigt gott som vanligt. Sen fick han komma ut i hagen och dricka lite vatten och äta hö :) Imorgon blir det en tur på honom igen, kuul!!



Publicerat: / Tips

Veckans tips

Nu kommer det veckans tips igen :) Och nu kommer det ett tips med "har du grimskaft slarvigt hängande" ? 
Har du grimskaft som inte används så ofta? Dom ligger/hänger bara och tar plats och trasslar in sig i saker. Man använder ju ofta bara 1/2 grimskaft och inte 10 ;) Även fast det kan vara kul att byta ibland, men häng undan lite så ser det snyggt ut! 

En video på hur ni gör:
http://youtu.be/pJwNAajo3Ao

Fick tyvärr inte fram själva filmen då jag är på min iPad och då funkar det ej :/ Men tryck på länken så kommer ni dit direkt!


Publicerat: / Vardag

Landat i soffan

Precis kommit hem från skolan. Sitter i soffan och äter lite, var fiskgratäng i skolan idag!! Så måste äta lite innan jag ska ut och rida :) 

Rida,rida,rida bara rida på denna blogg ;) Nä men det var ju därför jag skaffade blogg, ville skriva om min vardag med djur! Och då är det mycket hästar OCH kaniner men! 

Söt bild på Lisa som äter gräs där nere ;) 👇

Nä, nu ska jag byta om och åka och rida Lukas, ses senare! 

Publicerat: / Vardag

Min planering ons-sön!

Såhär ser mina dagar ut, dom som är kvar av v.5! :) 



Publicerat: / Hästar

Hoppning-Ryssen

Ååh, vad ska jag säga om detta ridpass då? Jo måste bara säga att ridpasset var grymt kul, Ponnyn var sjukt duktig och en jättenöjd ryttare!! 

Vi hade hoppning idag och det fick väldigt bra! Jag hoppade med Ryssen, så grymt kul det är att hoppa honom ❤️ I början var han väldigt trög och man fick sitta och skänka på hela tiden men efter vi galloperat så fick han upp farten. Vi började med att hoppa på en långsida och det stog först ett hinder och sen 5 galoppsprång ungefär och så 2 bommar man skulle rida igenom, så att man ramade in dom rakt, det gjorde vi först. Sen hoppade vi massor av olika övningar med hinder på långsidorna. Det var ett hinder och 1 bom/flera bommar på båda långsidorna. Alltså först hinder och sen några galoppsprång och sen en bom/flera bommar! Vi hoppade så i olika varven och olika övningar :) Det var väldigt kul, och Ryssen var väldigt duktig! 

Annie var med som fotograf så kommer lite bilder sen när jag fått dom, tack Annie :* 
ÄLSKAR DIG RYSSEN ❤️❤️

Publicerat: / Vardag

MA-prov..

Har precis haft ma-prov .. Kändes väl sådär! Kunde ha varit nöjdare ;) Kom på saker som jag gjort fel på efteråt! Men alla gånger kan ju inte gå bra, eller hur? 

Nu ska vi ha historia.. Jippi!! Nä inte ett dugg kul.. Bara trista lektioner idag :(( Men efter skolan blir det ett hoppas på Ryssen :D :D <3 blev ett kort inlägg men jaja!



Publicerat: / Vardag

Snart matte

Hej hej, just nu sitter jag i skolan och har rast men snart börjar matten.. Och imorgon har vi ma-prov!! 😁 Och efter skolan följer jag med Hanna hem, då ska vi nog plugga lite sen kanske åka madrass?! Vi får väl se vad vi hittar på för något. 

Löshoppningen med Lukas igår gick väl ganska bra.. Han lyssnade inte så bra utan hade full fart framåt hela tiden! Det hade hunnit bli mörkt också så fick inte alls bra bilder :/ Så det kommer inga bilder, men kanske en annan gång om vi ska löshoppa någon mer gång men det hoppas jag! 

Nu ska jag kila iväg på matte, tjaoo ;)



Publicerat: / Hästar

Duktig Calle

Kom hem för ca.1 timme sen efter att ha vart ut på en tur på Calle. Han var jätteduktig idag :) Han var pigg men lyssnade jättebra endå. Inga hyss idag utan han höll sig i skinnet hela tiden! Red inte så länge, kanske 40 min. Men travade ganska mycket istället :) 

Jag är nöjd med honom idag! Stog och mös med honom i hagen efteråt medans jag väntade på skjuts och han är ju bara för mysig <3 



Publicerat: / Allmänt

Vart börjar denna dag?

Hej på er! :) Som rubriken säger, vart börjar denna dag? Jo det blir nog i stallet med Callebus! Få se om det blir promenad eller ett ridpass. Inte bestämt mig än. Sen på eftermiddagen ska jag upp till Lukas, jag och Engla ska löshoppa honom :) Kameran följer med om det inte hunnit blivit mörkt, så då ska jag fota honom :) Kraaam!

Publicerat: / Hästar

2 ridpass idag

Idag hade jag ju både Calle och Lukas :) Och jag började med Lukas sen 10 min efter jag var klar med honom så var jag i stallet med Calle, snabba ryck ;)

Lukas: Woow, shit vilken fart han hade idag, han var superpigg!! Men sååååå himla kul :D Han ville typ aldrig skritta utan småtravade hela tiden och i galoppen så kutade han verkligen, gick superfort. Och när man bröt av till trav igen efter att ha galopperat så travade han jättefort eller så gick han över till galopp igen :') Var superduper roligt att rida honom idag, hoppas att jag kan rida honom imorgon igen, vet inte än hur det blir men man kan ju alltid hoppas! 

Calle: Pappa kom och hämtad mig och så åkte vi till Calle, vill ha någon med mig till honom när jag ska rida.. Och det gick bra :) Vi red in på en väg och där var det o plogat och lite grenar och så ivägen så skrittade där. Han hållde sig lugn och var jättesnäll på ditvägen men när vi vände och red hemåt igen så blev han supertaggad! Hischade (stavning) upp sig och trippade typ! Men försökte hålla honom lugn genom att klappa,bromsa och prata med honom, prooo också ;) Sen fick han trava en liten bit på vägen tillbaka! Gick då hyfsat bra idag.. :)



Publicerat: / Kaninerna

Kaninmys i snön

Har precis kommit in nu, kaninerna har fått varit ute i snön och skuttat :) Och jag tog lite kort på dom men mina fingrar blev så kalla så blev inte så många men har då lite snöbilder på dom. 

Dom såg jätteroliga ut när dom var i snön, speciellt Lina, hon bussade huvudet under snön så kom hon upp med och stor kuv på huvudet, haha! ;) Lisa grävde och bussade snön framför sig. Det är så kul att se på dom när dom leker i snön! <3 Dom blev riktiga snömonster. När jag tog in dom så började jag med Lisa, och har skottat en liten väg till uteburen så det är ju snökanter runtom och då satte jag ner Lisa där och så sprang jag före henne och då kommer hon i full fart efter mig :') Lika gjorde jag med Lina och hon sprang lika fort efter mig hon också! Sen tog jag upp dom när vägen var slut och satte in dom i buren <3 Måste filma eller ta kort på det någon gång, ser jättegulligt ut! 
Lina! ❤️
Lisa! ❤️

Publicerat: / Vardag

Let's go to start this day!

Nu kör vi igång denna dag, först blir det frukost och sen går jag ut och tar ut kaninerna i hagen och kanske får dom komma ut i selen också, kameran kanske också följer med ut :) 

Sen är det 2 hästar som väntar, Lukas och Calle ska ridas :) Vet inte än vilken som blir först och när, det får vi se imorgon! 
För Calles del blir det en uteritt i skogen :) Det blir kul att rida honom igen, va någon dag sen nu, haha! Och Lukas trooor jag också det blir uteritt med men har inte bestämt mig än fast tror det i allafall :) Vi får se imorgon hur det blir, båda ska då ridas! 

Så blir ett späckat schema för mig igen, men det är bra det! Vill ha mycket att göra på dagarna ;) Ska kanske sätta mig och redigera lite bilder på Annie och Ryssen och hennes syster och Divan om jag hinner med det också! Dom var jätteduktiga att hoppa igår! :D<3 Svårt att ta kort i ridhuset men bilderna blev inte så grumliga i allafall, ganska nöjd med dom! Med lite redigering så :) 
Ninis ! 
Inte för sent med en julbild än ;) 

Inte för tidigt med en sommarbild heller ;)
Divan!
Ryssen !

Publicerat: / Allmänt

buss nummer 2

Sitter just nu på nästa buss påväg mot stallet :) Ska ju dit och fota Annie och Ryssen ♥ Kanske nån mer i den gruppen oxå men! Mina fötter är som isbitar trots att jag bara fick vänta i 20 min på den här bussen.. inte bästa skorna ;)

Kommer inlägg ikväll när jag kommer hem om jag har något vettigt att skriva om. Men nu ska jag snart gå av så tjingeling :)

Publicerat: / Allmänt

Vårkatalogen HÖÖKS

Har ni hunnit titta in Hööks vårkatalog på webben? Själv har jag gjort det :) Fanns många saker som gärna skulle vilja hamna här hemma hos mig. I vår, då kommer jag Hööks ;) hehe! Men tycker ni ska ta och kolla in katalogen, mycket skojj! 



Publicerat: / Vardag

Se upp i backen!

Idag efter skolan följde jag med Elina hem, och Hanna följde också med, så vi var alla 3 :) Vi hade jättekul! Åkte madrass och det gick superfort, bakade och gjorde lite bus ;D Hahah, vi satt tejp för vattenkranen, tejp i dörrhål osv. Sen kom hennes mamma och då såg hon tejpen för vattenkranen i köket men hon tog inte undan den men sen skulle hon fylla en tillbringare med vatten lite senare och då glömde hon av tejpen ;) Så hon slog på vattnet och skulle låta det så rinnande så det blev kallt så hon gick åt sidan lite och då blev det som en stor fontän ut på golvet xD Hahahaa! Gud vad vi skrattade ! 

Kom hem runt 18:00 så då gjorde jag inte så mycket! Och nu ligger jag i sängen och är på paddan :) Och imorgon ska jag kanske åka till VRS och fota Annie när hon rider, och jag kan få hämtning osv .. Hoppas de!! :D
Annie och Ryssen <3



Publicerat: / Tips

Veckans tips!

Nu kommer första inlägget om veckans tips! Och idag kommer det komma 3 tips att hämta en svårfångad häst i hagen! :) 
Tips 1: Står hästen i hagen och tänker, nana nana na, du kan inte ta mig? Gå då mot hästen med grimman bakom ryggen så att den inte ser den så mycket. Springer hästen iväg när du kommer så försök att få in honom i ett hörn i hagen och gå med armarna utåt så att hästen ser att du är stor. När du fått in hästen i ett hörn kan du kasta grimskaftet runt halsen på hästen sen sätter du på grimman, för då känner den att den inte kan springa iväg när grimskaftet är runt halsen.
 
Tips 2: Är din häst ett riktigt matvrak? Ta en hötuss och sträck fram den mot hästen medan du går mot honom när du kommer fram till hästen så lägger du antingen ner höet på marken eller så håller du i det bara. Om hästen har grimma på sig redan kan du ta tag i den medans hästen tar en tugga av höet, annars tar du tag i pannluggen och håller hårt eller som jag skrev i Tips 1 så tar du grimskaftet runt halsen. 
Man kan också ta en hink med havre eller något, skramla med det medans du står still, vissa hästar kommer då. Annars går du mot den medans du skramlar med den. För många hästar går maten före allt, så har du tur funkar det ;) 
 
Tips 3: Hästen blir kanske lekfull när du kommer mot den? När hästen börjar springa runt i hagen när du kommer nära, fortsätt driva på den bara tillslut vänder leken, då springer dom inte för att dom inte vill för att man säger till dom. Ibland tar detta väldigt lång tid, men ha tålamod. Det vänder tillslut och du blir ledaren! Första och andra gången hästen kommer in till dig så jagar du iväg den igen, du ser sen när hästen har tröttnat och du vet att du kan ta honom utan att den springer iväg.
 
Hoppas ni är nöjda med denna veckans tips! Har ni frågor? Fråga på ;)
 

Publicerat: / Hästar

Longering med Calle

Idag var det jag som hade Calle, så det fick bli longering. Han hade stått i 2 dagar så då fick han lite motion på det sättet :) Det gick sådär.. Han var väldigt pigg, och så bockade/sparkade han några gånger så det var lite scary när man stod i mitten och han var som en galning runt om.. :S Men på slutet så gick det bättre, skrittade och travade litegrann, då hållde han sig lugn! Men sen hostade han 2 gånger så då gick jag ut med honom på vägen och gick hemåt igen.. 

Imorgon och fredag är det Matilda som har honom, jag har honom lör och sön! Så då ska jag dra på min västen och ta mig en tur då, få se om han är en galning då också.. Kan inte lite på honom fullt ut men hoppas bara att det är en liten tillfällighet bara :) 



Publicerat: / Shopping

One piece

Nu kommer det en bild på min nya One piece som jag fick igår. Den passade bra, var bara lite mycket häng på den men det är ju så dom ska vara :) Hihi! Van med min andra som är förliten men den var ju precis som denna är nu, så det blev ett bra köp! :D 
Fick sätta dit en effekt för att få färgen mer som i verkligheten, men aa den ser väl inte exakt ut så i verkligheten med färgen, men shit the same ;)

Publicerat: / Hästar

Dressyr-Ryssen

Idag blev det dressyr i allafall, dom har fortfarande inte kommit in i det så att inte alla hästar ska få hoppa hela veckan osv.. Men nästa vecka har vi hoppning :D 

Dagens pass gick i allafall bra. Jag red Ryssen som rubriken säger. Han var väldigt trög, man fick sitta och skänka på hela tiden.. Men ibland blev han pigg istället men oftast var han trög, aldrig lagom typ ;) Vi red mycket på böjt spår så som volt,serpentinbågar och så. Så tränade vi också på att hela tiden ha hästarna kvicka i stegen. Och när vi gjorde serpentinbågar i trav så skulle vi sakta av till skritt och skritta 4 steg på medellinjen sen trav igen, alltså varje gång man red över medellinjen. Det gick bra! Sen på volterna i galopp skulle man göra en 15 meters volt vid A och C, där ville Ryssen sakta av hela tiden men fick honom att hålla igång i galopp hela volten runt på slutet. Så om vi summerar ridpasset så gick det jättebra, och vi hade bra övningar för att få ponnyerna mjuka och smidiga :) 

En liten mus hållde oss sällskap i ridhuset, den var jättesöt och sprang runt där :) Ibland försvann den och sen kom den fram igen. Man trodde att ponnyn man red skulle trampa på den om man inte såg den någonstans men när vi hoppat av och skulle gå in till stallet såg vi den. Matilda var fotograf, så bilder kommer nog sen!



Publicerat: / Vardag

Home sweet home

Äntligen hemma från skolan, rätt kort dag men den kändes lååång.. Men nu är jag hemma :) Precit ätit lite "mellis" eller vad man säger, fick bli hallon,banan och puffar, mums!! 

Idag är det ridning också, vi har hoppning :D Kommer bli jätteskoj. Matilda blir ev. med och fotar, och det blir också kul. Lite hoppbilder på mig och Ryssen skulle va perfekt :) Haha! 

En sak till att berätta, har ett paket vi ska hämta ut när vi åker på ridning, nämligen en.... Onepiece ! Få se om den passar bra sen, hoppas verkligen de :) Men aa just nu ser jag på Svampbob på TV:n och snapar med Hanna, kommer inlägg ikväll eller imorgon om ridpasset! Tjaoo :)



Publicerat: / Vardag

Vanlig dag

Denna dag har det inte varit något speciellt med. Därför har jag inget vettigt att blogga om idag, men skriver ett inlägg så ni vet att jag lever ;) Följde med Kajsa hem idag efter skolan. Vi gjorde väl inte så mycket, var ute och åkte madrass och så bara. Och nu har jag precis ätit mat och ska gå ut till L & L nu! Ha de så bra :)
Förresten, någon som skulle vilja göra en outfit till mig och Lukas? Funderar på något lime/ljus grönt! Alla saker ska helst finnas på Hööks men gör inget om nåt kommer från någon annanstans :) Kommentera om ni är sugna på att klippa ihop en!

Publicerat: / Vardag

Söndagslyx

Lite lyx såhär på en söndag ;) Vit chokladmousse och ponnyakuten!



Publicerat: / videor

Lukas har racing


Publicerat: / Hästar

Horseday!

Denna dag har bara bestått av hästar för mig, och hur härligt är inte det? <3 Dagen började med Stalljour!
Stalljour: Klockan ringde 06:20 så då klädde jag på mig och så åkte vi upp och hämtade Elina sen åkte vi vidare mot stallet :) Fodringen var redan klar när vi kom så vi mockade,släppte ut hästar,packade hö m.m! Mamma hade cafeterian för det var islandshäststävling där också så vi blev kvar där till 12:00 då skulle vi ha lunchpasset, hö skulle ut i hagarna :) Det gick på 10 min så efter det åkte vi hem.

Calle: När jag kom hem åt jag mat och sen åkte jag och mamma till Calle, då var det hans tur :) Blev en tur med honom och det gick bra, han var väldigt pigg! Skrittade på med stora snabba steg. Sen på hemvägen red jag lite före henne, hon hamnade efter. Och helt plötsligt när jag skrittade med honom så stannade han och stegrade !! :O Vet inte vad de berodde på men helt plötsligt gjorde han det, en riktig stegring, hög som bara den.. ;) Hehe! Men det gick bra, ingen avramling! Sen var han helt som vanligt resten av vägen, lite scary var de men men, det gick bra :)

Lukas: Direkt efter Calle skjutsade mamma upp mig till Lukas :) Jag och Engla gjorde iordning honom, eller ja bortade typ bara men! Sen gick vi ut på banan och jag började longera honom i båda varven i skritt och trav. Engla satt upp snören mot hagarna så han inte skulle smita ut sen när vi skulle släppa honom. Engla longerade lite sen innan vi släppte lös honom :) Då sprang han som bara den, han kutade verkligen! Hihi:) Han var en riktig galning, full fart framåt! Vi busade så med honom ett tag sen tog vi in honom och sen fick han komma ut till Cindra :) 

Min dag har varit toppen!! :D

Publicerat: / Vardag

Lördagsmys

Ikväll blev det lite lördagsmys. Först god mat + efterrätt efter maten :) Sen blev det filmtime och lite mums med chips och dricka, hihi :) Vi såg på Hur många kramar finns det i världen, den var bra. Dom är ju såå söta :') 

Snart ska jag gå och lägga mig, klockan ringer 06:15 imorgon, usch :( Inte hälsosamt att gå upp så tidigt på en söndag, hehe! ;) Men men, hästarna väntar vid VRS. Så snart blir det huvudet på kudden för min del och taggar för en höstdag imorgon! Härligt:)
Sloggi❤️
Ryssen❤️
Divan ❤️
Rabalder ❤️
Quebec ❤️
Quebec ❤️

Dom där ponnysarna ska jag vara med imorgon! :) +storhästar!

Publicerat: / Hästar

Brr..

Idag blev det en skrittur med Calle då han kanske har fått hosta.. men han verkade kry när vi skrittade i allafall :) Jag red med Engla och Lukas också, kul med ridsällskap :) Vi red en tur upp i byn, då jag/vi ändå skulle skritta! 
 
blev kallt mot slutet, mina fötter var som isbitar.. men jag själv var väl varm och så men fötterna, njae dom mådde nog inte så bra ;) hehe! Det var en väldigt mysig tur, solen sken på oss och var ca. -8 ute. Mysigare ridväder kan det inte bli, jo med någon grad varmare men jag klagar inte nu heller :) hihi! 
 
nu sitter jag och äter mat, blåbärspannkaka blev det i min mage idag :) Mumma!! Spelar Hay day också, haha det är seriöst ett beroendeframkallat spel. Ahhahha xD 
 
 

Publicerat: / Vardag

Ändringar

Blev lite ändringar idag, ingen longering och ingen fotografering! Men helgen blir en riktig hästhelg :) 

Lördag: Då rider jag Calle, kanske att Engla och Lukas följer med, vi får se hur det blir men Calle ska då komma ut :) 

Söndag: Uppe tidigt, 7 ska jag vara vid stallet för att ha stalljour. Vi har hyrt en häst där också, Ryssen tog jag och Elina Solis :)<3 Men det var tävling där så vi får se om vi rider en annan helg istället eller nåt. Sen blir det Calle som ska få komma ut på en tur och så ska jag och Engla longera och släppa lös Lukas på banan om jag hinner med det :) Men det hoppas jag! 

Så ser min helg ut. Har ni något roligt på gång?



Publicerat: / Vardag

Åh vilken väntan på buss..

Hej hej, idag fick vi sluta tidigare för vi hade någon vernissage på reklamfilmer på egna uppfinningar vi gjort. Så vi väntar på bussen nu i 1 timme men nu är det bara 20 minuter kvar ungefär! 

När jag kommer hem så ska jag nog upp till Lukas och ev.longra med Engla. Och kanske fota Matilda och Calle, men vi får se hur det blir :) 

Nu måste jag kila iväg, kanske är en buss påväg alla går ut och här sitter jag och Kajsa ;) hahaha

Publicerat: / Allmänt

Next week

Nästa vecka på onsdag kommer jag börja med veckans tips med HÄSTTEMA som ni ville tror jag. Så då kommer jag skriva ett tips + lägga upp en video från youtube hur man gör osv (om det finns bra videos på just den saken) :) Så nästa vecka på ons kör vi igång. Det kommer komma varje onsdag om det inte är så att jag inte kommer på något tips en vecka, ni får gärna komma med tips till mig :)

Publicerat: / Vardag

Tv time

Nu är det tv för min del. Har tränar lite spanska glosor och klickat runt på mobilen bara, glosorna tror jag sitter nu :) Dom var lätta. Blir att lägga sig lite tidigare idag och kolla på nåt program på paddan tror jag, om det inte blir något bra på tv:n men de tror jag inte, det är verkligen uselt på tv:n nu för tiden.. :/ 

Imorgon har jag inga planer alls, har inte Calle och Lukas vet jag ej, inte hört något i allafall.. Så vi får väl se! Kaninerna ska nog få komma ut om dom är framme när jag kommer hem, vi får hoppas på det! Annars blir det helgen dom får komma ut :) 
Ska fota dem i snön när jag har ut dom, ev.helgen :) Så att vi får lite vinterbilder också! 

Publicerat: / Vardag

Hos Hanna

Är nu hos Hanna, vi spelar hay day och har målat naglarna nyss! Vi ska väl hitta på något snart, kanske gå ut en stund , vi får se :) Inte mycket att skriva just nu men kommer ett inlägg senare idag i allafall! :) Hej så länge!


Publicerat: / Hästar

En ridtur i snö"stormen"

Idag har jag ridit, igen ;) haha! Men idag var det Calle som stog på schemat. Blev en uteritt med mest skritt men lite trav också. Det snöade mycket och var ganska kallt så jag själv blev lite kall.. Men men! Calle klagade då inte :) Han var på hugget, väldigt fräsch,pigg och glad. Speciellt på hemvägen, då tog han långa benet först som man säger, hehe. 

När jag tagit av honom allt och skulle släppa ut honom hade han inte alls några planer på att gå ut, han var fastfrusen ;) Men ställde mig bredvid honom och smackade på så då smälte isen runt hovarna igen. Han ska väl snart in tror jag :) Mina fingrar blev väldigt kalla på slutet också så kunde knappt knäppa av grimskaftet, bättre lycka nästa gång får man väl säga då. Men har väldigt varma vinterridvantar som brukar hålla värmen men idag mot slutet blev det kallt :/

Nu ska jag äta lite mat, så tjingeling :)



Publicerat: / Hästar

Markarbete-Ryssen

Idag blev det inget dressyrpass utan det blev markarbete :) men det klagar jag ju inte på, hehe! 
Det gick i allafall jäättebraa, han var superduktig. Vi red över bommar i skritt,trav och galopp. Vi fick också släppa stigbyglarnai skritt och så skulle vi stå upp i allafall och det var inte. Det lättaste+ganska jobbigt, hehe ;) Det låg bommar som en åtta typ, 2 bommar med ca.8 galoppsprång (skriver det som galoppsprång då jag inte vet i meter) emellan på båda långsidorna och sen låg det 3 travbommar i mitten som man rider över från b till e eller tvärtom ;) Svårt att förklara men kommer bild för er som är nyfikna. Haha! Vi red bl.a på den åttan och så red vi även bara på bommarna på långsidan i galopp, räkna galoppsprång emellan dom och komma in rakt på dom osv, försöka på så många galoppsprång emellan där gjorde vi också :) Han ville gärna byta galopp över första bommen av dom 2 på långsidan, men tillslut fick jag till det :) 

Ryssen stack iväg en gång då jag var vid läktaren och så kom det en upp där så då blev han rädd och stack iväg 7 meter kanske ;) hehe! Annars var han superduktig, han var väldigt lugn och lyssnade på både broms och gas, ibland blev han t.o.m lite trög, ganska ovanligt! Men jag är superduper nöjd med honom och hela lektionen. <3<3
Övningen vi gjorde, blev åt fel håll.. Men A ska vara uppåt!! :) Vänd på huvudet så fattar ni bättre och följ pilarnas riktning^^



Publicerat: / Vardag

Tisdag

Yes, idag var det tisdag igen och det betyder ridning :) Kommer bli jättekul, ett dressyrpass på Ryssen?! (Om de inte är ngn ändring men) Så tagga tagga!! 

Precis kommit hem från skolan, den gick ganska fort, förutom historian som är så sjuukt tråkigt :/ Babbla om antiken typ i Grekland, jippi =NEJ! Men annars var den väl helt ok. Avslutade dagen med engelska, och vi skulle spela upp nån Snövit xP haha!

Och nu är jag hemma. Har ätit lite och nu måste jag kila ut till kaninburen som väntar, städdags.. ;)
Duktig! ❤️❤️

Publicerat: / Hästar

Longering

Idag var det väldigt kallt ute så hade ingen lust att rida, så det fick bli lite longering och promenad för Calle :) Det gick jättebra, han var duktig och bjöd mig och Hanna på några bokningar också, haha ;) Så lite bus var det också med i programmet för Calle. På vägen tillbaka mot stallet blev han lite uppspelt typ, kom 2 hästar (Elina och Julia) bakom oss så vi stannade så fick dom rida förbi, blev lite bättre då men han var inte lugn, Men sista biten lunkade han på snällt igen :) 

I stallet blev det lite stretching för honom, brukar göra det varje gång han har fått ett träningspass! :) För att sträcka ut musklerna osv. Sen satt vi på honom täcket och så fick han komma ut i några timmar innan han ska in för natten. 

När vi kom hem så hade Hannas mamma redan kommit, så vi hann ju inte göra någonting.. Men vi får väl hitta på något en annan dag :) 
För min del just nu är det läxträning, 25 st eng-glosor till imorgon.. Men nu sitter dom nog :)



Publicerat: / Åsikter

Alternativ !

Nu kommer några alternativ vad jag ska göra här på bloggen, ni får mer än gärna kommentera vad ni vill :) Vill ni flera saker så skriv det, så ska jag försöka göra det så bra som möjligt! 

*Veckans tips
*Häst-outfit ( då skickar ni in en bild på din häst/ponny och dig själv som ni vill att jag ska göra en outfit till, det ingår bl.a schabrak,benskydd,pannband,tröja,ridbyxor m.m )
*åsiktsinlägg

Egna tips?

Kommentera :)

Publicerat: / Vardag

Lektion

Hej hej, måndags morgon var vääldigt kall -22 hade vi :S 
Sitter på lektion nu och vi har samhällskunskap, tur som jag har så har jag redan redovisat min uppgift så får sitta och leka med paddan istället :) Vi har matte och teknik/fysik/biologi (vi ska börja med något nytt) sen slutar vi 14:15. Hanna följer med hem och vi ska till Calle och säkert något mer om vi hinner! 

Syslöjd har jag haft idag också, första gången på högstadiet.. Det gick väl bra :) Gjorde en ritning på en kudde jag ska göra, och den ska bli som en morot , haha! 
Lite rörigt inlägg, står om allt möjligt men jaja.. ;) 

Publicerat: / Allmänt

Ponnyakuten 5

Ni missade väl inte första avsnittet av ponnyakuten 5, castingen till hela programmet! :) Själv missar jag det INTE!! ;)

Publicerat: / Vardag

Dagen med Matilda

Sorry sorry for bad update idag.. Men har varit med Matilda och inte viljat blogga :) Vi har spenderat dagen med Lukas för det mesta tror jag. Vi hade ut kaninerna i snön när hon kom, dom tyckte det var jättekul tror jag, hihi! Det första Lisa gjorde var då ett race i snön, lilla buskanin. Sen gick vi in och inte gjorde så mycket men åt sedan hamburgare innan vi åkte upp till Lukas! :) Jag red och hon gick till hennes farmor o farfar och där red jag runt på deras baksida typ, i snön ;) hehe, så han fick pulsa lite. Vi ställde fram ett hinder också som jag hoppade lite över. Han var en riktig buse idag, drog ner huvudet och krånglade efter varje hinder, och när jag hoppade i galopp så kutade han fram till hindret och så drog ner huvudet m.m efter ;) Men blev då ingen avramling. Sen när jag bara galopperade runt så drog han iväg åt ett helt annat håll hela tiden, så en riktig buse var han idag :) Hihi! 

Sen gick Matilda in och hämtade fika, och Lukas fick lite bröd medan vi fikade :) Sen blev det promenad hem igen! 
Det var en riktigt rolig och mysig dag :)<3

Kommer en liten bildserie av ett failat hopp!






Publicerat: / Fotografering

Mina drottningar! ❤️

Kommer några bilder på systrarna svart nu ❤️❤️



Lisa! 👆



Lina 👆 

Inte alla bilder, vill spara lite ;) KOMMENTERA GÄRNA!!

Publicerat: / Vardag

En tur i vinterlandet

På eftermiddagen idag åkte jag till Lukas med Elina. Satt på mig rejält med kläder så gissa om jag blev varm sen ;) Red barbacka idag också, så himla mysigt <3 

Och en gång när jag galopperade, wooow vilken känsla det blev, han galopperade på i en stadig men en galopp som gick väldigt sakta, han höjde benen högt och var som en islandshäst. Asså det kändes jättecoolt :D<3 Väldigt skönt att sitta barbacka i den galoppen, skönt annars också men då var det något alldeles extra ! Han var verkligen superduktig idag!! 

Imorgon ska jag vara med en ridkompis, Matilda heter hon, vi rider i samma grupp på ridskolan och känner varandra väl ;) hehe! Kommer bli jättekul att vara med henne. Vi ska bl.a till Lukas och kanske Calle men vet inte än med Calle :) Sen hittar vi väl på något annat skoj också. 



Publicerat: / Vardag

Frissan

Sitter i Borlänge hos frissan, mamma klipper sig osv. Så jag följde med :) Sen går vi nog på stan en stund och äter lite kanske! Ska se om dom har någon one piece här på stan, dom hade inte på kupolen..:/ Men kanske här?! På eftermiddagen när vi kommer hem ska jag ta en tur i vinterlandet på Lukas, hoppas han sköter sig, hihi

Publicerat: / Allmänt

Länkbyte!

Yes, nu gör jag ett litet enkelt länkbyte med min klasskompis Joline! Tycker verkligen ni ska kolla in på hennes blogg, hon skriver om sin vardag m.m :) Hon gillar att shoppa,fotografera,dansa och vara med sina vänner. Gillar du också det tycker jag verkligen du ska kolla in, gör det endå annars för det är en jätterolig blogg!! 
 
Kolla in Jolines blogg häär ! :D
Länken funkar inte idag, men imorgon skriv detta idag: www.nattstad.se/jolinevs



Publicerat: / Hästar

En tur på Lukas

Jepp, nu är jag hemma igen efter en tur på Lukas i mörkret. Gick både bra och dåligt.. I början blev han skrajsen för några saker och vägrade gå förbi så fick hoppa av och leda förbi honom några gånger.. Och på en grusväg stog det 2 stycken lastbilar på andra sidan vägen med massor av lampor på som dom har och dom blev han helt .. Ja vet inte vad jag ska säga ;) Dom var i allafall som STORA stygga monster för honom. Så där stog jag länge och krånglade med honom hit och dit,ner i diket,hemåt,bortåt och stog och bara snurrade runt :/ Men fick hoppa av tillslut och leda honom en bit och sen hoppa upp då gjorde han ett kast åt andra hållet direkt jag satt mig men hann stoppa honom med att börja gå/springa åt andra hållet. Så resten av vägen skötte hann sig jättebra :) Vääldigt pigg var han, det är så det ska va! 👍 

Nu när jag precis kommit hem ska jag bara äta lite sen åker jag till nästa grej, lokalen där det är genrep på revyn! Hoppas dom lyckas med den i år också :) Brukar vara riktigt kul!! 
Färsk bild :) Ca.2 timmar sen för att vara exakt!

Publicerat: / Vardag

Slutat skolan

Hej hej, sitter i skolan nu. Har precis slutat för dagen och sitter och väntar på bussen nu :) Bussen kommer om 20 minutet ungefär, så sitter och babblar med kompisar nu! När jag kommer hem så ska jag äta lite sen åker jag till Lukas, kanske blir en barbacka tur idag också men vi får se Nä nu har jag inget att skriva mer så bloggar mer sen! Kommer förresten ett länkbyte ikväll :)

Publicerat: / Vardag

Sovdags

Nu blir det lite skype med Danne och pappa som är uppe i D's lägenhet, sen blir det sova för min del :) Ny skoldag väntas imorgon, fredag! :D redan? Hahha! Inte så konstigt ;) Ridtur väntas efter skolan, tyvärr blev det nog utan Matilda då också .. Synd :( 

Men, god natt på er!


Publicerat: / Hästar

Barbacka tur

Idag blev det en barbacka tur på Lukas bukas! :) Det var både mysigt och kul, efterlängtat att sitta på lille busens rygg igen. Han skötte sig jättebra och var så snäll så. I både skritt,trav och galopp <3 En gång när jag skulle gallopera så red jag först åt ett håll och så vände jag och red åt andra hållet och så vände jag och red åt andra hållet en gång till i galopp (var en kort sträcka). Och sista gången jag skulle vända och rida tillbaka så vände han jättetvärt och drog upp huvudet och kastade sig uppåt typ, han skulle precis fatta galopp och göra ett sånt där kut han kan göra ibland, men jag hann stoppa honom innan han hann iväg ;) Så travade några steg innan jag gjorde galoppskänkeln och då blev det en jättelugn och skön galopp, duktig kille :) 

Han var också på ett "räddhumör" idag, det var allt från en lövhög till en frigolitbit som var läskigt, han gjorde stora svängar runt saker. Och när jag galopperade så kom det 2 buskar med ca.10 meters mellanrum och vid första busken blev det en tvärnit och sen en sväng runt den och på andra så blev det en sväng runt den och så vände han tvärt och skulle springa åt andra hållet igen, men det fick han inte ;) hehe! 

Så en lite busig,snäll,söt och feg ponny var det idag. <3



Publicerat: / Vardag

Vanlig vardag igen..

Jahapp, första skoldagen avklarad ✔️ Den gick ganska fort, fick sluta 1 timme tidigare. Har bara slöat vid TV:n när jag kom hem runt 15:00 och ligger fortfarande där ;) haha! Mina dagar ser likadana ut nästan varje vardag.. Väckarklockan ringer,går till skolan, sen skolan till 14-15 oftast, kommer hem, rider/soffan/kompisar och sen är det läggdags igen.. Man hinner ingenting innan det blir mörkt typ :( Längtar verkligen till varma,mysiga och ljusa sommarkvällar!! <3 

Imorgon och fredag har jag Lukas, inte alls ridit honom mycket under lovet men nu har jag honom 2 dagar iaf, kanske någon helgdag också men vi har inte bestämt hur vi gör än :) Hade egentligen Calle Tors och fre men Marilda får ta honom då så rider jag Lukas <3<3 Vi ska kanske rida ilag jag och Matilda imorgon eller fredag :D 

Bara för att jag längtar till sommar så kommer det ett collage med härliga sommarbilder på Lukas!
Solglasögon passar ju oxå perfa på sommarn ;) 

Publicerat: / Hästar

Dressyr-Ryssen

Igår var det ju första gången på ridningen för den här terminen. Jag fick Ryssen och det gick vääldigt bra :D<3 Vi hade nya ridläraren Gita också ju och hon bar jättebra :) Vi kommer både ha Karin och henne, så det var bra :) Vi hade dressyr och tränade på grunden typ, sitsen och så, sen att hästarna skulle vara kvicka i stegen hela tiden. Vi red även mycket innanför spåret. Ryssen var ibland pigg och ibland trög. Men jag är vääldigt nöjd med honom :D<3



Publicerat: / Vardag

Måndag kväll/natt

I måndags sov jag hos Elina. Åkte dit på kvällen runt 19:00 :) På dagen var jag hos Calle m.m så åkte dit sen! Vi hade jättekul på natten , haha xD Runt 00:00 så gjorde vi kullerbyttor i sängen och skrattade, så ja då vet ni hur vi är ;) Sen somnade vi väl runt 01:00 kanske. På tisdag morgon ringde klockan 09:15 men jag vaknade inte av klockan så Elina petade på mig, hehe! Sen gick vi upp och åt frukost, satt på oss ridkläder och sen gick vi ner till bussen och den gick 11:11 :) Runt 13:00 var vi i stallet för det var 1 timmes väntan på nästa buss i Vansbro. Och nu sitter jag i skolan och ska snart ha geografi :)
Kommer inlägg om ridpasset alldeles snart! :)



Publicerat: / Vardag

Är tillbaka imorgon

Ingen tid för bloggning idag, och inte nu heller.. Kommer tillbaka imorgon och skriver lite vad som hänt idag osv! :) Imorgon börjar skolan igen också.. Suck. :( Men jaja, nu ska jag stänga ner paddan och kanske sova lite snart, 06:30 imorgon, jippi =Neej!

Publicerat: / Vardag

Blir en skojjig kväll!

Rubriken säger det mesta, "Blir en skojjig kväll" . Ska spendera sista lediga kvällen innan skolan börjar igen med Elina, sover över hos henne inatt :) Sen åker vi buss till stallet imorgon förmiddag, kul kul! Ska packa ihop lite saker snart, täcke och kudde m.m ! Äter hemma först innan jag åker till henne. Men tar med mig min iPad så kommer kanske skriva ikväll om jag har tid! :) Kramis
Elina och hennes medryttarponny Bengan, så fint ekipage!! 

Har förresten en liten tanke i mitt huvud om en sak här på bloggen, ni ska få rösta lite sen kanske :) Håll koll, kommer upp inom dagarna som kommer här framåt.

Publicerat: / Hästar

Ridturen idag!

Idag har jag ridit Calle, IGEN! Haha ;) Blev lite senare idag så det hann bli mörkt men men. Det gick jättebra som vanligt :) Har var glad och så, i traven tyckte han att det skulle gå riktigt fort, men icke sa nicke, jag bestämmer farten. Sen när vi bara hade ca.3 min kvar till stallet så helt plötsligt öppnade himlen sig och ner kom det jättemycket snöblandat regn typ. :o Och väldigt blöta blev vi på bara 3 minuter typ! ;) När vi kom tillbaka gjorde jag det vanliga som: ta av han allt,släppa ut honom,fixa vatten i hagen, mocka,sopa,fixa vatten i boxen,lägga in maten tills ikväll och släck lampan och stänga dörren! :) Hihi^^ 
Blev en bra eftermiddag men en väldigt trött/slö/långsam förmiddag.. Men så kan det vara :) 
Mobilbild.. Bättre än inget :)

Publicerat: / Allmänt

Slömorgon

Var uppe länge igår så sov länge idag, men det var skojigt igår! :) Bara slöat framför TV:n nu .. Ska väl snart äta lite kanske. Ska ut på en tur med Calle på eftermiddagen också, få se vart vi tar vägen idag då :) Få se om det blir något med Elina också, beror lite på om vi ska på bio ikväll oxå, Hundraåringen ;) hahaha! men vi får se hur det blir. Imorgon börjar ridningen igen också med nya ridläraren, liite nervöst! :S

Nej, nu ska jag upp och sätta på mig kläder och få se vad jag ska hitta på!

Publicerat: / Hästar

Rolig uteritt

Red även Calle idag, red ut med honom. Det gick jättebra :) Han var pigg och framåt hela tiden, som vanligt men! ;) På ditåt vägen eller vad man säger så red jag på vanligt bara i skritt och trav och sen hemåt så gjorde jag lite avbrott från skritt till trav. Trav 10 steg, skritt 5 steg. Och han var fokuserad och lyssnade jättebra :) Så är jättenöjd med Callebus! 

Ikväll får vi främmande, dom kommer hit och äter lite mat och så. Det blir kul, och så hoppas jag att mamma hittar på någon god mat också ;) hehe! Men tjingeling så länge!



Publicerat: / Vardag

Dagens hoppning

Hoppade med mina söta niner idag och det gick jättebra!! :D<3 Både hoppade superbra, Lina var inte på bästa humör på slutet, då blev det lite seegt.. ;) Men hon var jätteduktig i början. Lisa hoppade såklart som kungen, eller ja drottningen blir det när hon är en tjej ja haha. Hon flög verkligen över hindren i världens fart! :D Duktiga tjejer! Brorsan var med och tog kort, så kommer några bilder i allafall. Han var inte lika duktig att ta kort som förra gången men men.. Några bilder blev det som kommer upp när jag fått in dom till datorn! :D 
Gammal bild, men kommer nya!

Publicerat: / Vardag

Kaninhoppning

Nu ska jag strax ut och hoppa med kaninerna, brorsan ställer upp som fotograf (eg.är det jag som har "tvingat" honom typ) hahha ;) Men han ser på tv och Lisa sover , så himla gulligt :3 Så om 10 min får hon ta och vakna. Skriver sen hur det gick och så :) Efter lunch blir det Calle som ska ut på en tur!



Publicerat: / Vardag

Now i'm going to sleep!

Ska ta och släcka lampan nu, fixat lite med bloggen nu på kvällen med hjälp av Matilda, thank you so much! :) Har lite planer imorgon så ska försöka att inte vakna allt för sent.. 9:30 skulle sitta perfekt 👌 Haha! Men vi får väl se. Det är kaniner,häst/hästar och lite annat smått och gott som ska fixas. Skojj :D Älskar att ha fullt upp på dagarna, så slipper man sitta hemma i soffan och slöa ;) Nä men mu ska jag ta och sova . Vad ska ni göra imorgon? 
Bjuder ^^ goodnight everybody!

Publicerat: / Åsikter

Fråga till er!

Skulle ni vilja att jag kör veckans tips/månadens tips inom hästvärlden? :) Alltså att jag tipsar om t.ex billiga och väldigt bra ridbyxor, hur man lätt hänger upp grimskaft stilrent och snyggt,tränsar hästen på lättaste sätt. Ja ni fattar! :) 

Skulle ni vilja det? Kommentera i så fall vad ni vill ha, veckans eller månadens tips. Skriv annat ni vill tillägga om detta oxå! 
Naww, sötisar då!

Publicerat: / Vardag

Hemma från storstaden

Yes, nu är jag hemma från Borlänge. Blev inte mycket köpt men skulle inte ha något speciellt heller men, köpte bara ett basnagellack och 4 par örhängen :) Kommer bild! 25 :- för både nagellacket och örhängena , så 50 :- handlade jag för ;) haha! Sen köpte jag mat och så också men. Nu när jag kom hem packade jag upp sovsakerna och sen myste jag med Lina fina <3 

Ikväll blir de tacos här hemma, mumma! 👌 (bra att veta va??) haha



Publicerat: / Vardag

Hos Kajsa

God kväll på er, idag har jag ju varit med Kajsa och vi har varit uppe hos Lukas, spelat kinect, pratat lite och så :) 
Körturen med Lukas gick bra, vi klämde ner oss 3 på vagnen och det gick så bra så. Vi galloperade och travade ganska mycket. Det var bara bra för lille tjockisen ;) hehe! Sen när vi kom tillbaka fick han lite havre och mums sa Lukas. Sen släppte vi ut honom och så innan jag och K cyklade hem igen. 

Nu är jag hemma hos Kajsa istället, ska sova där inatt och imorgon tar vi bussen till Borlänge,någon mer som ska dit? (Kupolen) Så vi ser på tv och håller på med paddorna i reklamen nu! 



Publicerat: / Vardag

Dagens planer

Idag ska jag vara med Kajsa, vi ska väl hitta på något skoj! :) Runt 12:30 ska vi till Lukas och Engla, vi ska ut alla 3 (4 med Lukas) ;) Hehe! Sen åker vi en vända med honom och sen "klär" vi av honom och släpper ut i hagen. Sen åker jag och K hem igen :) 

Ska klä mig nu för K kommer snart! Hej så länge :)

Publicerat: / Allmänt

Till Matilda.G❤️

Priset på denna tävling var ju det här:
*Länk till din blogg (och har du inte blogg försöker vi lösa det)
*Blogga på min blogg 1 dag (om man vill)
*Redigerad bild (du väljer själv vilka bilder du vill ha med)
*+ en liten present (om jag kommer på någon)

Tyvärr har jag inte kommit på någon present MEN istället kommer jag skriva en liten text om Matilda, så hoppas att det duger :)

Matilda!
Du är en väldigt snäll tjej med hjärtat på rätt ställe. Du bryr dig bara inte om dig själv utan tänker på de andra runt omkring dig också. Jag tror att många skulle vilja ha dig som vän för du är somsagt väldigt snäll och en riktig fining! ❤️ Du är också väldigt duktig med hästar, och rider snyggt på alla hästar, du kan verkligen den där sporten. Trots att du inte har det lättaste livet tycker jag att du kämpar på jättebra, du försöker vara positiv jämt och inte deppa.. Det är starkt gjort! 👌 Oj just det, höll på att glömma en sak: Du är så sjukt sjukt sjukt duktig att fota, alla bilder blir ju typ perfekta, hihi mästerfotografen! 
En stor kram till dig, my friend! 👭 

Så nu tycker jag verkligen att ni ska ta och kolla in hennes grymma blogg och den har ett snyggt utseende också. Kolla in den häär! Kommentera och följ den nu :D

Min fråga till dig nu (Matilda) : Vill du blogga på min blogg 1 dag eller hoppar du över det? Och vill du ha en redigerad bild så skicka bilder på min gmail.com och så ska jag göra mitt bästa👌
Kan tyvärr inte göra någon rolig bild i gimp, men ska försöka lära mig :) Så det där får duga, hihi!


Publicerat: / Fotografering

Några bilder från ridpasset med C








Och så bjuder jag på en fail 😂 Titta ner.
Kommentera gärna! Vet att jag ser tjock ut men jag har en tjock väst under ;) Haha, så tänk inte på mig!


TACK Elina som ville ta kort :)<3

Publicerat: / Hästar

Vinnaren av tävlingen!

Nu har jag rättat era svar på tävlingen "vad kan ni om mig" det var 4 deltagare med och ingen har fått lika många rätt utan vi har en vinnare som vinner "priset"! Nu är ni allt nyfikna ;) hehe 

VINNAREN ÄÄÄÄÄÄR........ Matilda.G med hela 14,5 rätt av 16 !

Grattis till dig :D<3 Kommer ett enskilt inlägg med hela priset i sig alldeles snart, men grattis grattis grattis! 

Grattis till er andra som också var med: Hanna 2:a plats, Kajsa 3:dje plats och Moa 4:dje plats! Bra jobbat 👌

Här kommer Matildas svar, ni ser vilka som är rätt/fel:

*Hur många år var jag när jag började rida på ridskola? 8 år ✔️

*Hur lång är jag? Ca.160 cm ✔️ (1,58 cm exakt men ca. 1,60 är rätt)

*Vilken favoritfärg har jag? Blå〰✔️ (Turkost, så halft rätt)

*Vad heter Lisa & Linas färg? Svart wienertecknad ✔️

*Vilken blogg läser jag mest? Nellie berntsson✔️

Och så kommer några "Vad gillar jag mest" :

*Galoppera över sommarfält/gallopera över snöfält? Sommarfält✔️

*Fylla år/julafton? Julafton✔️ 

*Tv/dator? Dator✔️

*Lisa/Lina? Lisa✔️

*Sova hemma/sova borta? Hemma✔️

*Blogga/läsa bloggar? Blogga✔️

*Malin Baryard/Rolf-Göran Bengtsson ? Malin✔️

*Stockholm/Göteborg? Stockholm〰 

*Smink/Utan smink? Utan smink✔️

*Godis/chips? Godis✔️

*Klänning/Kjol? Klänning ✔️

14,5 rätt

GRAAAAATTTTTTIIIIIIIISSSSSS!


Publicerat: / Vardag

Städat kaninburen

Vart ut och städat kaninburen nyss, behövdes verkligen! Gud vad dom lortar ner snabbt ;) Sen skulle jag in och äta och så tänkte jag ta ut dom och hoppa då, men dom hade sprungit ner i underjorden och lagt sig och nu regnar det lite :( Tänk vilken vinter vi har, 5+ och regn.. Fick brev från ridklubben idag också, vi ska ha en annan ridlärare nu till våren, vill fortsätta att ha Karin men den nya som heter Gita blir säkert också bra, men Karin är bäst <3 <3
Men nu ska jag nog gå ut en stund ,jag och mamma skulle elda upp något skräp tror jag. Så tjingeling så länge:) 


Publicerat: / Vardag

Torsdag är här

Godmorgon värden! Precis vaknat och ska snart ner och äta lite frukost :) Kolla vad det är för väder ute ska jag också göra, kaninerna ska ju få komma ut och hoppa om det inte regnar allt för mycket.. Sen blir det rättning av tävlingen bara jag får dom 2 sista svaren av en tävlare.. :/ Annars blir hon inte med, och det är ju synd. 

Nä nu går jag ner och äter frukost, ses sen! :)
Bara för att Ryssen är så sööt <3

Publicerat: / Vardag

Godkväll

Tjo, nu är det snart dags för sovning igen.. Ny dag imorgon och vill INTE komma upp så sent :/ Dagen är ju förskjuttsingen borta då..
Imorgon ska jag även rätta tävlingen få se om det blir på morgonen eller kvällen, någon gång imorgon iaf :) Spända på att få veta vinnaren? :)  

Morgondagens planer:

*kanske va med Elina, vi får se.

*kaninerna ska få komma ut och hoppa :D 

*ingen Calle, få se om Lukas kanske blir ledig?!

*sen vet jag inte mer ;) Heej då och sov gott!

Publicerat: / Vardag

Calle !

 
Vaknade ca.11:30 idag efter att vart uppe ett tag igår.. Men sov då inte så länge i allafall :) Åkte till Calle sen och mötte upp Elina där, red på en åker idag för hon skulle fota oss :) Det gick bra men ibland var han trög och ibland pigg, 2 bockningar blev det också, lite läskigt när han är så stor och tackar gärna nej till en avramling :/ Men annars gick det bra, han jobbar på fint i traven även fast man inte kräver så mycket av honom, ibland blir det väl en liten okoncentrerad Calle men men. Jag är nöjd med honom idag :) Få se om det kommer upp några bilder sen eller om jag sparar på dom lite ;) hehe! 
Elina följde med mig hem sen och vi åt,spelade Kinect tills vi höll på att dö av utmattning och varmt var det också, men vääääldigt kul! :D haha! Sen gick vi ut för att svalka oss lite och då tog vi ut kaninerna på verandan och trixande och myste med dom <3 Nu åkte hon precis hem så jag gör väl inte så mkt nu. Ha de bra! :) 
 

Publicerat: / Vardag

Kvällen började med hjärtat i halsgropen...

Ja precis som rubriken lyder så började inte kvällen så jättebra, mitt hjärta hamnade i halsgropen och stannade upp ett tag kändes det som.

Såhär gick det till: Dom vi skulle vara med som kom från "borta" eller vad man säger, dom åker bil hit iaf ;) När dom kom in så sa dom att en kanin hoppade upp på kanintaket (alltså hoppat ut ur buren och upp på taket) ,  dom tänkte väl inte så mycket på det, alltså trodde väl att dom kanske får vara ute lösa och så..Men för mig tänkte jag bara : ooh shit!!! Sprang och satt på mig jacka,skor och en pannlampa på huvudet och sen ut. Tänkte att hon inte borde ha hunnit så långt än och så brukar dom ju hålla dig runt deras hem. Kollade in i buren och där satt Lina men ingen Lisa, såklart var det hon som smitit, busfrö! Gick runt uthuset och kollade men då ropade pappa som såg henne mitt på gräsmattan, sprang dit och där satt lilla Lisa mitt ute i mörkret så satt mig ner framför henne och så kom hon,så var bara att ta upp henne, söten då <3 Så hon kom snabbt hem igen, som tur va! Men hjärtat stannade upp ett tag på mig, min bästa kompis! <3<3 Hon kunde vart borta nu men hon är hemma! 
Hur hon kunde ha smitit ut: dom har ju en landgång ut från deras riktiga bur ut till en utebur som dom kan gå ut och in hela tiden. Och vi har ju tak överallt så den är säker för alla andra djur och så. På landgången ut har vi inte bara nät utan en plast som sitter fast med spikar, hål i plasten där man "klickar" i spiken (svårt att förklara, men shit the same) den plasten hade blåst undan så det var lite öppet där så Lisa hade hoppat ut där och vidare upp på uteburtaket och sedan iväg! 

Kvällen fortsatte bra, god mat och så! Sen blev det raketer klockan. 00:00, tycker vääääldigt synd om alla djur men samtidigt är det ju väldigt fint också! :) Så nu startar vi 2014 med en härlig sömn, hihi!